Gecenlerde Ceviz Kabugu programında Hulki bey bir örnek vermisti, onun sade konusması ve anlasılır üslubunu zaten seviyorum.
O örnekte söyle diyordu; Mesela bir kamyonun icinde silah, bomba, uyusturucu vesaire tasındıgına dair bir bilgi var ama güvenlik güclerinin müdahale hakkı yok, cünkü suanki kanunlara göre, yerel idari makamdan ve savcılıktan müsaade alınması lazım. Peki tamam alalım ama ben kaymakam'ı, kaymakamda savcıyı arayacak, ondan sonra savcı onu arayacak, su bunu arayacak derken, yahu kamyon vardı kardesim, mallar teslim edildi, teröristler eyleme basladı.
Iste böyle celiskilerin oldugu bir kanunlar manzumesinde, Jitem'in başında kafasına göre harekat yapacak bir Türkcü Ahmet Cem Ersever, Özel Hareket Dairesinde Ibrahim Sahin gibi insanlar bulunmalı, yaptıkları harekat her ne kadar illegal gibi görünsede, yinede bunlar vatan savunmaktır aslında.
Rahmetli Ahmet Cem Ersever Güney Dogu'da o zamanlar, böyle süpheli oldugu bildirilen arabaları, kampları, kamyonları, dügünleri dernekleri basıyor ve gerekenlerin kafasına sıkıyor ve sıktırıyor idi. Bunun yanlıslık neresinde?
Türkiye cok tuhaf bir ülke kandaşlar, bir mevzuya daha deginmek istiyorum. Bizde Devlet ve kurumları ne yaparsa medya ve kamuoyunun bilgilendirilmesi mecburiyet gibi gösteriliyor, bu cok sacma.
Mesela Hollanda'da parlemento medyaya kapalıdır. haftada bir gün parlementoda bulunan partiler icin devlet kanalında bir program vardır, bunun haricinde parlementoda olanlardan kamuoyu haberdar edilmez.
önemli olan mevzular zaten canlı olarak televizyonda gösterilir ama meclis günlük medyatik, magazinlik bir alan degildir, kıcıkırık akp'li bir milletvekili mecliste arkadasına lazerli kalemle oyun yapıyor, öbürü kagıttan ucak yapiyor, chp'li birtanesi eski ask anısını anlatıyor, yahu bu nedir böyle? yüce Devlet'imizin makamındasınız, ha öküzler, ha essekler, farkında degilmisiniz!
Bizde devlet hicbirseyini gizlemesin isteniyor, buna seffaf devlet deniyor.
Yahu devlet seffaf olsun ama, bu seffaflık, her kıcıkırık medya organının, her kıcıkırık gazetecinin mecliste fink atması demek degildir.
devletin resmi medya organı var, hem televizyon hemde radyo olarak, birde internet üzerinden, bu TRT'dir.
TRT'den baska meclise medya sokulmayacak. TRT sıkı denetimden gecmeli ve dogru insanların bulundugu medya organı olmalı kesinlikle, devletci, milliyetci olmayan insan, kesinlikle TRT'nin hicbir konumuna gelememeli. Hükümetler TRT'yi yönlendirememeli. TRT meclis baskanı nasılki nötral bir konumda, aynen TRT'de öyle olmalı.
Bir deginmek istedigim konuda sudur, her Devlet gibi Túrkiye'de gayri resmi yollardan kazanılan paradan pay alacak, bu gayri resmi isleri Devlet kendimi idare eder, baskalarınamı ettirir ben bilmem, ama Devlet bunu bile milli politika olarak belirlemelidir.
50 senedir, Afganistan üzerinden gelen uyusturucunun depolanması, dagılımı, teslimatı velhasıl herseyi Türkiye üzerinden yapılmakta idi, Türkiye bu iste köprü idi cünkü sovyetlerden gecis yoktu avrupaya.
Devlet bu isleri bile milli bir politika belirleyerek uygulamalı, ülkede bagımlı insanların adedi, bu adedi azaltmak, diger yandan bu isi, kıcıkırık NATO müttefiklerine bırakmamak, simdilerde kürtlere ve yaralılarımı almanyadaki askeri hastahaneme götürüyorum diyen amerikan ucaklarına bırakmamak lazım, yada onlara bırakacaksak eger, bu isten gereken pay alınmalı.
velhasıl aslında Devlet olarak bile neyin legal neyin illegal olduguna iyi karar verilmeli, Devlet'in isine ney geliyorsa o legaldir anlayısı gelmeli, milli politika istiyorum.
Birde kıcıkırık gayri Türk'lerin bu ülkede parlementoya girmeleri engellenmelidir, kürt, rum ermeni farketmez, Türk olmayan Türk'ü TBMM'de temsil edememeli. Anlattıgım bu ve benzeri islevi saglayan bir Devlet'e sahip olana kadar, bize her yol mübah olmalıdır.
sevgiler kandaşlar,