Saygıdeğer Kök-Börü bey çalışmalarınız için teşekkürler.İnuitler ve Çukçilerin Turan ırkından olduğunu bilmiyordum.Bildiğim kadarıyla İnuitler; Eskimolar ve aleut yerlileriyle beraber ayrı bir ırktandır.Saha Yakut cumhuriyetinin doğusundaki Çukçi ve Koryak cumhuriyetlerinde yaşayan Çukçilerin ve Koryaklarında Sibirya ırkı denilen ayrı bir ırktan olduğunu biliyordum.Değerli üstat Kök-Börü bey sizden ricam biz genç turancılara Kuzeydoğu Sibiryada yaşayan Turan soylu kardeşlerimiz hakkında biraz ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz saygılar
Sayın Yabgu Tungahan,
İltifatınız için teşekkür ederim..Benim çabalarım okyanusta bir damla misalidir..Önemli olan Okyanusu oluşturan Türkçü-Turancıların azameti ve gücüdür..Ben bir çeriyim sadece...
Sibirya Türkleri konusunda çalışmalarına çok değer verdiğim sayın Timur Davletovdan tekrar çok etraflıca bilgi almam gerekmektedir..Çünkü Sibirya Türklüğü çok ayrı ve çok zor araştırma konusudur...Çünkü kıtasal uzaklığı dolayısı ile adeta izole olmuş Sibirya bölgesi hakkında doğru bilgi sahibi olunması çok güç ve aynı orandada çok zordur...
Kendisi ile görüşmemi müteakkip alacağım bilgilerle size yardımcı olmaya çalışabilirsem ne mutlu bana...
Esen Kalın..