Şayet artniyetli olarak böyle bir başlık açılmamışsa çok anlamsız bir soru sorulmuş.
Selçuklusuyla, Osmanlısıyla işleyip Türkiye Cumhuriyetine ulaşan süreç kesintisiz Türk tarihinin safhalarıdır.
Bu tür soruları "anneni mi çok seviyorsun yoksa, babanı mı?" şeklinde belirginleşen çocukluğun uzantısı bir mantık taşıyan gereksizliklerin bir benzeri olarak görmekteyim.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.
Öncelikle Esenlikler dilerim.
Soruda herhangi bir artniyet olmadığı konusunda sizi temin ederim.
Tabii ki, tarih boyunca her soydaş ülke bizim manevi değerimizdir. Ben olaya Türkçülük açısından yaklaşmak istedim.
Uzun uzadıya anlatmak gerekirse,
Osmanlı iskan politikası altında Türk gariban anadolu insanını cepheden cepheye sürmüş. Düzenli bir iş ve özellikle ticaret hayatına atılmasını engellemiştir. Osmanlı'nın özellikle son dönemleri dikkate alınırsa, Türkçü bir kimlikten ziyade İslami unsurların öne taşındığı gözlemlenmektedir. Hilafetin verdiği güçle beraber tüm İslam alemi kucaklanmaya adeta tek çatı haline getirilmeye çabalanmıştır.
Sorunun anlam kazandığı nokta tam burası. Selçuklu ise varlığından bu yana Türkçü kimliğini daima ön planda tutmuş, ümmetçi anlayıştan ziyade Turancı bir anlayışı benimsemiştir. Bunu iki devletimizinde tarihini araştıranlar çok net biçimde göreceklerdir.
Kısacası, benim sorum, sizin dünya görüşünüze hangi devlet daha çok uyuyor? İslamcı bir yaklaşımın otoriter olduğu bir anlayış mı? Yoksa milli kimliğimizin egemen kılındığı bir yaklaşım mı?
Yukarıda soydaşımın belirttiği gibi, bizim tek atamız Osmanlı değildir. Osmanlı'nın bütün devirlerini, bütün savaşlarını öğrenirken Selçuklu hakkında niye hiçbir şey öğretilmiyor. Bu kesinlikle sorgulanmalıdır. Benim amacımda bu başlık altında sorgulanmasını, öğrenmek isteyen arkadaşlara en net bilgiyi sunulmasını sağlamaktır.
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.