Gönderen Konu: Milli Şuur  (Okunma sayısı 12221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2007 »
Milli şuur, Tanrı'nın Türk'e verdiği en büyük değerlerdendir. Her millete nasip olmaz ama her nedense bu günlerde kimliğimizle beraber tüm değerlerimiz ayaklar altına alınmaktadır. Fakat bizler bunlardan yılmayıp bu hainlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Milli benliğimizi aşılamamız ve her fırsatta kim olduğumuz muhakkak anlatılmalıdır.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2007 »
Serefsiz japonlarda milli bilinc,cok ileri oldugu icinmi,pearl harbour baskinina gönderdikleri kamikaze pilotlarinin ucaklarina,sadece hedefe varabilecekleri kadar yakit koyuyorlardi? Yoksa kerozinden tasarrufmu etmeyi amacliyorlardi?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2007 »
Ben TÜRK kökenlilerin milli bilinç konusunda daha hassas olduklarına inanıyorum,zaten  olması gerekende bu.TÜRKMEN örf ve adetlerine göre yetiştim ve yetiştiriyorum.Çanakkale savaşlarının geçtiği bölge elbette bizim için önemli bir bölge ve bana çok yakın.Her yıl binlerce TÜRK tarafından ziyaret edilir ve her karışı gezilir.Japon heyetinin gezi krokisi kim tarafından çıkarıldı,kimlerce yönlendirildi,kim eşlik etti, bunlar önemli ögeler.

Çevrimdışı HanTUG

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2007 »
burada yanlis karsilastirma yapiliyor. Japonlar tek irktan olusan bir millet, cok serefli onurlu gururlu tarihine özüne sahip cikan bir ulustur. Cocuklarina en iyi egitimi verirler ve kültürlerini asilarlar, her yil "SAKURA" (kiraz ciceklerinin actigi zaman) günlerinde bütün is yerleri okullar tatil edilir kiraz agaclarinin oldugu parklara gidilir, parklar beyaz pembe kiraz cicekleriyle rengarenktir. Bu kiraz agaclarina sevgi nereden geliyor onu da aciklayim size. Tarihte samuray savascilari kiraz ciceklerini cok severlermis sebepse, bir samuray hayati aynen kiraz cicegi gibi temiz narin ve kisa. Bu kadar kültürüne düskün tarihini seven bir millet, Yazilarinda asirlardir kendi harflerini kullanirlar, sayin Oktay Sinanoglunu okuduysaniz  Japonlar hakkinda daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bir zamanlar bir Professör cikip inglizceyi özendiren sözler söylemis dilin japonca yerine inglizce olsun demis bir gün sonra ölü bulunmus. Yakuza dedikleri yer alti örgütü sel deprem oldugunda halkina yardima kosuyor, savasa  kalktiklarinda hala samuray kültürüyle savasiyorlar, yasam önemsizdir, acimak yok tek amac yok etmek. Eskiden samuraylar  öc almak istediklerinde aynen Hun atalarimiz gibi girdikleri yerlere kelleden tepeler kurarlarmis.

Simdi gelelim Türk "Milletine" . "Türk" kelimesini osmanli batirdi. Osmanli timilileri arap yalakasiydi, Türk halkindan uzak Türk kültüründen uzak yasardi, dilleride araplasmisti. Arap yalakasi olup araplar gibi yasayip arapca konusmak arab gibi giyinmek bu timili elit takiminin kendisini yüksek görmesini sagliyordu.
Kirsal kesimlerde yasayan Asyadan göcmüs öz dilini öz kültürünü birakmamis Bektasiler, Aleviler, Kizilbas Yörükleri bu timili elit takimi tarafindan sevilmezlerdi, cünki öz TÜRKtüler ve TÜRK kültürünü dilini yasatiyorlardi, inanclari ise Asyadan getirdikleri shamanlik la karismi islamdi. Bir kere Semaha bakin, Semah dönerek yapilir aynen shamanlik gibi ama araplarda olan namaz egilip kalkarak yapilir.
Elit takiminin timilileri "inanda ne olursan ol" diyerek anadoluda yasayan diger milletlere dokunmadi onlara vatandaslik verdi. Bu milletler Cumhuriyet dönemindede Türk pasaportlari aldilar ve bunlara "Siz Türksünüz" denildi. Gecenlerde almanyada eroin satan PKK li cete yakalandi, suclari harac toplamak eroin satmak....  alman gazeteleri "PKK adina para toplayan eroin satan Türkler..." diye yazdi, cünki polis pasaportlarina bakiyor kocaman Türk bayragi Türk vatandasi Türk yaziyor. Bizde burada sokaktaki almanya "yaw bunlar Türk degil kürt bunlari Türkler yapmadi" diye anlatmaya calisip duralim 10 almana anlatsak 80 milyon alman "Türkler yakalandi" okuyor. Simdi bu yaratik kürtlere zorlara "sen Türksün" dedittirirsen ellerine Türk pasaportu verirsen koyun arkasinda LOLO dan baska bisey bilmeyen  bu KIROLAR gidip 12 yasinda kiza tecavüz eder, hirsizlik kapkaccilik yapar eroin satarsa, simdi suc bu KIRODA mi yoksa bu sanli bayragimizi bu KIRONUN eline verendemi?

