Gönderen Konu: "Put" sözüne beraat geldi  (Okunma sayısı 4120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
"Put" sözüne beraat geldi
« : 12 Mayıs 2011 »


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı olan ve 'İslam Tarihi' dersinde Atatürk'e "put" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Ahmet Eyicil beraat etti.

KSÜ'de 1998 yılından bu yana görev yapan aynı zamanda Tarih Bölümü kurucusu da olan Prof. Dr. Ahmet Eyicil'in 2007 yılı ekim ayında verdiği İslam Tarihi dersinde Atatürk'e 'put' dediği iddia edildi.

Coğrafya Bölümü öğrencilerinden Arif Ekerdiker tarafından şikayet edilen Eyicil hakkında dönemin Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkında Kahramanmaraş 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' davası açılan Prof. Dr. Eyicil'in meslekten ihraç edilmesi ve memuriyetten yasaklanması için KSÜ tarafından alınan karar YÖK tarafından onanmadı.

Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen Prof. Dr. Ahmet Eyicil, tutuksuz yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıktı.

Suçlamayı kabul etmeyen Eyicil, "Olay tarihinde İslam Tarihi dersine girmiştim, cahiliye dönemine ait putperestliği anlatıyordum. Allah ile kul arasına vasıta koymanın putperestlik olduğunu anlatmıştım. Anlattığım dersin Atatürk ve 2000'li yıllar ile hiçbir ilgisi yoktur. Atatürk ile ilgili hiçbir konu geçmedi. 36 yıllık devlet memuruyum. Türkiye Cumhuriyeti'ni kimin kurduğunu çok iyi bilirim. Bu konuda 40'a yakın makale 60'a yakın tebliğ ve konferanslarım ile 3 kitabım vardır. Hatta aynı gün yerel televizyonunda Atatürk'ün Maraş Milli mücadelesine katkıları ile ilgili bir konuşma yapmıştım. Türkiye'de ilk kez bunu gündeme getiren benim hatta Maraş'taki Kuvay-ı Milliye hareketini Atatürk'ün kurduğunu ilk kez ben söylemiştim. İhbarcı öğrenciyi ben tanımam ve kendisi coğrafya bölümü öğrencisidir. Benden hiç ders almamıştır" dedi.

Tanık olarak dinlenen ve geçen yıl KSÜ'den mezun olan öğrenci Arif Ekerdiker ise ifadesinde, "Yerel televizyondaki bir programda canlı yayında arkadaşlarının Ahmet Eyicil'in ders sırasında duvara asılı Atatürk'ün resmine dönerek, 'Bu bir puttur, indirilmesi lazımdır' diye sözler söylediğini anlattı. Ben de rektörümüze bunu dile getirdim. Bu olaylar üstüne kendisi beni aradı ve ifademi çekmemi istedi. Ben de bunu kabul etmedim. O günden sonra kendisi ile bir daha karşılaşmadım. Ben diğer tarih bölümü öğrencilerinden de Eyicil'in hakkında gerek Atatürk'e gerekse de Cumhuriyetimize hakaretlerini öğrenmiştim" dedi.

Tanık olarak dinlenen Tarih Bölümü öğrencileri ise Eyicil'in Atatürk'e hareket ettiğine dair bir bilgi ve duyumları olmadığını söyledi.

Mahkeme, Arif Ekerdiker'in söz konusu bölümün öğrenci olmadığını ve derste bulunmadığını, duyuma dayalı beyanlara itibar edilemeyeceğini, derste bulunan öğrencilerin sarf edildiği iddia edilen sözlerle ilgili çelişkili ifadeleri bulmasının sanığın mahkumiyetine yeterli olmadığını belirterek beraatine karar verdi.

Prof. Dr. Ahmet Eyicil, 3 Kasım 2002'de Saadet Partisi'nden Kahramanmaraş milletvekili adayı olmuş, seçilememesi üzerine yeniden üniversitedeki görevine dönmüştü.
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2155
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: "Put" sözüne beraat geldi
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2011 »


Şu herifin suratında adama benzer bir sıfat var mı?
Meymenetsiz deyyusun teki.

Bunların örükleri epeyce uzadı. Çayırlarda, otlaklarda, meralarda yayılmalarına ses çıkartılmıyordu lakin bunlar Türk'ün ekin tarlalarına dadanmaya başladı.
Bu meymenetsiz yaylım mahluklarının önce örükleri kısaltılıp, daha sonra da, ahıra hapsedilme zamanı gelmiş.

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey



Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
Ynt: "Put" sözüne beraat geldi
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2011 »
Bunun gibi kahpenin dölleri akademisyen oluyorsa ben daha ne diyeyim! Bir de prof olmuş peh.

Bu adam mı tarihçilik yapacak Türk tarihini aydınlatacak ve savunacak?!
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2289
Ynt: "Put" sözüne beraat geldi
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2011 »
Bu kahpenin karsığından düşmüş haysiyetsiz herifin dibini, kökünü araştırsan ya ermeni çıkar, ya kürt çıkar, ya da başka bir etnik döküntü çıkar.

Tarihçi demek; tarihi gerçekleri bilen kişi demektir.
İnsaf ve vicdan sahibi bütün tarihçiler ve hatta Türk Milletine tarihi düşmanlığı olan milletlerin tarihçileri bile "yiğidi öldür hakkını yeme" prensibi gereği Atatürk'ün büyüklüğü karşısında esas duruşa geçmektedirler.
İş içimizdeki kanı kırıklara gelince bunların kaşıntılarının nedeni; Başbuğ Atatürk'ün bunların ellerinden istismar kaynaklarını alması ve layık oldukları şekilde muamele etmesindendir.
Yoksa kanı temiz bir kişinin, hem de tarihi bildiği ve bu alanda prof. ünvanına sahip olduğu halde, Atatürk'e karşı böyle hasmane ve namussuzca hakaret etmesinin başka izahı yoktur.
Bu soysuz takımı Başbuğ Atatürk'e sataştıkça Atatürk daha da büyüyor, ama kendileri küçüle küçüle bırakın alçaklğı çukur mesabesine düşüyorlar.

Yel kayadan ne koparabilir ki?

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: "Put" sözüne beraat geldi
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2011 »
 Başbuğ Atatürk'e laf uzatmaya cüret edenlerin pkk'lı terörist itlerden farkı yoktur. Bugün devir; AK_PKK devri ! Onun için bazı çakallar; Türk'ün ne kutsalı varsa; saydırdıkça saydırıyorlar !

 Bugün bu kuduz it salyalarını etrafa saçanlara; o salyaları yalatacağımzı günler yakındır !

 AĞASAR Kandaşımızında, 3 Mayıs İstanbul konuşmasını dinlemeyen çakallar iyi dinlesinler !

 <a href="http://www.youtube.com/watch?v=OY5Vw1bb7Pc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OY5Vw1bb7Pc</a>

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!