Gönderen Konu: ümmetçi,sözde milliyetçi ülkücüler...  (Okunma sayısı 15884 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ÇEPNİ

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: ümmetçi,sözde milliyetçi ülkücüler...
« Yanıtla #10 : 19 Ağustos 2006 »
Ülkücü sitelere şöyle bir göz attımda...

9 IŞIK DOKTRİNİ

1-)Milliyetçilik

2-)Ülkücülük

3-)Ahlakçılık

4-)Toplumculuk

5-)İlimcilik

6-)Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik

7-)Köycülük

8-)Gelişmecilik

9-)Endüstri ve Teknikçilik

Ben burda ümmetçilik diye bir madde göremiyorum.O sizin ümmetçi dedikleriniz Ülkücülüğün mantalitesini kavrayamamış,kendini Ülkücü zanneden yada kendini Ülkücü olarak göstermeye çalışan şarlatanlar olsa gerek.Tolga kandaşımında dediği gibi arka yapmak için ocağa takılan soysuzlar var.Nerede 80 öncesi Ülkücülük...

Çevrimdışı ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Öğreniyor...
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2006 »
Ülkücü sitelere şöyle bir göz attımda...

9 IŞIK DOKTRİNİ

1-)Milliyetçilik

2-)Ülkücülük

3-)Ahlakçılık

4-)Toplumculuk

5-)İlimcilik

6-)Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik

7-)Köycülük

8-)Gelişmecilik

9-)Endüstri ve Teknikçilik

Ben burda ümmetçilik diye bir madde göremiyorum.O sizin ümmetçi dedikleriniz Ülkücülüğün mantalitesini kavrayamamış,kendini Ülkücü zanneden yada kendini Ülkücü olarak göstermeye çalışan şarlatanlar olsa gerek.Tolga kandaşımında dediği gibi arka yapmak için ocağa takılan soysuzlar var.Nerede 80 öncesi Ülkücülük...

Kendini akıllı sanan bir ülkücü müsünüz? Türkçülük ile ülkücülüğün farkına varamamış saf biri misiniz?

Çevrimdışı ÇEPNİ

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2006 »
Her Müslüman,ümmetçi olacak diye bir kaide yok Atasagun kandaşım.İslamiyet araplara gelmedi.Ümmetçilik İslam'ın şartıda değil.Ben hem Müslüman,hem Türkçüyüm mesela.Ya hiç bi şeyden haberiniz yok.Yada bu sitede bulunmanızın farklı bir amacı var...Saygılarımla kandaşım...

Çevrimdışı oguzturan

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #13 : 19 Ağustos 2006 »
    Şu anda bahsi konu olan yerlerde nele var biliyormusuz? Hayvanat bahçesine herkes gitmiştir. Evet, burada ne envay çeşit varsa, alakalı olan yerde de daha fazlası var.   
NE MUTLU TÜRK BABADAN VE TÜRK ANADAN, YÜZDE YÜZ TÜRK DOĞANA !

Çevrimdışı ÇEPNİ

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #14 : 19 Ağustos 2006 »
Yapmayın saygıdeğer kandaşlarım,

Kaş yapalım derken göz çıkarıyorsunuz.Türkler arasında ayrımcılık yapmayalım diyorsunuz,Türkçüler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.

Kendini ülkücü olarak nitelendirenlerin ülküsü,Türk-İslam ülküsüdür.Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim.Bu ülkü İslam-Türk ülküsü değil,Türk-İslam ülküsüdür.12 Eylül'de Irkçılık-Turancılık davasından yargılananlarda bu sizin ümmetçi dediğiniz Türk-İslam ülkücüleridir.Peki nedir bu Türk-İslam ülküsü?

Ben şamanist bir Türk'ü,Müslüman bir Arap'a tercih ederim.O benim kandaşımdır çünkü.Herkes Müslüman olabilir ama herkes Türk olamaz.Bir insanın dinini değiştirebilirsiniz,ama kanını asla.Türk olunmaz,Türk doğulur.Hani kendini Türk hisseden herkes Türk'tür ya.Merak etmeyin kandaşlarım Türk olmayan biri kendini asla Türk hissetmez.

Ben Allah'tan başka Tanrı olmadığına;Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna inanırım.Evet Peygamber efendimizin söylediği üzere "Müslüman,Müslümanın kardeşidir." Fakat benim Arap diye bir kardeşim yoktur,defalarca beni sırtımdan vurmuştur çünkü.Evet yine Peygamber efendimizin söylediği üzere "hiçbir ırk diğerinden üstün değildir.Üstünlük takva ile olur." Türk ırkı diğer ırklardan üstündür çünkü takva sahibidir.Tarihin hiçbir döneminde kendi eliyle yaptığı tanrılara tapınmamıştır.Türk ırkı tarihin her döneminde üstün düzeyde bir toplumsal ahlak anlayışına sahip olmuştur.Beni Türk olarak yarattığı için Allah'a şükran borçluyum.Ben dünyaya gelirken kimse bana hangi ırktan olmak istersin diye bir soru yöneltmedi çünkü...

