Gönderen Konu: "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünün yer aldığı tabela  (Okunma sayısı 4625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pamir

  • Ziyaretçi
Bu neyin inadı

Atatürk'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünün yer aldığı tabela söküldü, vatandaşlar tepki gösterdi. İşte yaşananlar...

MANİSA'NIN Turgutlu İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Serhat Orhan üstgeçite 10 yıl önce takılan Atatürk'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünün yazılı olduğu tabelayı geçen hafta söktürdü. Orhan, aynı yere "Ege'nin Yükselen Yıldızı" yazılı bir başka bir tabela koydu.
Halk ayağa kalktı
SİYASİ partiler ve halk tepki gösterip belediyenin ulusal hassasiyetlere saygı göstermesini, yanlıştan dönmesini istedi. AKP'li Başkan eleştiriler üzerine "Turgutlu hızla gelişiyor, büyüyor. Yeni bir sloganla bunu yansıtmak istedik. Atatürkçülüğümüzden kimse şüphe edemez" dedi.

Sprey boyalı misilleme
TARTIŞMA sürerken, bu kez bazı kişiler üst geçite çıkıp, yeni tabelanın üzerine sprey boyayla "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı yazarak misillemede bulundu. Belediye ekipleri de hemen harekete geçti, tabelayı tamamen indirerek depoya kaldırdı. Bundan sonra ne olacağı merak yarattı.

"Asılınca görürsünüz"
BELEDİYE Başkanı Serhat Orhan, Milliyet EGE'nin sorularını yanıtlarken, "Tabelayı parçalamışlar. Bazı değişikliklerle yenisi yapılıp takılacak" dedi. Orhan, "Peki Atatürk'ün sözü yer alacak mı?" sorusuna ise, "Onu asıldığı zaman görürsünüz" karşılığını verdi.

Çevrimdışı adembeg

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 66
SOYUNU MUTLAKA ARAŞTIRMAK LAZIM DOSTLAR. BÖYLE HAREKETLERE KALKANLAR GENELDE TÜRK OLMAMA İHTİMALLERİ YÜKSEK. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN.