Gönderen Konu: TÜRKCÜLERE İNTERNETTEN TAKİP  (Okunma sayısı 8936 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SARIKAMIS

• Türkçü-Turancı
  • **
TÜRKCÜLERE İNTERNETTEN TAKİP
« : 29 Ocak 2007 »

TÜRKCÜLER VE IRKCILAR GÖZETİM ALTINDA

hırant dink adlı vatandaşlarını kaybeden antiTÜRKLER şimdide TÜRKCÜLERİN peşine yurtdaş girişimi adı altında hafiyelik edeceklermiş ,fazla lafı uzatmaya gerek yok

GEL GEL GEL TÜRKCÜLERE GEL TÜRKCÜLER KAN KARDEŞLER
konu sabahın pazar ekinde bir röportajla arzı endam etti
işte o röportaş

Irkçılığın sanal olanı da suc

İnternette sürdürülen ırkçı propaganda konusunda hukukçular net: TCK'daki yasalar, ırkçı sitelerin kapatılmasına izin veriyor.

İnternette ırkçılığı denetlemek mümkün

İnternette ırkçılık aldı başını gidiyor, suç(lu)lar övülüyor, katiller cinayetlerini sanal ortamda tezgâhlıyor, tehditlerin ise bini bir para.

Hrant Dink cinayetinden sonra katillerin internet kafelerden çıkmadığı tespit edildi, internetin ırkçılık propagandasını kolaylaştırdığı anlaşıldı. Irkçı tehlike sanal alemde çığ gibi büyürken, İstanbul Barosu avukatlarından Mehmet Uçum ve Ergin Cinmen, var olan yasalarla da buna engel olunabileceği görüşünde. SABAH gazetesi hukuk müşaviri Av. Mehmet Uçum, internetteki hukuka aykırılıkların ancak ulusal üstü bir hukukileştirmeyle düzenlenebileceğini, ama ulusal sınırlar içinde denetleme, filtreleme, hatta erişimi engelleme gibi önlemler alınabileceğini söylüyor. Irkçılığı, faşizmi ve şiddeti mücadele yöntemi olarak gören çevrelerin, interneti hem bir propaganda ve örgütlenme aracı, hem de suç işlemeye dönük bir arena olarak kullandığını söyleyen Av. Ergin Cinmen, TCK'nın 6. Maddesi'nin G Bendi'nde yer alan 'işitsel ve elektronik iletişim aracıyla yapılan yayınlar' ifadesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Cinmen, ayrıca herhangi bir suçun yayın yoluyla gerçekleşmesinin ağırlaştırıcı sebep olduğuna dikkat çekiyor.

TESPİT ETMEK KOLAY
Servis sağlayıcı, içerik sunucu ve erişim sağlayıcının hukuksal sorumluluklarına işaret eden Av. Uçum; işin bir de kullanıcı tarafı olduğuna değiniyor: "Bireysel kullanıcılar, interaktif ırkçı sitelere girip görüşlerini yazdıkça, ırkçı propaganda yaptıkça, suçu ve suçluyu övdükçe, suç işlemeye tahrik ettikçe hukuki ve cezai sorumluluk altına girerler." Servis sağlayıcının, içerik sunucunun uluslararası ortamlarda bile kolaylıkla tespit edilebildiğini; internet kullanıcılarının da IP numaralarından takip edilebildiğini hatırlatan Av. Uçum, TCK'nın 216. Maddesi'nin kin ve düşmanlığı tahrik edenlerin 'açık ve yakın tehlike' oluşturması halinde cezalandırılacağı hükmünü hatırlatıyor. Cinmen ve Uçum, Türkiye'nin 1972'de imzaladığı 'Her Türlü Irk Ayrımcılığının Tasfiye Edilmesine Dair Uluslararası Sözleşme'nin ırkçı propaganda yapan internet yayıncılığını engellemeye ilişkin hükümler içerdiğini de ifade ediyor. Yasa ve sözleşmelere rağmen, uygulamada boşluklar olduğu görüşüne katılan Av. Mehmet Uçum, "Genel bir ilkenin olması yetmiyor, aynı zamanda o ilkenin nasıl uygulanacağı, kimlerin bu uygulamayı yapacağı, kimlerin yetkili olacağı, yapılacak uygulamalara karşı yargı denetimlerinin nasıl olacağına ilişkin de bir dizi hukuki önlem almak gerekiyor," diye konuşuyor. Ayrıca 'İnternet Ortamında Yayın Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Kanun Tasarısı'nın hazırlanmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak ırkçılıkla ilgili düzenlemelerin atlanmaması gerektiğini ve mutlaka hukukçularla, teknik uzmanların süzgecinden geçmesi gerektiğini vurguluyor.

