Gönderen Konu: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!  (Okunma sayısı 9568 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
bu başlık ta silinecek ama ben yine de açayım dedim
bu haberi internette okumuş, tv de izlemişsinizdir belki
ama yorum yapılabilir olduğunu düşündüğüm için buraya yazayım dedim
daha doğrusu kopyala yapıştır yapmak istedim
haberimiz şöyle:
...........................
Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı
      Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gümrükten içeriye alınmadı. Ergeç, gümrükte yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.
      Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, geçtiğimiz ay Türkiye’de açık kalp ameliyatı olmuş ve ameliyatın ardından Irak’a dönüşünde birkaç gün gecikme yaşanmıştı. Bu gecikme nedeniyle para cezası verilen Ergeç, uluslararası bir toplantı için bugün Erbil’den İstanbul’a gelişinde “Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu'' gerekçesiyle gümrükten içeriye alınmadı.
      Yaklaşık bir buçuk saat gümrükte bekleyen Ergeç, olay esnasında havaalanında bulunan eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez’in girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.
      Olayı değerlendiren Çömez, sınırötesi operasyonunun konuşulduğu bugünlerde böylesine bir “ihmal ve aymazlığı'' kabullenemediğini belirterek, “PKK Kerkük’e kadar inmiş Türkmenleri tehdit ederken biz Türkmenlerin liderini sınırdan geri çevirmeye kalkıyoruz'' dedi.
      Çömez, “Barzani ve Talabani’ye kırmızı pasaport veren bir ülkenin Türkmen liderine reva gördüğü bu davranışı millet sorgulamalıdır'' diye konuştu
     
      IRAK TÜRKMEN CEPHESİ: ÇOK ÜZÜLDÜK

      Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Atatürk Havaalanı Dış Hatlar terminalinde bir süre tutulan Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç’in Türkiye’ye giriş yasağının bulunmadığını belirterek “Olaya biz de çok üzüldük ancak gerekli prosedür uygulandı ve sorun çözüldü" dedi.
      ANKA’ya açıklamada bulunan Muratlı, "Genel Başkanımız Saadettin Ergeç, Türk Dünyası İşbirliği Kurultayına katılmak üzere Azerbaycan’a gidecekti. Ancak Irak’tan Azerbaycan’a uçuşlar olmadığı için Türkiye üzerinden geçme kararı almıştı" dedi.
     
     "DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRMİŞ VE SORUN ÇÖZÜLDÜ"

      Ergeç’in Türkiye’ye herhangi bir giriş yasağının olmadığını belirten Muratlı, “Oradaki memur kendi kanunlarını uygulamış. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve sorun çözüldü. Biz Dışişleri Bakanlığına teşekkür ederiz" diye konuştu.
      Muratlı konuşmasına şöyle devam etti:
      “Olaya biz de çok üzüldük ancak gerekli prosedür uygulandı ve sorun çözüldü. Saadettin Bey bu akşam kurultaya katılmak üzere Azerbaycan’a gidecek"
ALINTIDIR
http://www.milliyet.com.tr/2007/11/16/son/sonsiy13.asp
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2007 »

bu başlık ta silinecek ama ben yine de açayım dedim


Sayın YALNIZ KURT,
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, Otağ yönetiminin hiç kimseye karşı, önyargısı yoktur.

Bazı başlıklar ve iletilerin neden silindiğini izah edeyim:
1-İletişim Yasasına göre, suç teşkil ediyorsa. (Bunu hem Otağı ve hem de yazarı korumak için yapıyoruz)
2-Türk Ahlakına ve töresine aykırıysa.
3-İçerik olarak boş, abes, magazinvari ve Türkçülüğü ilgilendirmiyorsa.
4-Türkçe dilbilgisi, imla ve noktalama işaretleri bakımından çok fazla hatalar varsa.
5-Yanlış bilgi içeriyorsa.
6-Telif Hakları Yasasına muhalifse.
7-Tahripkar ve kışkırtıcıysa.
8-Diğer Türkçü kişi, kurum ve sitelere karşı bir tutum varsa.
9-Aynı konu başka bir başlıkta ya da iletide yer alıyorsa.

Bunlar aynı zamanda, üyelik esnasında, üye olan herkesin okuyup, kabul ettiği "OTAĞ KURALLARI" dır.

