Gönderen Konu: Türk Milleti, Ata'sından, Mayalıdır!  (Okunma sayısı 3428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2226
ATATÜRK''ün, emperyalistlerin ödünü kopartan devrimi: DÜŞÜNCE!

Türk Milleti Ata'sından mayalıdır.
Çok şey anlatan çok, çok güzel bir tanım!
Bu gün bir arkadaşın paylaşımında okudum, bu ifadeyi.

Atatürk dönemini yakından izleyen Avrupalı diplomatlar der ki;
Türkler Atatürk'ü, Tanrı'ya borçludur!
Geride kalan her şeyi ise, Atatürk'e borçludur!

Bize uzaktan bakanların bu tespiti çok anlam ifade etmektedir.

Hristiyan kardeşlerimiz olan Gagavuz Türkleri milli önderleri bildikleri, aydınlatıcı liderleri olan papaz Mihail KARAÇOBAN için Milletini omuzlarında taşıyan adam! derler.
Bizim tarihimizde de, yabancıların tarihlerinde de Milletini omuzlarında taşıyan adam! vasfına haiz bir çok kişi var, elbette.
Bunlardan birisi ve hatta ilk bir kaçından birisi olmak hak ve makamına en layık kişi, Kutlu Türk Başbuğu, Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK'tür.
Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK, birilerinin sandığı ve küçümseme içgüdüsüyle iddia ettiği gibi, sadece vatanı kurtarmaktan ibaret bir hizmet ve başarının sahibi değildir.
Atatürk'ün başarısı vatanı işgalden kurtarmanın üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmaktan ibaret de değildir.
Bu başarıların üstüne milli kalkınmayı gerçekleştirmek başarısını elde etmesi de değildir.
Gâzi Başbuğumuz Mustafa Kemâl'i bilhakkın ATATÜRK, yani TÜRKLERİN ATASI yapan şey; tarihte hiç bir önderin muvaffak olamadığı aydınlanmayı - ki biz buna TÜRK AYDINLANMASI demekteyiz-, yine tarihte bir örneği olmayan kısa bir sürede, gerçekleştirmiş olmasıdır.
Haçlı Batıda rönesans ve aydınlanma yüzyıllarca bir zaman diliminde, on milyonlarca insanın canı pahasına, büyük toplumsal travmalarla gerçekleşirken, TÜRK AYDINLANMASI Gâzi Başbuğ ATATÜRK'ün; dehası, bilgeliği, azmi, kararlılığı ve inancıyla, on yılla ifade edilecek kadar kısa bir zaman diliminde, hiç bir toplumsal felakete, maddi ve manevi kayba ve de sosyal travmalara yol açmadan, mucizevi bir şekilde, gerçekleşmiştir.
Çünkü Gâzi Başbuğumuz Türk Milletini; aklıyla, vicdanıyla, tarihiyle, kültürüyle, özüyle, esasıyla, bilimle kısacası kendisiyle, özüyle buluşturmuş, Türklüğün yüksek medeni vasfını, bir güneş gibi, ufuklarda doğurmuştur.
Gâzi Başbuğumuz Türk insanını; yöneticilerin kulu olmaktan kurtarıp, şahsiyetin vücut bulmuş hali olan vatandaşlık makamına kavuşturmuştur.

Düşünen, okuyan, iradesini kullanan, aklını çalıştıran, hurâfelerden ve doğmalardan arınmış, aydınlık düşünceli, özgür bireyler, Gâzi Başbuğumuzun gerçekleştirdiği, TÜRK AYDINLANMASININ en değerli ve kesintisiz meyvesidir.

Gâzi Başbuğumuz Kur'ân'ın bildirdiği:
Aklını kullanmayanların üzerine pislik/necaset yağdırırım ilahi kelamının hayata uyarlanmasını, aklı ve düşünceyi çalıştırmak suretiyle gerçekleştirmiş ve bu sayede insanlık onurunu arşa yükseltmiş gerçek bir Tanrı müminidir.

Düşünce, aklın, en değerli meyvesidir!

Türk Milletini karanlıktan aydınlığa kavuşturan, inancımızı hurâfelerden arındırarak bizlerin gerçek birer mümin olmasının iklimini yaratan Türklüğün; çelik iradeli, tunç yürekli, bükülmez bilekli Bozkurt oğluna sonsuz saygılar olsun!

Minnettarlığımızı ifade etmekten aciziz.

Kutlu ruhu şad, durağı; Teñğri Dağları ve Türk Uçmağı olsun!

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!