HASSAS OLUNMALI
Hukukçuların dikkat çektiği bir başka nokta da, ırkçılığı engellemek amacıyla getirilen yasaların düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlamaması gerektiği. Yasaların özgürlükleri sınırlamayacak sağlamlıkta düzenlenmesi gerektiğini dikkat çeken Uçum, "Güvenlik-özgürlük dengesi güvenlik lehine bozulduğu sürece birtakım sorunları çözmüş olmuyor, yeni sorunlara kapı açmış oluyoruz." 'Yurttaş Girişimi' olarak bir çalışma başlattıklarını ve internetteki bu tür siteleri tespit edip, suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Cinmen de, bütün yurttaşların bu tür içeriklerle karşılaştıklarında savcılıklara bilgi vermesi gerektiğini söylüyor. Bir an önce önlem alınmazsa, internette örgütlenen yeni suçların, yeni ölümlere yol açmasının işten bile olmadığını söyleyen Av. Cinmen, "Hep beraber bunun üzerinde düşünmek zorundayız," diyor.

http://www.sabah.com.tr/cp/gnc108-20070128-102.html 
EY TÜRK YÜKSELKİ YERİN BU DEĞİLDİR DÜNYAYA GELMEK MARİFET DEĞİLDİR

Çevrimdışı Yavuz Han

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: TÜRKCÜLERE İNTERNETTEN TAKİP
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2007 »
Türk insanı iğrenç ve alçakça bir dezenformasyon ile karşı karşıyadır.
30 yıldır faliyet gösteren,5 bin asker 500 kamu görevlisi başta olmak üzere 35 bin can alan PKK adlı kahpe terör örgütünü destekleyen,propagandasını yapan,Askerlerimize atılan pusuları gösteren,bomba yapımını öğreten,Türk devletine,Türk milletine Atatürk'e akıl almaz hakaretler ve iftiralar atan yüzlerce site mevcut.
Ama bunlar sorun değil.Nede olsa fikir özgürlüğü var!!!
Yıllardır komünizm,sosyalizm adı altında siyasallaşmaya çalışan kürtçülerin hazırladıkları birsürü site var.Kaç tane Türk çocuğu kandırırsam kârdır diye düşünen bu şerefsizlerin sitelerinde DHKP-C,TİKKO ,MKLP,MKP gibi devleti yıkmak isteyen ve birçok can alan terör örgütlerinin alenen propagandası yapılıyor.Adam toplanıyor.
Bunlarda sorun değil!
İnsanları askerlikten soğutmanın bile kanunen suç olduğu ülkemizde ben bildim bileli ''savaş karşıtlığı'' adı altında insanlara askere gitmemelerini, toplu halde direnmelerini söyleyerek toplumu örgütleyen,TSK ve Askerlik karşıtı siteler var.Askeriyenin içindeki  bir subayın  bile askerini askerlikten soğutacak herhangi bir hareket yapması kanunen suç iken böyle siteler ve oluşumlar yıllardır nasıl faliyet gösteriyor?!
Buda fikir özrgürlüğü oluyor sanırım!
Internet üzerinde hiç azımsanmayacak kadar Çerkezci,gürcü'cü,laz'cı sitelerde mevcut.
Bunlar kimsenin gözüne batmıyor,kimse umursamıyor. Ama Türklüğün,Türkçülüğün,Atatürkçülüğün  ve laik Cumhuriyetin devamı için hiçbir çıkar gözetmeksizin kendi çapında uğraş veren kişiler yani Türk Milliyetçileri  bunların gözlerine batıyor.
Amaç Türkçüleri,Türk Milliyetçilerini sindirmek.Gazetelerde her zamanki gibi bunlara çanak tutuyor.

Türk tarihi; azınlıkların bir kaç hizmetine karşılık binlerce ihanetiyle dolu bir ibret vesikasıdır.

Çevrimdışı Doğukan

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2007 »
acaba internette kol gezen teröristlerden bölücülerden Türk e küfreden Atatürk e ve şanlı ecdadımıza küfürler edenlerden haberi varmı bunların onlarda takip edilip bulunucakmı yazık Türk ülkesinde Türkler e düşünce özgürlüğü yok Tanrı bir gün hepinizi yine Türk milletiyle cezalandırıcak tarih bunun apaçık kanıtıdır TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR
TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2007 »
Satılık/Satılmış medya kanı bozuklar tarafından yönetildiği için Türk düşmanları için çalışadursunlar. Türk milleti bunun hesabını böyle sözlerle sormaz.

Ne yapabilirler? En fazla Türk Telekom yoluyla Türkiye'den erişime kapatırlar.

Onlarca site açmak zor sanki.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı AttilaHun

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2007 »
O halde neden Krt ırkçılığı yapanlara ses çıkarmıyorlar?

