Yapmayın saygıdeğer kandaşlarım,
Kaş yapalım derken göz çıkarıyorsunuz.Türkler arasında ayrımcılık yapmayalım diyorsunuz,Türkçüler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.
Kendini ülkücü olarak nitelendirenlerin ülküsü,Türk-İslam ülküsüdür.Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim.Bu ülkü İslam-Türk ülküsü değil,Türk-İslam ülküsüdür.12 Eylül'de Irkçılık-Turancılık davasından yargılananlarda bu sizin ümmetçi dediğiniz Türk-İslam ülkücüleridir.Peki nedir bu Türk-İslam ülküsü?
Ben şamanist bir Türk'ü,Müslüman bir Arap'a tercih ederim.O benim kandaşımdır çünkü.Herkes Müslüman olabilir ama herkes Türk olamaz.Bir insanın dinini değiştirebilirsiniz,ama kanını asla.Türk olunmaz,Türk doğulur.Hani kendini Türk hisseden herkes Türk'tür ya.Merak etmeyin kandaşlarım Türk olmayan biri kendini asla Türk hissetmez.
Ben Allah'tan başka Tanrı olmadığına;Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna inanırım.Evet Peygamber efendimizin söylediği üzere "Müslüman,Müslümanın kardeşidir." Fakat benim Arap diye bir kardeşim yoktur,defalarca beni sırtımdan vurmuştur çünkü.Evet yine Peygamber efendimizin söylediği üzere "hiçbir ırk diğerinden üstün değildir.Üstünlük takva ile olur." Türk ırkı diğer ırklardan üstündür çünkü takva sahibidir.Tarihin hiçbir döneminde kendi eliyle yaptığı tanrılara tapınmamıştır.Türk ırkı tarihin her döneminde üstün düzeyde bir toplumsal ahlak anlayışına sahip olmuştur.Beni Türk olarak yarattığı için Allah'a şükran borçluyum.Ben dünyaya gelirken kimse bana hangi ırktan olmak istersin diye bir soru yöneltmedi çünkü...
"Türkler arasında ayrılığa neden olabilecek kavramlardan kaçınılmalıdır.(Din gibi)" Benim bu cümleden anladığım dinsizlik değildir.Ben Müslümanım ama Hristiyan Gagavuz da benim kandaşımdır,Şamanist Tuva da...Ayrıca bugün Turan dediğimiz coğrafyada İslamiyet ayrıştırıcı bir unsur olmaktan çıkmış aksine birleştirici bir rol üstlenmiştir.Bugün Turan dediğimiz coğrafyanın %90'ını Müslüman Türkler teşkil etmektedir.
Benim Türk ülküsünden anladığım,Türk ırkını tarihin her döneminde olduğu gibi söz sahibi kılmak ve Türk devletini olması gereken yere,zirveye taşımaktır.Bizi bu hedefe taşıyacak olan yol,Turan'dan geçer.İslam ülküsünden anladığımda,ümmetçilik yani bütün Müslümanları bir bayrak altında toplamak değil;İslam ahlakını tüm dünyaya hakim kılmaktır.
Türk-İslam ülküsü kutsal bir ülküdür.Takım elbise giyip,tespih sallamak değildir.Yanlışım varsa Türk-İslam ülküsüne gönül veren kandaşlarım düzeltsin.Saygılarımla...