"Türkler arasında ayrılığa neden olabilecek kavramlardan kaçınılmalıdır.(Din gibi)" Benim bu cümleden anladığım dinsizlik değildir.Ben Müslümanım ama Hristiyan Gagavuz da benim kandaşımdır,Şamanist Tuva da...Ayrıca bugün Turan dediğimiz coğrafyada İslamiyet ayrıştırıcı bir unsur olmaktan çıkmış aksine birleştirici bir rol üstlenmiştir.Bugün Turan dediğimiz coğrafyanın %90'ını Müslüman Türkler teşkil etmektedir.

Benim Türk ülküsünden anladığım,Türk ırkını tarihin her döneminde olduğu gibi söz sahibi kılmak ve Türk devletini olması gereken yere,zirveye taşımaktır.Bizi bu hedefe taşıyacak olan yol,Turan'dan geçer.İslam ülküsünden anladığımda,ümmetçilik yani bütün Müslümanları bir bayrak altında toplamak değil;İslam ahlakını tüm dünyaya hakim kılmaktır.

Türk-İslam ülküsü kutsal bir ülküdür.Takım elbise giyip,tespih sallamak değildir.Yanlışım varsa Türk-İslam ülküsüne gönül veren kandaşlarım düzeltsin.Saygılarımla...

mevhaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 20 Ağustos 2006 »
     Çok teşekkür ederim.Doğrusu da budur. Elbette Türkçü olmak kişiyi islamdan çıkarmaz. Türkçülük bilakis yücelir.Araba düşmanlık ayrı şey İslama ayrışey.Karıştırmayalım.
    Ayrıca sizin Türkçüsünüz diye başınıza çuval geçtimi.
    Aylarca işkence görüp uzuvlarınızdan bir kaç parçayı kaybettinizmi.
    Yıllarca kara listeye alınıp aştan işten uzak tutulup çoluk çocuğunuzla aç kaldınızmı.
     Emniyette  yıllarca sakıncalı olarak kaydedildinizmi.
     Daha onlarca sıralayabilirim.Biz bunlara reva görülürken başka fikirler den dolayı değil Türkçü olduğumuz içindi. Dayandık yılmadık kimseyide ispiyon edip ele vermedik. Bize bu işkenceleri reva gören zaat şimdi bilmem nerde çıplak kadın resmi yapıyor.Siz hesap soracaksanız geçmişte ağabilerinize zulmü çektirenlere sorun.
    Formda Türkçülük  bana kolay geldi. Bizki Türkçülük uğruna ateş çemberinden geçtik.Hiçbirzaman maaşlı jokeylik yapmadık. Atımıza bindik pusatlarımızı çektikgönül seferberliği içinde Türkçülük uğruna süvarilik yaptık. Şimdide yaparız ama ne bu ayrılık. Ne bu fitne.Durum tehlikede. Bu gidişle Türküm diyebilecek vatan topraklarıda elden çıkıyor.
    Biz ise birbirimizi yiyoruz.Türk düşmanlarını güldürüyoruz.Biz Türkçüsün değilsin derken atı alan üsküdarı geçmek üzere.
     Kalın sağlıcakla. Saygılarımla

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
« Yanıtla #16 : 20 Ağustos 2006 »
Otağ kurallarını tam okuyamadınız herhalde. Türk-İslam ülküsü diyorsunuz.Ve bu ülkü yücedir diye ekliyorsunuz. Peki başka biri kalksa Türk-Hristiyan ülküsü veya Türk-Musevi ülküsü derse..?

Acayip bir durum değil mi? Neden olmasın.. Biride kalkar Türk-hristiyan ülküsünü savunur.. Bu durumda sizlerin bunlardan bir farkı mı kalacak..?

Hem Türk-İslam ülküsünün yüceliğini, savunacaksın hemde Türk ırkının yüceliğini tezat bir ilişki değil mi..?

Neden illa bir dini kendi görüşüne sokacaksın.?  Yararı mı var..

Kendi arkadaşlarım dahil  biz Türkçüyüz ve Türk-İslam ülküsünü savunuruz diyenlerin hepsi önce İslamı ön planda tutmuştur. Akıllarına Doğu Türkistan'daki yapılan kıyımlar gelmez veya tepki vermez ama filistine bir şeyler oldu mu zıplarlar. Neymiş efendim onlar müslüman şu bu. Bizim din kardeşimiz.! Ne olduysa zaten bu din kardeşlerimiz yüzünden başımıza gelmedi mi?