Ben eskiden böyle değildim mesela. Ama yaşadığım birçok olay, Türkler dışındakilerden nefret etmeme neden oldu. Son olaylardan sonra bu iyice arttı. Adını vermeyeceğim bir partinin astırdığı "Hepimiz TÜRK'üz!" pankartları toplatılmış. Ama "Hepimiz Ermeni'yiz" aloganlarına kimse bir resmi işlem yapmadı? Ben Türkçü olmayayım da kim olsun şimdi?

Bilge Kağan'ın o kutlu sözü hep aklımda:

"Üzerimize kılıç çekilmedikçe, ülkemize saldırılmadıkça, milletimiz cefa çekmedikçe bizden kimseye zarar gelmez."

Bu konuda bana kişisel olarak işlem yapmak isteyen varsa, bu sözün anlamını çözsün önce. Ondan sonra bana işlem yapıp yapmamaya karar versinler!

Çevrimdışı albay

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #5 : 30 Ocak 2007 »
Satılık/Satılmış medya kanı bozuklar tarafından yönetildiği için Türk düşmanları için çalışadursunlar. Türk milleti bunun hesabını böyle sözlerle sormaz.

Ne yapabilirler? En fazla Türk Telekom yoluyla Türkiye'den erişime kapatırlar.

Onlarca site açmak zor sanki.

Yok, bir de IP numaralarımızdan bizlerin kimliklerine ulaşırlar. O meşhur istihbarat dosyalarımıza işlerler. Zaten bizim istihbarat teşkilatı senelerdir başka ne işe yaramıştırki? Gidip ortadağuda, Kafkasyada, ortasayada gizli operasyonlar yapacak değil ya. Oturduğu yerden internete giren kimmiş kim değilmiş bunları yani bizleri bulup fişlemekle meşgul olacak bir süreliğine.. Gidip diaspora sürüsünün yoluna çomak sokacak değil ya. Dünya çapında çalışan Mossad, CIA değilki bunlar. Kendi çapları kadar iş yapacaklar. Bizle uğraşacaklar.. Böylesi daha kolay tabii..

Türkçülere internette gözetim getirmekle uğraşacağınıza önce gidin de kürtçülerden Diyarbakırda elektrik faturalarını tahsil etsin. Edebiliyorsanız tabii.. Yani yerseniz.... Biz de gücünüzü böylece görelim de bizim Türkçülüğümüze gerek olmadığını anlayalım...

Çevrimdışı AttilaHun

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #6 : 30 Ocak 2007 »
O kadar PKK'ı site var, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmanlık besleyen site var, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaret eden siteler var; onlara bir işlem yapılması lazım. Belki de yapılıyordur, bilemiyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret eden siteleri elimden geldiğince ihbar etmeye çalışıyorum.

Ama sapla samanı ayırmak lazım birbirinden. Türkiye Cumhuriyeti'nde ben TÜRK olamayacaksam, nerede olacağım?

Türkiye Cumhuriyeti'nde "BEN TÜRK'ÜM!" diyemeyeceksem, nerede diyeceğim? Ermenistan'a mı gidip "BEN TÜRK'ÜM!" diye bağırayım?

Çevrimdışı brakisefal

• Türkçü-Turancı
    • http://www.vatankirim.net/
« Yanıtla #7 : 30 Ocak 2007 »
Resmimiz solda.

İmzamız ismimiz cismimiz derneklerde kayıtlı.

IP numaramız vs. apaçık ortada.

Türkçülük suçsa idamlığız.

Vatan sağolsun.

Çevrimdışı irfan

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2007 »
Valla adım irfan...saklayacak korkacak birşeylerim yok...Öyle ki; ben ali kemalller sürüsünden değilim...Zoruna giden varsa buyursun gelsin...Bir de onları kim takip ediyormuş sormak gerekli:)  uyumuyacağız...uyutmayacağız...

BRAKİSEFAL..kardeşim idamlık değiliz bizler..bu vatana artık verilen kanlarımız yeterde artar..şu zamandan sonra bu vatan üzerinden ekmek yedikten sonra ihanete devam edenler bilsinler ki ŞEHİT KANLARIYLA SULANMIŞ BU TOPRAKLAR...üzerinden laf ebeliği ile ekmek yiyemeyecekler...önce bu vatana hizmet etmeyi öğrenecekler sonra yiyecekler..
EFEDİR ADIMIZ
TÜRK OĞLU TÜRK OLMAKTANDIR ŞANIMIZ
YEDİ DEĞİL YETİMİŞ BİN OLSA DA DÜVEL
YİNE DE ÜSTÜNDÜR TÜRK OLDUĞUNU BİLEN
KANSIZ EFE

Gök HAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2007 »
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. BÜTÜN BU ŞERAİTTEN DAHA ELİM VE DAHA VAHİM OLMAK ÜZÜRE, MEMLEKETİN DAHİLİNDE, İKDİDARA SAHİP OLANLAR GAFLET VE DALALET VE HATTA HIYANET İÇİNDE BULUNABİLİRLER. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
         Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

diyor, Mustafa Kemal Atatürk!