ALMANLARDA SON SENELERDE YENI BIR MODA CIKTI: BUNLAR COCUKLARINA fransiz, ingiliz vs. ISIMLERI TAKMAYA BASLADI.
FAKAT ALMAN MEDYASI ILE BAZI SIYASILER BILE SON ZAMANDA " COCUKLARINIZA alman ISMI TAKIN" DIYE ÖNERIYOR.
ISIM COK ÖNEMLI BIR UNSUR. ÖZTÜRKCE ÖYLE GÜZEL ISIMLER VARKEN, NIYE COCUKLARIMIZA arap VEYA BASKA DILDEN ISIM TAKALIM? BU BENCE MANTIK DISI BIR SEY! YUKARIDA YAZDIGIM GIBI: BEN TÜRK ISIMLI BIR arab TANIMIYORUM, BIZ NIYE COCUKLARIMIZA arap ismi TAKALIM?
Türkiye Türkleri yüzyıllardan sonra yeni yeni Türkçe isimlerle tanıştı. Atatürk'ün Türk Devrimi sayesinde öze dönme ve arap hegomanyasından kurtulma çabaları sonucunda biz şu an Cengiz, Alp, Kutlu gibi isimler alır olduk. büyük babanızın, annenizin isimlerini aklınıza getiriniz; şahsen kendi soyumdan 2 kuşak gerisinde bile Türkçe isim pek nadirdir, mehmet,necati,ali ve bilimum arap isimleri pek bir revaçta olmuştur hep.
bu bakımdan Atatürk'e ve Türk Devrimi'ne tekrar şükranlarımızı sunalım.
aslanargun kardeşimin yazısından etkilenerek şunu eklemek istiyorum;
almanya'nın şu hali acınacak ve ibret alınacak bir tablodur.nereden nereye..demek şimdi de fransız ingiliz ismi alır oldular.
dünyada ırkçı düzen hakim olmadığı sürece kişiliksiz melez toplumlar varolmaya mahkum olacaktır ırkçılığın isminin bile geçmesini istemeyen almanlar şimdi kimliksizlikleriyle başbaşa kalmaya başladılar, ırkçılığı reddeten her millet bu sonu yaşayacaktır.