Bu saydıklarım dışında hiç kimsenin ne açtığı başlık ne de eklediği ileti kesinlikle silinmez.
Yakınmalarınızdan anlaşıldığına göre, sizin, daha önceden başlık veya iletileriniz silinmiş.
Durumu yukarıda sıraladığım çerçevede değerlendirdiğiniz takdirde siz de ,Otağ Yönetimine hak verip, yakınmalarınızın yersiz olduğunu kabul edeceksiniz.

Anti parantez söyleyeyim, bu açtığınız konu da Otağımızın;

SINIRÖTESI OPERASYON OLURSA,TÜRKMENLERI ÖLDÜRÜRÜZ

başlığında bulunan,

http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,2849.msg18820.html#msg18820

köprüsündeki iletide yer almaktadır.

Anlaşılan Otağı, iyi takip etmiyorsunuz.

Esenlikler...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2007 »
aradım bulamadım hocam
kusura bakmayın
oraya taşıyabilirsiniz
ya da silebilirsiniz
yine de siz bilirsiniz
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2007 »
aradım bulamadım hocam
kusura bakmayın
oraya taşıyabilirsiniz
ya da silebilirsiniz
yine de siz bilirsiniz


Bunda kusurluk bir şey yok Sevgili Anda!
Bir önceki yazımı her ne kadar sizin iletinize istinaden yazmış olsam da bu, aynı zamanda sizin şahsınızda, herkese yapılan bir duyurudur.
Önemli bir konu başlığı olduğundan taşımayalım, burada müstakil olarak kalsın.

Ben de, yeri gelmişken, konuyla ilgili bir-iki şey eklemek isterim.

Türkiye’de iktidarı işgal edenlerin, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sayın Dr. Saadettin ERGEÇ Bey'e karşı yaptıkları bu davranış onursuzluk ve haysiyetsizliğin daniskasıdır.
Türk Milletine karşı, sokak köpekleri gibi, hav hav edip, çemkiren Talabani ve Barzani'ye Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait "KIRMIZI PASAPORT" verilerek, bu soysuz köpekleri, uluslararası platformda kimlik sahibi etmek ayıbı, bize yeter de artar bile.
Gelişmelerin etnik ayrışma noktasına geldiği şu günlerde, Tayyip gibilerin ayağının tırnağı kadar bile edemeyeceği, Yiğit Türkmen Bozkurtu Dr. Sadettin ERGEÇ Bey'e yapılan bu davranış Türk Milli Davasının kıçı kırık kürtlere karşı verilmiş bir tavizi ve Türkiye’nin açığa çıkmış olan zafiyetidir.
Ama ruh ve mana yoksunu iktidardan, bu onurlu ve Türkçe duruşu, beklemek saflık olur.
Zira onlar, daha bir kaç gün önce, çöl bedevisi soysuz Suud Kralına devlet nişanı vererek, Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimliğine saygısızlık yapmasını, adeta ödüllendirdiler.

Türkmenlerin ağabey, sahip, baba, öz kardeş, candan özge can olarak gördükleri Türkiye’nin bu tutumu soydaşlarımızı psikolojik olarak yıpratıp, direnme ve mücadele azimlerine de, menfi yönde, etki yapacaktır.

Ne demek Türkmen Bozkurtuna vize uygulamak?

Her Türk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin öz sahibi ve tabii vatandaşıdır.
 
Hele bin türlü cendere içerisindeki Oğuzun Yiğit Bayatlı Türkmenleri Türkiye’nin, senin, benim kadar ve hatta ruhsuz iktidar mensuplarından daha çok hak sahibidir.

Ne vizesiymiş?
Türkmen Liderlerin ceplerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin "KIRMIZI PASAPORT"u olmalıdır!!!

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
AKP TÜRKMENLERİ SATTI !!!.
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2007 »
AKP  IRAK TÜRKMENLERİNİ SATTIIIIIIIIII !...

Türk düşmanı Barzani ve Talabani'nin yanaklarını öpen, Atatürk düşmanı Suudi Kralı Abdullah'ın 19 Kasım'da ayağına gidip onur nişanı takan,pkk'lıları ve bilimum teröristi affederek dağlara dönmelerini sağlayan AKP sessiz sedasız Irak'ta Türkmenleri sahipsiz bırakmaya hazırlanıyor.