Ne yazikki bugün "Türk Milleti" diye tüm Türkiyede oturanlara deniyor oysaki "TÜRK" soyu asyadan gelmis sanli bir IRKTIR, Türkiyede ise 70 milyon insan var hepsine de yasalar önünde ne yazikki "Türk" deniyor bu yanlistir. Sayilari bazi yerde 30 milyon bazi yerlede 40 milyon denen bu kürtler üreyislerine göre yakin zamanda Türkleri azinlik haline getireceklerdir bu kürtler karisik bir irktir cünki hep diger milletlere kölelik edip araplarla perslerle karismistir. KÜRT irki yoktur.
Bunlar yalakadir para icin 12 yasindaki kizlarini satarlar baslik parasi verilmeden kiz vermezler satilik insandirlar cünki tarihte hep satin alinmislardir. Nasil Orhan Pamuk Türklere dil uzatip amerikaya yerlesi?
Nasil Abdullah Öcalan yakalandiginda ucakta "ben ne derseniz yapacam" dedi bunlardan lider cikmaz bunlar ya silah zoruyla yada parayla satin alinir. Bunlarin kaninda Arap kani vardir bunlardan asker olmaz Araplar gibi para gördüklerinde dönerler, bakin iraka para karsiligi ABD direnmediler bile, elini kolunu sallayarak iraka girdi ABD. 
Simdi 30-40 milyon ellerinde Türk pasaportunda Türk yazan satilik insalardan "milli suur" mu bekliyorsunuz? Türkler bunlarla beraber yasadigi sürece, baska Irklari icinden atmadi sürece hic bir zaman düzlüge cikamyacaklardir.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #14 : 11 Ekim 2007 »
Mili Bilinç konusunda günümüze baktığımızda hüsrana uğramamak imkansız... 80 kuşağından sonra uygulanan politikalar ve dayatmalar sonucunda öz değerlerimizden,  benliğimiz ve Milli Duruşumuzdan gençlik olarak çok şey yitirdik. Sokaklarda kendi insanımıza benzemeyen Türk gibi durup, Türk gibi yaşamayan bir genç nesil var. Ecdada, Tarihimize sahip çıkan ancak bizim gibi düşünen ve davasına sahip çıkan insanlarda Milli Şuur söz konusu olabilir. Diğer taraftan bakılırsa boş beyinler, nerde akşam orda sabah edenler, kendi Atasına küfürler yağdıranlar, saç sakal birbirine karışmış, orası burasını deldirip insan sıfatıyla dolaşanlar...
İşte bizim özenti neslin Tarihimizdeki sayısız kahramana yaptığı haksızlık...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #15 : 11 Ekim 2007 »
 Türkiye'de Milli Bilinç var. Ancak bizde eksik olan Etnik Bilinçtir. Bunu hiçbir kimse inkar edemez, Kelime-i Şehadet getiren Müslüman olmuş bir kişiyi dahi Türk Milletinden, Soyundan sayan milyonlarca insan var.

 Genel olarak bakıldığında ülkemizde salt anti-kürt bir temelli bir etnik anlayış var ki o da pkk'lı olmayan kürtleri bağrına basıyor. Karışık evlilikleri özendiriyor. Diğer Gayri Türk unsurları da(zaza, çerkez, arap, abhaz, laz, gürcü, pomak, arnavut, boşnak vs.) Türk sayıyor.

 Tiginnoyan Andamızın verdiği Letonya örneğini bu doğrultuda değerlendirmek daha doğru olacaktır. Hiçbir Leton Rus'la evlenmez, Rusça konuşmaz, Rus'a özenmez.