Eskiden Türk Irkçılığı savunulurdu.. Türk olmayan ama müslüman olanlarada sempati ile bakılmazdı..

Şimdi müslüman olanlara kardeş, eğer vatanınıda seviyorsa benim kandaşım! Türk ama müslüman değilse uzak akrabamız diyen bir zihniyet ne kadar milliyetçilik yapabilir. Burası Abd değil ki. 100 yıllık tarihimiz mi var.? Gelene geçene milliyetçi diyecez, Türk damgasını vuracaz..?

Sonuç olarak burası Türkçülük fikriyatında olanlar Otağ'ı. Türk -İslam sentezini savunuyorsan burda durmayın. Kavramlarıda karıştırmaya çalışıp gençlerin akıllarını bulandırmayın..

Bu da yeni çıktı zaten Türk İslam ülküsü diyorsunuz ardından Türk olmanyanlara karşı bizim gibi ırkçılık yapıyorsunuz.

İki gün sonra aynı tas aynı hamam..!

Üyelikleriniz iptal edilmiştir..!
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı göktürkbilgekağan

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2006 »
Yapmayın saygıdeğer kandaşlarım,

Kaş yapalım derken göz çıkarıyorsunuz.Türkler arasında ayrımcılık yapmayalım diyorsunuz,Türkçüler arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.

Kendini ülkücü olarak nitelendirenlerin ülküsü,Türk-İslam ülküsüdür.Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim.Bu ülkü İslam-Türk ülküsü değil,Türk-İslam ülküsüdür.12 Eylül'de Irkçılık-Turancılık davasından yargılananlarda bu sizin ümmetçi dediğiniz Türk-İslam ülkücüleridir.Peki nedir bu Türk-İslam ülküsü?

Ben şamanist bir Türk'ü,Müslüman bir Arap'a tercih ederim.O benim kandaşımdır çünkü.Herkes Müslüman olabilir ama herkes Türk olamaz.Bir insanın dinini değiştirebilirsiniz,ama kanını asla.Türk olunmaz,Türk doğulur.Hani kendini Türk hisseden herkes Türk'tür ya.Merak etmeyin kandaşlarım Türk olmayan biri kendini asla Türk hissetmez.

Ben Allah'tan başka Tanrı olmadığına;Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna inanırım.Evet Peygamber efendimizin söylediği üzere "Müslüman,Müslümanın kardeşidir." Fakat benim Arap diye bir kardeşim yoktur,defalarca beni sırtımdan vurmuştur çünkü.Evet yine Peygamber efendimizin söylediği üzere "hiçbir ırk diğerinden üstün değildir.Üstünlük takva ile olur." Türk ırkı diğer ırklardan üstündür çünkü takva sahibidir.Tarihin hiçbir döneminde kendi eliyle yaptığı tanrılara tapınmamıştır.Türk ırkı tarihin her döneminde üstün düzeyde bir toplumsal ahlak anlayışına sahip olmuştur.Beni Türk olarak yarattığı için Allah'a şükran borçluyum.Ben dünyaya gelirken kimse bana hangi ırktan olmak istersin diye bir soru yöneltmedi çünkü...

"Türkler arasında ayrılığa neden olabilecek kavramlardan kaçınılmalıdır.(Din gibi)" Benim bu cümleden anladığım dinsizlik değildir.Ben Müslümanım ama Hristiyan Gagavuz da benim kandaşımdır,Şamanist Tuva da...Ayrıca bugün Turan dediğimiz coğrafyada İslamiyet ayrıştırıcı bir unsur olmaktan çıkmış aksine birleştirici bir rol üstlenmiştir.Bugün Turan dediğimiz coğrafyanın %90'ını Müslüman Türkler teşkil etmektedir.

Benim Türk ülküsünden anladığım,Türk ırkını tarihin her döneminde olduğu gibi söz sahibi kılmak ve Türk devletini olması gereken yere,zirveye taşımaktır.Bizi bu hedefe taşıyacak olan yol,Turan'dan geçer.İslam ülküsünden anladığımda,ümmetçilik yani bütün Müslümanları bir bayrak altında toplamak değil;İslam ahlakını tüm dünyaya hakim kılmaktır.

Türk-İslam ülküsü kutsal bir ülküdür.Takım elbise giyip,tespih sallamak değildir.Yanlışım varsa Türk-İslam ülküsüne gönül veren kandaşlarım düzeltsin.Saygılarımla...

Tebrik ederim andam.