Mehmetçiğin kafasına çuval geçiren PKK destekçisi ve katliamcı ABD sonunda istediğin elde etti. 1 Ocak 2008 tarihi itibarı ile Türk silahlı Kuvvetleri Türkmenlerle olan tüm ilişkisini keserek Ali Babacanın bakan olduğu Dışişleri Bakanlığına ve MİT e devredecek. Bundan böyle Özel Kuvvetler Türkmen soydaşlarımızın sorunları ile ilgilenemeyecek ve onlara sahip çıkamayacak.

 AKP Türkmenleri altın tepside Amerikalılara ve Barzaniye verdi. Kurulacak olan Irak masasında yetkisi bir dışişleri görevlisi koordinasyonu sağlayacak. Türkmenlerin dağıtılması ve birlik içinde kalmaması için elden ne geliyorsa yapılıyor. Daha şimdiden Barzani Kerkük'te yaşayan milliyetçi ve onurlu Türkmenler için tutuklama emri çıkarttı. Ankara'daki gayrı Tük yöneticilerin gizli alkışlarını görür gibiyim. Ankara ve ABD bugünlerde Türkmenlere son darbeyi vurmaya ve dağıtmaya hazırlanıyor. 6 kez suikastten kurtulmayı başaran Türkmenlerin bugüne kadarki en cesur ve açık sözlü lideri Dr. Sadettin Ergeçi bu kez devirmenin peşindeler. Bugünlerde birden bire Türkmenlerin kurultay yağması ve yeni başkanlarını seçmesi gerektiği şeklinde iğrenç senaryolar sahneleniyor.Irak'ta tüm liderler aynı ama Türkmenler lider değiştirmesi gerekiyormuş. Şu saçmalığa bakar mısınız?. Dere geçilirken, savaşın ortasında at mı değiştirilir? Tanrı akp'nin soydaş  diyemediği ve postal yalayıcı diktatör Barzaniye satmaya hazırlandığı Irak Türkleri'ne yardımcı olsun.

Bu arada her gün bir Türkmen katleden Barzani'nin en büyük destekçisi ve finansörü İsrail'in devlet başkanı Simon Pereze  ve bir Türkmene ait olan Bilkent Üniversitesinde ödül verenlere de yazıklar olsun!.     Y U H  olsun ...    TTK     çepni
 
 

Çevrimdışı Muchula

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: AKP TÜRKMENLERİ SATTI !!!.
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2007 »
Biz burda hergün onlarca can veriyoruz ÇEPNİ FİRUZ  kardeş. Ben kerkükteyim. Kerkükteki tüm olaylar tv'ye alınmıyor. zaten amerika Türkmeneli Tv'nin çekim yapmasını yasaklamış durumda. bu nedenle ırak'ın sözde askerleri ve polisleri çekim yapmamıza izin vermiyor. her çekime gittiğimizde tartaklanıyoruz. bu sadece kerkükte. Musul ve telafer gibi yerler daha da karışık. yolda silahsız ve sivil isen kesin başına bir iş geliyor. ister milisler olsun, ister yerel güçler olsun silahsız gördüklerini yakalayıp sorgu sualden sonra işkenceye tabi tutuyor. hala gözaltında bulunan bunca insanımız varken ne desen haklısın kardeş. daha 2 gün önce tsin mahallesinde bir patlama oldu. yanımızda çalışan kadının kız kardeşinin oğlu okula giderken (lise 1. sınıf) patlama sırasında cansız bir şekilde yere düştü. başını hala bulamadılar. başsız gömdüler..arkadaşım kahvaltısını yaparken birden tüm camların patlaması ve şarapnel parçalarının eve dolmasıyla şok oldu. patlamada erkek kardeşini (biraz önce şehit olan çocuğu) aramaya giden kızın başına kurşun düştü. o da allahın emrini bitirdi. bu benim daha yakından tanıdığım birinin acısı. kuzenim geçen yıl aynı şekilde bir patlamada midesini parçalayan şarapnel parçasıyla şehit oldu. diyeceğim o ki : Türkiyede en kısa zamanda bir uyanış ve doğru tepki verebilme hareketi başlamazsa, allah korusun.. Daha nice işler var burda kardeş. inan şimdi içimdeki açılar anlatmaya izin vermiyor.
Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin.