 Ama Türkiye'ye bakalım soyca Türk olduğu halde Amerika'lıya, İngiliz'e, Almana onlarıda geçtim Kürd'e, Zaza'ya, Çerkez'e, Çeçen'e, Arab'a hatta lazlara dahi hayranlık besleyen, özenen bir dolu insan var. Bunlarla evleniliyor, bunlara özeniliyor(giyimde, kuşamda, dilde, kültürde). Bu yazdıklarım genelde büyük şehirler, metropol bölgeleri için geçerlidir.

 Şahsen çıkardığım sonuç, Milli Bilincimiz gayet yüksek, zayıf değil. Fakat Etnik Bilincimiz azdır. Neticede bu bir tespittir ve de gerçektir. Bizde gerçeklerle yüzleşmekten hiçbir zaman kaçınmamalıyız(Ne kadar ağır ve acı olsada). Yapmamız gerekende bulunduğumuz her ortamda Türkler ile diğerlerin farklılıklarını anlatmaktan geçer. Türklerin niçin onlardan üstün, onların ise neden Türklerden aşağı olduklarını, bizimle aynı seviyede olamayacaklarını, insanlarımıza anlatırsak zaten içlerinde varolan  üstünlük duygusu kamçılanacaktır.
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #16 : 11 Ekim 2007 »
TÜRK-KAN  andama  katılıyorum. Metropollerin haricinde bir çok yerde özellikle doğu Karadeniz'de Çepni kandaşlarımın etnik yapılarını korudukları ve korumayada devam ettikleri bir gerçektir.Asla  etnik yapısı ayrı olana kız vermezler. Fakat büyük metropollerdeki yaşamın zorluğu Kandaşlarımızın etnik yapılarınıda bozmaktadır.    TTK.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #17 : 11 Ekim 2007 »
Alıntı yapılan: motun yabgu
Serefsiz japonlarda milli bilinc,cok ileri oldugu icinmi,pearl harbour baskinina gönderdikleri kamikaze pilotlarinin ucaklarina,sadece hedefe varabilecekleri kadar yakit koyuyorlardi? Yoksa kerozinden tasarrufmu etmeyi amacliyorlardi?
Pearl Harbor baskını sırasında Japonlar kamikaze kullanmamışlardır, gemileri torpillemiş ve bombalamış, Amerikalılar tarafından düşürülen 27 uçak dışında kayıp vermeden uçak gemilerine dönmüşlerdir (bu baskında yaşanan tek intihar saldırısı, uçağı vurulan ve yakıt kaybettiğini gören Fusata Iida'nın kendisini bir Amerikan gemisine çakmasıdır). Kamikazeler 1944'ün ikinci yarısında, yâni Japonya'nın savaşı kaybettiğinin iyice anladıldığı dönemde, üstelik ülkede kaynak sıkıntısı başgösterince kullanılmaya başlanmışlardır. Unutmayın ki büyük bir amaç ya da onuru korumak için, ya da yalnızca verilen buyruklara uymak için intihar etmek Japonlar'da çok yaygındır.

Alıntı yapılan: HanTUG
Simdi gelelim Türk "Milletine" . "Türk" kelimesini osmanli batirdi. Osmanli timilileri arap yalakasiydi, Türk halkindan uzak Türk kültüründen uzak yasardi, dilleride araplasmisti. Arap yalakasi olup araplar gibi yasayip arapca konusmak arab gibi giyinmek bu timili elit takiminin kendisini yüksek görmesini sagliyordu.
Osmanlıca Arapça değil, fazlasıyla Arapça ve Farsça sözcük barındıran Eski Anadolu Türkçesi'nin yazı dili biçimidir. Ayrıca Osmanlı Devleti 16. yüzyıla kadar Türk kültürüne sâdık kalmıştır.

Alıntı yapılan: HanTUG
Yakuza dedikleri yer alti örgütü sel deprem oldugunda halkina yardima kosuyor, savasa  kalktiklarinda hala samuray kültürüyle savasiyorlar, yasam önemsizdir, acimak yok tek amac yok etmek. Eskiden samuraylar  öc almak istediklerinde aynen Hun atalarimiz gibi girdikleri yerlere kelleden tepeler kurarlarmis.
Yakuza dediğiniz her türlü pisliği çeviren mafyadır. Samuray dediğiniz de silahsız savunmasız mâsum köylüleri gereksiz yere ezen hattâ öldüren yozlaşmış bir soylu sınıfıdır. Nitekim hakettiklerini 1877'de Satsuma Ayaklanması'nda Şiroyama Savaşı'nda görmüşlerdir.

