Türkçülüğün dini yoktur.Nedeni farklı dinlere mensup bir çok soydaşımızın olması. Ama Türkçünün öyle yada böyle bir dini vardır.
Din insan ruhunun besin kaynağıdır.Bunun içindir ki din insan için önemlidir.
Bir ruh bir kişide bulunur.Bir bedende iki ruh veya bir ruhun iki bedeni olmaz.Bir ruh bir kişinindir.Bu durumla birlikte kişi ruhunu besliyecek dini kendi seçer.Bunuda başka bir kişioğlunun yargılama gibi bir lüksü yoktur.
Bunu Turan beden,Din Ruh olarak belirtelim. Eğer dini ruh sayarsak görülecektir ki bir Bedende birden fazla ruh var.Oysaki bir bedende bir ruh olur demiştik.
Türlüğü beden,İslamı ruh sayarsak.Bunda da Müslüman olmayan Türkleri Turan sınırından ve hatta Türklükten çıkartmış oluyor ve ölümcül bir yara açmış oluyoruz.Bunun da Türk Milliyetçiliğiyle alakası yoktur.
Bir de Turan'ı Beden Türklüğü Ruh sayalım.Böyle yaparsak görülüyor ki bir bedende bir ruh var ve söylediğimiz söze uyuyor."İslam Ruhumuz,Türklük Bedenimiz" sözünü çürütüyor.
Değerli ve çok sevdiğim dava adamı Alpaslan Türkeş'in bu sözünü
"Turan bedenimiz,Türklük ruhumuz olarak" değiştirmek benim kanaatimce daha iyi olacaktır.
Ayrıca kişi ahlakını,edebini,hayasını din ile kazanmaz.Kişinin bu özellikleri ecdadından miras kalır,bulunduğu toplumun örfü adeti töresinden ve ailenin yetiştirmesiyle alır.Eğer bu özellikler din ile kazanılsaydı,dünyada hiç kötü kişi olmazdı.Çünkü hiçbir din kötülük yapın demez(Yahudilik Hariç).
İslam olup olmadığına bakarak bu Müslüman bu iyidir,bu kafir bu kötüdür diyenler bana Erzurum Kalasının birdenbire nasıl düştüğünü söyleyebilirler mi?.Ben söyleyim ordumuz içinde bulunan MÜSLÜMAN ARAP subayların Ruslarla iş birliği etmesinden Erzurum Kalası aniden düşmüştür.
Acaba bugün Müslüman Kürtlerin öne çocuk sürerek yaptığı eylemlerin ilk mücidi kimdir?Kim olacak Müslüman Acemler.Bizimle savaş edecekleri zaman Türkler çocuklara vurmaz diyerek öne çocuk süren ilk Acemlerdir.
Din insanın içinde olan birşeydir.Kişinin vicdani hürriyetidir.Kim hangi dini seçer bu o kişinin bileceği iş.Kişiyi dinine göre yarğılayanlar acaba kendilerini son Peygamber veya Tanrının yeryüzündeki görüntüsü falan mı zannediyorlar?
Toparlarsak insanı insan yapam meziyetler din ile değil milleti ile kazanılır ve Türk dünyada insan sıfatına giren tek canlıdır.
Neyse bu konuyu daha fazla ırgalamanın manası yok.
Saygılarımla
TÜRK TANRIYI KORUSUN