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: AKP TÜRKMENLERİ SATTI !!!.
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2007 »
Muchula Kandaşım:) Türkmen kardeşlerimiz şunu bilsinlerki Yüreğimiz sizlerledir. Belki şimdi birşey yapamıyoruz ama, zamanı geldiğinde sizlerin safında canımız ve kanımızla inş.beraber olacağız. Acınız acımızdır; Kininiz Kinimizdir.  Hoşçakal benim acılı Kardeşim...      TTK

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2007 »
 17 Kasım 2007
Yılmaz ÖZDİL
 [email protected]

Aferin


560 Moritanyalı.

414 Filistinli.

321 Afganistanlı.

317 Burmalı.

203 Pakistanlı.

187 Iraklı.

125 Somalili.

73 Gürcistanlı.

54 İranlı.

32 Bangladeşli.

31 Birmanyalı.

31 Eritreli.

20 Moldovalı.

12 Azerbaycanlı.

12 Çinli.

11 Suriyeli.

8 Libyalı.

8 Sri Lankalı.

6 Tunuslu.

6 Faslı.

4 Nijeryalı.

3 Ukraynalı.

2 Dominikli.

2 Mısırlı.

2 Cezayirli.

1 Ruandalı.

*

Kim bunlar?

*

Sadece son 15 günde, sınırlarımızdan şakır şakır geçip, anca "şehir merkezleri"nde yakalanan "kaçak"lar...

2 bin 445 kişi!

Yakalanmayanlar?

Varın siz hesap edin.

*

Dün...

*

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Dr. Sadettin Ergeç, Erbil’den kalkan tarifeli uçakla, İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.

Anında yakaladık!

Ülkeye sokmadık.

Niye?

Giriş yasağı var.

*

Meğer, adamcağız önceki ay Türkiye’de kalp ameliyatı olmuş, ülkeden çıkışı 3-5 gün geciktiği için para cezası kesilmiş... Para cezasından haberi yok. Ödemediği için "yurda giriş yasağı" konmuş... E kimse de karşılamadığı için, cep telefonundan Cumhurbaşkanlığı’nı Genelkurmay’ı falan aradı, 4.5 saat sonra özel izinle girebildi.

*

Bana sorarsanız, Barzani’ye kırmızı pasaport veren devletimizin, MİT vasıtasıyla bu tehlikeli adamı izlemesinde fayda var...

Çünkü İstanbul’a indi ama, maazallah, "terörist faaliyette bulunmak üzere" Ankara’ya geçebilir.



Yazı hakkında yorum yapmaya gerek görmüyorum. Başta Muchula kardeşim gibi Türkmen kardşlerime ve yeryüzündeki tüm Türk Kardeşlerime Yaradan yardım etsin. Saygılarımla

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2007 »
Dün akşam bir televizyon proğramında, Irak Türkmenleri temsilcilerinden birinin konuşmalarına şahit oldum.

Konu Türkmen Cephesi Lideri Dr. Saadettin ERGEÇ Bey'in Türkiye'ye giriş yasağı üzerineydi.

Konuşmacı şunları söylüyordu:

"Türkmenelinde ikibuçuk milyon Türk yaşıyor. Tek, Türkiye'nin başına bir şey gelmesin, hatta parmağına diken bile batmasın da, ikibuçuk milyon Türkmen, Türkiye için kurban olalım.........."

Türkmen kardeşlerimiz Türkiye için, neler düşünüyor, Türkiye Türkmenlere nasıl davranıyor?

Affedin bizi, soydaşlarımız...

Size karşı çok mahçup ve utanç içerisindeyiz...

Affedin...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: TÜRKMEN LİDER TÜRKİYE'YE SOKULMADI!
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2007 »
Bir Türkmen olarak yaşanan olayları şaşkınlıkla izledim ve okudum, Türkmenler başından beri umudumuz Türkiye diyorlardı. Destek olmalarıda buna paralel olarak çok doğal onlar bizim yapamadığımızı açık birşekilde dile getiriyorlar ve eminim ki olası bir durumda sözleri havada kalmaz icraate dökerler. Bizse onları en zor durumda yanlız başlarına bıraktık.