Atasağun Irkdaşım
İnternet bağlantımda oluşan bir haftayı geçkin devam eden sorunlar yüzünden cevap vermekte gecikiyorum.
Yazısını aktardığın bir çok kişi dışında sadece Ahmet Aşık Paşa ve Fuzuli değerli kişilerdir.Bunların sözüne güven olur ve güvenirimde şiirleri ve Ahmet Aşık Paşazadenin,Aşık Paşa tarihi oldukça değerli isimlerin( Tahsin Ünal gibi) de yararlandığı ve Atsız Ata tarafından yapılmış neşirleri bulunmaktadır.Hiç birinde Osmanlı'ya sövmemekte aksine yüceltmektedir.
Naima Halepte doğmuştur. Arap olup olmadığı hakkında bilğim yok.Ama yazdığı kitaplar arasında ne Azgın Türk var nede diğerleri.Yazdığı tek kitap;Ravzatül Hüseyn fi Hülsati'l Ahbari Hafikeyn adlı eseridir.Bu eserde de 1591 ve 1695 yılları arasındaki olayları anlatır.
2.Bayezid'den ilettiğin şiirde de Türk sözü geçmemektedir.Şüphesiz Aşk olarak bahsettiği Tanrı aşkıdır.Türk sözü geçnmediği için orda laf atmak istediği dünya nimetine dalmış kişilere söylemek istemiştir.Büyük ihtimal tasavvuf 'i bir şiir.
"Harem-i Hümayuna kanuna aykırı olarak Türk ve Yörük, çingene, Yahudi, dinsiz, mezhepsiz, nice kallaş ve ayyaş şehir oğlanları girer oldu." Bu sözler yazılıp Türk olduğu söylenen Padişaha veriliyordu.(Aktaran, Çetin Yetkin, a.g.y., s.145.)
Atasağun Irkdaşım bu sözün altındaki manayı anlayabiliyor musun acaba?Çetin Yetkin neci,kim acaba bunları biliyor musun?Çetin Yetkin büyük bir tarihçi olmalı yoksa Padişah Hareminin Kerhaneye döndüğünü iddaa ediyorsa büyük bir tarihçiden başka hiç birşey olamaz.Ne yazık ki böyle müstesna bir tarihçinin kitabı bugüne kadar elime geçmemiş.
Hoca Sadeddin Fatih Han ile ilğili anlattığın olayı ömrümde ilk defa duydum,bakalım daha neler duyacağız.Bu olayda hezeyandan başka hiçbirşey değildir.
Türkler Osmanlı'da Kuruluş,Yükseliş devirlerine kadar Türkler küçümsenmiyordu, Anadolu feth edilen yerlere değil,feth edilen yerler Anadoluya çalışıyordu.Bunun açık delili Yeniçeri Ocağının kurulmasıdır.Ama Duraklama ve Yıkılma devrinde ise durum tamamen değişti.Artık Anadolu çalışmaya,feth edilen yerler yemeye başladı.Türkler hem içte,hem dış savaşlarda büyük kahramanlık gösterirken,Yeniçeriler huzursuzluk yapmaya,isyan etmeye ve hatta bir Cihan Padişah'ını katletmeye kadar işi götürdüler.Vezirler şaklabanlıktan başka iş görmez,devşirme paşalar sadece birbirini kıskanmaktan bir iş göremez oldu.Buna benimde bir dediğim yoktur.Her yanı devşirmeler kapladı ve bundan dolayı İslam için hayat yaşayan Anadolu Türk'ü,milli benliğini gizlice ve alanen tutan Devşirmeler tarafından ezildi.Bunun sonucu olarak Anadolu'da Celali İsyanları dediğimiz isyanlar çıktı.
1. Selim (Yavuz), Sah İsmail'e; " ben Sultan Beyazıt oğlu Sultan Selim, sen ki ey eşek Türk
Hele bu yazıya nasıl kanmışsın inanmak mümkün değil.Yavuz Selim Han savaş öncesi yazdığı mektuplar da Şah İsmail böyle hitap etmemiştir.Ayrıca kendini tanıtma kısmında eksik çoktur,Türk Hakanları eski geleneğe uyarak kendini uzun tanıtırlardı,karşsındakini ise çok kısa,halbuki verdiğin tanıtmada karşısındakini tanıtma kadar kısadır.O mektubun gerçeğini güvendiğim Muzaffer Taşyürek'in kitabından aktarıyorum:
Ben ki Osmanlıların hükümdarı gazilerin serdarı,kahramanların efendisi,iman düşmanlarını yıkan,dikdatörlerin korksu,kibirli ve zalim hükümdarların önünde diz çöktükleri Bayezid oğlu muzaffer Sultan Selim Han,sen ki Safevilerin şöhretli İsmail'i....
Verdiğin Yeniçeri sayısıda yanlış,Orhan Gazi zamanında kuruldu Yavuz Selim Han zamanında düzenleme yapıldı sayıca doruk noktaya ulaştığı devirde Duraklama devridir.60.000 yaklaşmıştır.
Osmanlı'nın son döneminde çıkan Türklük karşıtı yazıların devşirmeler tarafınan yazıldığı ap açık ortadadır.Önde gelen Mandacı Manda Ahmet Emin Yalman'ın(Hüseyin Üzmez'in elleri dert görmesin) Türk olduğunu söylemek çok komiktir ve zaten bu Hollanda mandafonu Türk değildir.Bu yazıları Padişahların yazdırmadığı, devşirme vezirlerin yazdırdığı gerçektir.
Osmanlı'yı ben Türklükten çıkartamam ama tarihimizdeki yanlışları kabullenmeyerek sadece gönlümüze hoş gelenleri kabul edersek bu iş yürümez.Ben Osmanlı'yı Türklükten çıkartmıyorum.Ben Yavuz Selim Han'ı Atam kabul ediyorum tıpki Şah İsmail'i kabul ettiğim gibi.
Vahidettin Han ile ilğili en kapsamlı çalışmayı Kadir Mısıroğlu yapmıştır.Onun kitaplarından bu konuda yararlanabilirsin.
Aşıkpaşazadenin yazdığı Atsız Atanın neşirini yaptığı bir bölümü daha sonra yazacağım.
Ayrıca bir sorum daha olacak yazının altında Pusatlı Çeri imzası var.Bu yazının araştırmasını googlede yapan bu Pusatlı Çeri kimdir?
Saygılarımla
TÜRK TANRIYI KORUSUN