Türkçüler arasında ayrımcılık yapmak dediğin dibi yanlış bir şey.
Hep birlikte el ele Turan a yürümeliyiz.
Atsız 'ın çok dindar olduğu söylenemez ancak hiç bir zaman dine saygıda kusur etmemiştir.
Ben kimseyi dininden dolayı yargılamam. Çünkü o Yaratıcı ile yaratılan arasında bir olgudur. Ben Türküm ve bununla gurur duyuyorum. Ülkücülerde (cahil, sıfr arka yapmak için ocaklara takılıp serserilik yapanları değil gerçek manada ülküsünü bilip ona sahip çıkanlar) Turan için çalışıyor. Hiç birisi bizim güneydoğuda şehit olan bir çerimizin yerine 1000 tane adi arapı değiştirmez merak etmeyin.
Biz Turan ülküsüne gönül vermiş kişiler olarak birbirimizle uğraşacağımıza Türk olmasına rağmen Türkçü olmayanları saflarımıza katmaya çalışmalıyız.

Bunun içinde muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur-ulu atanın dediği gibi.

Unutmayalım dışarda mücadele etmemiz gereken bir çok vatan haini, bölücü varken sırtsırta verip birlikte uğraşmalıyız, birbirimizle değil.

Tengri Türk' ü korusun.

[GKT] BİLGEKAĞAN  [L]
GÖKTÜRK ÖLÜMÜNE SADAKAT
YÜKSEL TÜRK SENİN İÇİN YÜKSELMENİN SINIRI YOKTUR (M.K.ATATÜRK)

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #18 : 21 Ağustos 2006 »

Kendi arkadaşlarım dahil  biz Türkçüyüz ve Türk-İslam ülküsünü savunuruz diyenlerin hepsi önce İslamı ön planda tutmuştur. Akıllarına Doğu Türkistan'daki yapılan kıyımlar gelmez veya tepki vermez ama filistine bir şeyler oldu mu zıplarlar. Neymiş efendim onlar müslüman şu bu. Bizim din kardeşimiz.! Ne olduysa zaten bu din kardeşlerimiz yüzünden başımıza gelmedi mi?

Eskiden Türk Irkçılığı savunulurdu.. Türk olmayan ama müslüman olanlarada sempati ile bakılmazdı..

Şimdi müslüman olanlara kardeş, eğer vatanınıda seviyorsa benim kandaşım! Türk ama müslüman değilse uzak akrabamız diyen bir zihniyet ne kadar milliyetçilik yapabilir. Burası Abd değil ki. 100 yıllık tarihimiz mi var.? Gelene geçene milliyetçi diyecez, Türk damgasını vuracaz..?

Sonuç olarak burası Türkçülük fikriyatında olanlar Otağ'ı. Türk -İslam sentezini savunuyorsan burda durmayın. Kavramlarıda karıştırmaya çalışıp gençlerin akıllarını bulandırmayın..

Bu da yeni çıktı zaten Türk İslam ülküsü diyorsunuz ardından Türk olmanyanlara karşı bizim gibi ırkçılık yapıyorsunuz.

b]

andam ben Türkçüyüm
hiç bir zaman filistindekiler için zıplamadım ama hergün için yandı doğu türkistan için

diyorum ki ayrımcılık zarar verir
haksız mıyım?

Önce dış düşmanlar

[GKT] BİLGEKAĞAN  [L]
GÖKTÜRK ÖLÜMÜNE SADAKAT

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #19 : 21 Ağustos 2006 »
Türk milliyetçileri arasında ayrımcılık yapanlar
farkına varmadan başkalarına hizmet ediyorlardır.
Türk milliyetçileri arasında bölücülük yapmak kimsenin hakkı değildir.
Kendisine Türk milleyetçisiyim diyenler Yusuf Akçura ' yı Zeki Velidi Togan' ı , İsa Yusuf ALPTEKİN ' i , Gaspralı İsmail' i  ve H.N ATSIZ' ı iyi okusunlar.

Gaspralı ismail ne diyor
DİLDE FİKİRDE İŞTE BİRLİK
Birlikten uzaklaşanlar bölünmeye mahkumdur.

Atsız' ı sevmek Türk milliyetçileri arasında bölücülük yapmayı gerektirmez. ATSIZ NERDE NE ZAMAN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ARASINDA AYRIM YAPMIŞTIR, EĞER BÖYLE BİR ŞEY VARSA BİZDE OKUYUP BİLGİ SAHİBİ OLALIM, ben ATSIZIN tüm kitaplarını okudum ve böyle birşey görmedim.
Atsız Türk milliyetçilerinin birliğini savunurdu.
Ümmetçilerin değil Turancıların birlikte ve güçlü olmalarını isterdi.

İktidar mücadelesi yukardakiler arasında yapılır biz kardeşiz. Niye kavga ediyoruz anlamıyorum.

Saygılarımla

[GKT] BİLGEKAĞAN  [L]
GÖKTÜRK ÖLÜMÜNE SADAKAT