Gönderen Konu: "Türk kamuoyunu kürt realitesine hazırlayın"  (Okunma sayısı 6783 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566

   8 Mart 2008"Türk kamuoyunu Kürt realitesine hazırlayın"

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA
Irak Devlet Başkanı'nın Ankara'ya yaptığı 24 saatlik ziyaretler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP hükümetine Kürt realitesinin tanınması için Türk kamuoyunun hazırlanması tavsiyesinde bulundu.

İŞTE O ZİYARET


ZEYNEP GÜRCANLI

Talabani, Gül ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını bugün bir grup gazeteciye anlattı. Gazetecilerden İlnur Çevik'e göre, Talabani şu tavsiyelerde bulundu;
1) PKK konusunda Türkiye'nin bir açılım yapması gerekiyor. Bu sorun sadece askeri yöntemlerle çözülmez. Çok boyutlu açılım yapmak gerekir.

2) Benim Ankara'da yaşadıklarım bile Türk kamuoyunun Kürt realitesi konusunda böyle bir açılıma hazır olmadığını gösterdi . Türk Hükümeti kamouyunu PKK sorununun sadece askeri yöntemlerle çözülmemesi için atılacak diğer adımlara hazırlamalı.

3) Türkiye'nin bu sorunun çözümü için Kuzay Irak'taki yönetim ile doğrudan iletişime geçmesi gerekir. Ben bu çerçevede Naçirvan Barzani'yi Ankara'ya davet etmenizi tavsiye ediyorum.

4) Kerkük konusunda Irak'ın resmi bir söylemi var. Ben de Irak Cumhurbaşkanı olarak bu söyleme bağlı kalmak zorundayım. Ancak Cumurbaşkanı şapkamı çıkarıp Iraklı, Kürt siyasetçi olarak şunu söyleyebilirim. Kerkük sorununun Türkmen-Kürt ve Araplar arasında çözülmesi gerekir.

5) PKK ile mücadele konusunda yapabileceğimiz şey Kandil'in etrafını sarmak olabilir. Ama Kandil dağının etrafını kuşatsak bile biliyoruz
ki sadece PKK'yı hareket edemez hale getiririz ama tepedeki PKK'lıları bitirmemiz söz konusu değil. Bunu ABD'de yapamaz. Zaten baksanıza ABD'liler Afganistan'da Talibanı ya da El Kaide'yi bitirebildiler mi? Zaten bu yüzden Tütrkiye'nin PKK'yı bitirebilmek için atılımlar yapması gerekir.

KUZEY IRAK YÖNETİMİ İLE DİYALOG BAŞLADI BİLE
Gazeteci İlnur Çevik'e göre, Türkiye ile Kuzay Irak yönetimi arasında diyalog çoktan başkladı bile. Diyaloğu Türkiye adına Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Ahmet Davutoğlu yürütürken karşı taraftan ise Barzani'nin sağ kolu olarak tanınan Safeen Dizayi bulunuyor. Çevik'e göre; Dizayi ve Davutoğlu zaten birkaç kez buluşmuş durumdalar. Ankarada olan Dizayi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'da Talabani onuruna verilen yemeğe de katıldı.

TALABANİ İLE PKK'YA KARŞI ORTAK EYLEM PLANI

Talabani ile yapılan tüm görüşmelerde PKK konusu gündemin en önemli konusu oldu. Talabani Türkiye'nin çektiği sıkıntının farkında olduğunu ancak PKK ile mücadele için tek taraflı adımlar için sürece Irak'ı da katacak adımlar atılmasını tercih ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki Heyetler arasındaki görüşmede Gül ve Talabani başkanlığındaki heyetler, PKK'ya karşı Türkiye ve Irak'ın " ortak bir eylem planı" hazırlamaları üzerinde uzlaştılar. Eylem planının ayrıntılarının ise, en kısa zamanda iki ülke diplomatları, Adalet Bakanlıkları, Askeri ve İçişleri yetkilileri arasında görüşülerek detaylandırılması üzerinde mutabakata varıldı.

Eylem planının içinde Irak vatandaşı olmayan PKK'lıların yakalanarak iadesinin, sınır bölgesi güvenliğinin arttırılması, Irak Hükümetinin PKK'nın yan kuruluşlarına karşı önlemleri artırmasının iki ülke arasındaki istihbarat paylaşılmasının geliştirilmesinin yer aldığı öğrenildi.


                      Bu ugursuz it realitesi sözünü ilk sefer mason demirel kullanmisti,bayagi bir etki yapmis telebanide,belliki cok ümitlendirmisler zavalliyi,bizim kamuoyumuz hazir olmasina hazirda,kürtlerin kökünü kurutmaya hazir diyen olmamismi bu itbasi eskiyaya ? TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı YABGU KAGAN

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • Savaşa Hazır!
Kürt realitesiymiş!
Daha bu işin çözümü mü kaldı?Terörist kürtler sadece dağda değil her yerdeler.Bu pislikleri ülkemizden kovmadan ve itlaf etmeden Türk Irkına rahat yüzü yok.

TTK

Irkçı Selamlar.

Çevrimdışı yigidtürk

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 63
yabgu kagan kandaşım bende aynı fikirdeyim

Çevrimdışı ERGENEKON10_34

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Dünde şerefsiz vampir suratlı dtpli sebahat tuncel açıklama yapıyor kürtlere özgürlük olmadan Türklerede özgürlük yok demiş

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Degerli Kandaslar,

Türkiyeye,pkk ile savasi kazanamadiniz,o halde yenildiniz.pkk nin dediklerini yapini,gerek ABD gerekse diger ülkeler dillendirmeye basladilar.

Pkk yi bitiremedikmi,bitirmedikmi bilinmez.Ama yenemediginiz sürece kaybetmis sayilirsiniz.Talabani gibileri Türkiyeyi Aciz gösterir böyle iste.

Özaldan bu yana gelen basbakanlarin icinde,Tansu Ciller disindakiler olayi ya kavrayamadilar yada Bana ne dediler.Bugünkü Akp hükümeti agirlik Kürtlerden kurulmus bir Hükümet.Olaylar bu yüzden cigirindan cikti.Türkiyede ic  Savas kacinilmaz olacak,Cok Kan akacak tahminim.

Tanri Türkü Korusun

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Gerek kürt illetvekilleri gerek talabani,gerekse amerikan askeri yetkillleri son günlerde bir şeylere zemin hazırlıyorlar.Tayyipvili ve puşh arasındaki  oval ofisteki anlaşma maddeleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.Evet, iç savaşa  gidiyoruzmuyuz? , sanırım gidiyoruz .

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Haklisin GürTürk kandasim,ic savasta gec bile kalindi,zaman aleyhimize isliyor,aklima yine mason demirelin,bati isterse itistan kurulur,sözü geldi,bir devlet adami,bunu dermi? Bu milleti batimi yaratti? Yoksa batiya ragmen,kendi kendisinimi yaratti? 80 sene önce yapamadiklarini simdi nasil yapacaklar,? demekki kurtulus savasinda (Tanri korusun) demirel gibi bir mason,liderimiz olsaydi,yok olmustuk,adam resmen kendisini batinin vicdanina havale ediyor,mevcut iktidarin,demireli bile arattigini düsünürsek,durumun vehameti ortaya cikmis olur TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı OGUZBEY15

  • OZGUR
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
TUM HERKESE SELAMLAR SAYGILAR SUNARIM SITEYE YENI UYE OLDUM

KISACA SUNLARI SOYLEMEK ISTIYORUM KAN AKITMADIKCA BU KÜRTLER AKILLANMAZ.

TAYYIP ABYE UYUM YASASI CERCEVESINDE KÜRTCEYI SERBEST BIRAKTI NE OLDU ISTEKLERI DAHA COK

COGALDI. OYSA AB KÜRTLERİN KÜRTCEYİ SERBESTCE KONUSURLARSA PKK DAN UZAKLASACAGINDAN

FILAN BAHSEDEREK MILLETIMIZI UYUTTU KÜRTCE SERBEST OLDU. SIMDI BOLUNMEK ISTIYORUZ

DIYEBILIYORLAR RAHATCA AKP HUKUMETI VAR ABDA VAR ARKALARINDA.

BUTUN KÜRTLER BENIM ICIN PKK DIR.

DEVLETIMIZ KÜRTLER SUSSUN DIYE HER ISTEDIKLERINI NERDEYSE YERINE GETIRIYOR.

BIRAKIN KARISMASIN ASKERIMIZ POLISIMIZ YARDIMDA ETMESIN BIZ TURK MILLIYETCILERI OLARAK

BU KÜRTLERIN HAKKINDAN GELIRIZ. YARIN COLUGUMUZA COCUGUMUZA DA ENGEL OLURLAR

NE OLUCAKSA SIMDIDEN OLSUN DERIM

Çevrimdışı Budun

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 27
İç savaş çıkması halinde bu ülkede kimin eline silah alacağını kimse kesdiremez.Çanakkale savaşları sırasın cephede olan Türk soylu Asenaların torunları hala bu topraklarda yaşıyor.Tıpkı Satı kadınların,Nene Hatunların torunları gibi.

Hükümetin bir suçu yok urungudaşlarım.Bu hükümeti %47'lerle bu noktaya getirenler mi hain yoksa hükümet mi?Geçen dönemden ne kadar hain oldukları ispatlamalarına karşı bu kadar oy alırlarsa adamların bir şuçu yok.Suç bu oyu atanlarda,şuç bu halka gerçekleri anlatamayan bizlerde.

Urungudaşlarım,artık asıp kesmeyi bırakalım.Savaş çıktığı zaman zaten Türk gerçek kişiliğini bulacaktır.Ancak savaş çıkmadan bir tek Türk'ün dahi tırnağına zarar gelmeden bu işi halletmek zorundayız.Bu çözüm yolu kesinlikle ama kesinlikle onları muhattab kabul edilerek karşılıklı konuşma yoluyla olmayacaktır.Evet İlteriş Türkçü Derneğimize benimde içinde bulunduğum kendini dünya işlerine kaptırmış birçok Urungudaşımız sahip çıkamadı.Diğer Urungudaşlarımı bilmem ama benim vicdanım bu durumdan çok rahatsız.Belki bu zamandan sonra geçirilen rahatsızlığın kimseye faydası olmayacağı gibi derneğimizide geri getirmeyecek.

Urungudaşlarım,Kürtlere ve diğer bütün etnik özürlü olanlara karşı,vatan hainlerine karşı olan mücadelemizde nasıl bir yöntem kullanacağız,sonuçlarımızı aldıktan sonraki hedefimiz neler olacak bunları belirlemek için yönetici andalarımızdan bir toplantı istiyorum.
Hiç bir acımızı ne unuttuk nede yüreğimize gömdük.Kin yaptık ve kinimizin ateşiyle yüreğimizi kovurduk...

ilteris9

  • Ziyaretçi
Bre bu it-maymun kırmalarıyla soylu TÜRKLERİ nasıl aynı kefeye koyabilirler?

Dirâyetli bir devletimiz olsaydı, bu lakırdıları edenlerin başlarını roketlerle toplarla füzelerle ezerdi. Bkz. İsrail, ABD, Rusya.