Haklısın kandaş kusura bakma Osmanlıda da 100% Türk tü rum u meyhane Türk ü ermenisi marangoz Türk ü idi
bugunde memlekette her yerde Türk fışkırıyor benim etnik konularda yazdìklarımın hepsi palavra boşnak gürcü laz çerkez yok bu topraklarda Türkler her yerde hakim siz kendinizi böyle avutmaya devam edin son söz olarak şunu söylemek isterim Otaģ görevlisiymişsin yazdıklarımdan paylaştıklarımdan rahatsız olduysan engelleseydin
Benim söylediklerimden ne Osmanlının ne de bu Türkiye Cumhuriyetinin nüfusunun tamamının Türk olduğu anlamını nereden çıkardınız bilemedim?
Ben bu konularda başta yabancılar olmak üzere çoğu araştırmacının iyi niyetten uzak ve hatta demografik savaş taktikleriyle Türklüğe saldırmak amacıyla yayınlar yaptığına defalarca tanık oldum. Türkiye'de etnik azınlıklar vardır elbette ama birileri bu etnik azınlıkları çoğunluk gibi gösterip neredeyse Türkleri azınlık durumuna düşürmeye çalışmaktadırlar. Bu bir projedir. Aslında Türkiye'de Türk yoktur demeye çalışmanın bir başka yöntemidir bu gayretler.
Tarihimizi milli duyarlılık sahibi tarihçilerden öğrenmeyi denemeliyiz.
Örneğin Ömer Lütfi Barkan. Çoğumuz bu adı bilmeyiz bile. Oysaki Ömer Lütfi Barkan alışıla gelmiş yanlı ve yalan tarih bakışını değiştirip, namuslu tarih yazıcılığının temsilcisi olmuş büyük bir tarihçi, ilim ve fikir adamıdır.
Konuyla doğrudan ilgili olan Ömer Lütfi Barkan'a ait “
Tarihi Demografi Araştırmaları ve Osmanlı Tarihi”, adlı kitap çapındaki makaleyi Türkiyat Mecmuasının 10. cildini bulabilirseniz okumanızı salık veririm.
Ayrıca yönetici olmamı kandaşlarımın görüş, düşünce ve fikirlerini serbestçe açıklamalarının üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanıldığını çağrıştıran ifadelerinizi de yadırgadım.
Yanlış bilgileri ayıklamak hem yöneticilik görevim ve hemde düşünce yapımın gereğidir.
Böyle bilinmesini beklerim.
Sağlık ve esenlik dileklerimle...
TTK.