Alıntı yapılan: DEDEM KORKUT_ASYA
Mili Bilinç konusunda günümüze baktığımızda hüsrana uğramamak imkansız... 80 kuşağından sonra uygulanan politikalar ve dayatmalar sonucunda öz değerlerimizden,  benliğimiz ve Milli Duruşumuzdan gençlik olarak çok şey yitirdik. Sokaklarda kendi insanımıza benzemeyen Türk gibi durup, Türk gibi yaşamayan bir genç nesil var. Ecdada, Tarihimize sahip çıkan ancak bizim gibi düşünen ve davasına sahip çıkan insanlarda Milli Şuur söz konusu olabilir. Diğer taraftan bakılırsa boş beyinler, nerde akşam orda sabah edenler, kendi Atasına küfürler yağdıranlar, saç sakal birbirine karışmış, orası burasını deldirip insan sıfatıyla dolaşanlar...
İşte bizim özenti neslin Tarihimizdeki sayısız kahramana yaptığı haksızlık...
İşte benim demek istediğim de buydu.

Alıntı yapılan: TÜRK-KAN
Tiginnoyan Andamızın verdiği Letonya örneğini bu doğrultuda değerlendirmek daha doğru olacaktır. Hiçbir Leton Rus'la evlenmez, Rusça konuşmaz, Rus'a özenmez.

 Ama Türkiye'ye bakalım soyca Türk olduğu halde Amerika'lıya, İngiliz'e, Almana onlarıda geçtim Kürd'e, Zaza'ya, Çerkez'e, Çeçen'e, Arab'a hatta lazlara dahi hayranlık besleyen, özenen bir dolu insan var. Bunlarla evleniliyor, bunlara özeniliyor(giyimde, kuşamda, dilde, kültürde). Bu yazdıklarım genelde büyük şehirler, metropol bölgeleri için geçerlidir.
Katılıyorum anda.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı HanTUG

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #18 : 11 Ekim 2007 »
Alıntı
Osmanlıca Arapça değil, fazlasıyla Arapça ve Farsça sözcük barındıran Eski Anadolu Türkçesi'nin yazı dili biçimidir. Ayrıca Osmanlı Devleti 16. yüzyıla kadar Türk kültürüne sâdık kalmıştır.

Bir dilde eger arapca kelimeler agirliktaysa konusan elit takimini Türk halki anlamzsa, o dil arapcadir! Eski Anadolu Türckesinin yazi dili bicimi? Osmanlinin yazisinin arapca oldugunu bilirsin herhalde?  hem "Eski Anadolu Türkcesi " diye bir Türkce yoktur
Ya temiz Türkce vardir yada yoktur!

Alıntı
Ayrıca Osmanlı Devleti 16. yüzyıla kadar Türk kültürüne sâdık kalmıştır.
Bu sarik salvar kara carsaf hangi millete yakistirirsan yakistir ama Türk ulusunun kültürüne ait degildir
Türk kültürüne sadik kalan Alevi Bektasi dergahlaridir, kirsal kesimde yasayan Türk halkidir
Timili elit takimi 50-100 kadinla harem kuran, tarlalarda halki ac susuz bilerek cahil birakan, keyfi istediginde Türk halkinin yigit börilerini yemenlere araplarin keyfi istedi diye cöllere gönderen  elit takimi degildir

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2007 »
Japonlar serefli bir millet olsaydi,abd nin köpekligini yapip,iraktaki,insanlik disi zulme ortak olmazdi.Japonlarin,kahramanliklarina,methiye düzenlere tavsiyem,hic gecikmeden.japon vatandasligina müracaat etsinler.Ben dünyadaki bütün irklari,yakindan taniyorum,hemde onlarcasini,hatta yüzlercesini.Asaletimden,köpek gibi korkar itaat ederler.Dayagimi yemeyen hic bir millet kalmadi,bu nedenden iki sefer sinir disi edildim.Ben Türkün kudretini,kendimden,iyi bilirim.Dayak yediysemde sadece Türklerden,kendi irkdaslarimdan yedim.Sunu kimse unutmasin,Türkün disindaki hicbir millet,serefli yada kahraman filan degildir.Ben ve azeri Türkü bir arkadasimla 1977de kölnde bar sahibi bir italyandan.20bin mark harac keserek kölnde yildiz sporu kurdum.O takim amatör kümede hala futbol oynuyor Biz bunu yaparken 20 yasindaydik.Alman polisi bize saygisindan kelepce bile takmazdi.Bir yere kadar, herseye tahammül edebilirim,Türk irkinin,disindaki asagilik serefsiz irklarin methiyesine tahammül edemem.Burasi HunTürk otagi,burda sadece,Türk irkinin yüceligini,üstünlügünü okumak isterim.Türk irki sagolsun
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.