Maalesef ki anlattıklarınız doğru... Yanlış olmasın, hiçbir zaman MHP'li olmadım, olamadım. Nedeni; gram Türkçülükle bağdaşmadıkları için. Türk Töresinde olan her şeyi reddettikleri gibi Arap Osmanlı zihniyetinde oldukları için. Zaten okuduğum kadarıyla '9 Işık Doktrini' gerçekten Atatürkçü düşünce sisteminin gölgesinde kalmış ve bayağı milliyetçilik unsurlarıyla boyanmış. Ülkücü kesime gelince durum hepinizin takdiri gibi içler acısı. Günümüzde Ülkücülük: Ocağa gideyim, çevrem olsun, yerel seçimlerde başa gelsin bana iş verir, adam toplamak vesaire...
Devletin bekası, milli şuur, Türkçülük, töre... Bunu neresinde?
Üniversitedeyken çok Ülkücü arkadaşla birebir tartışma fırsatım oldu. Beni; dinsizlik, batıcı gibi yaftalarla eleştirdiler.
Neden? Küpe takıyorum, atalarımız gibi sakal bırakıyorum, günümüz şartlarına uymak adına Çağdaş Türk Müziği dinliyorum.
Oysa; küpe takmasam, Arap sakalı bıraksam, bir de bol bağlamalı Türküler dinlesem benden alası yok.
Bu mudur? Kardeşim! Küpe de, dövmede, saç da, sakalda benim atalarımdan gelir! Git araştır; Pazırık Kurganı, oradaki mumyalardaki dövmeleri göreceksiniz. Al oku Murad Adji, Türklerin ve Bozkırın Eski Tarihi, küpeleri göreceksiniz. Şimdi, onların deyimiyle ben miyim soytarı, yoksa onlar mı?
Köhne Osmanlının kanınla beslenirler ama kendi atalarının geleneklerini reddederler. Bu nedir ya? Zaten Müslümanlık, Milliyetçilik ögesiyle bağdaşmaz, bağdaşamaz. Haksız mıyım?
Diyeceğim şu; MHP bugün Türk Milliyetçiliğinin kanayan yarasıdır. Bugün yukarıda anlattığım ögeleri barındıran Ülkücüler yüzünden biz Türkçüler her zaman geri kaldık. Bizi onlarla karıştırdılar. Adamlar; bozkurtu o kadar benimsemişler ki ben bugün duvarıma bozkurt posteri olsam adım; Reise çıkar. Yazık...
Zira! En önemli husus unutulmamalıdır ki dünün MHP'si Abdullah Çatlı gibi çok hamiyetli insanlarda çıkarmıştır, benim böyle insanlara lafım yok.