nasil olurda Türk sinirlari icinde pes pese saldirilar düzenlenir askerlerimiz sehit edilir? Güneydogu kürd terörist kaynarken burada biz tezkere tartismalari yapiyoruz, tezkere cikiyor peki ne ise yariyor? AKP ye i.Tayyibe sinir ötesi harekat yapma yetkisi veriyor o ne yapiyor? her zamanki gibi ic basina karsi DEVE dis basina karsi da KÖLE sesleri cikartiyor.
biraz arastirma yaptim güneydoguda durum icler acisi
Kürdler baskinlarini hep gece yapiyor sebep:
Türk ordusu gece savasmak icin donanima sahip degil, kürdlerin elinde gece görüs dürbünleri, ellerinde 1 km uzaktan nokta atislari yapabilen kanas silahlari, simdi de dürbünlü amerikan silahlari var. Inanmayan "Kan Uykusu" Osman Pamukoglunun konusmalarini dinlesin, savasmak icin gün isigini bekliyorlar hep.
Türk ordusunun elinde ne var?
Hala G3 silahi, bu silahin ucuyla az agaca carpin ayari kacar önünüzden kürd gecer atarsiniz ama kursun nisan aldiginiz yere gitmez baska yere gider. Bu G3 silahi tozlaninca tutukluk yapar atmaz, uzun yollarda tasimasi agirdir. Bu yüzden Alman ordusu 97 senesinden beri G3 birakip G36 kullanmakta
Türk askerinin egitimi yeterli degil. 3 Aylik egitimi alip kürdlerle dagda tasta doga sartlarini bilmeden savasiyorlar. Kürdler o daglari ellerinin ici gibi bildigi icin hep pusuya düsürüyorlar askerlerimizi. O daglarda SADECE gece görüs silahlari ile donatilmis
kafalarinda bedenlerinde Celikten Koruma olan Özel Tim savasmali.
G3 silahi tamamen devre disi birakilip Türk ordusuna yakisan G11 kullanilmali. Bu silahin özelligi kursunlarinin cok hizli olmali rast geldiginde yaralasa bile sok edip öldürmesi yani kursun rast geldiginde kesinlikle öldürüyor.
Baska iyi bir silahta G416
Doguda istihbarat 0
Kürdlerin hainlerinin kürd halkindan büyük koruma ve destegi var, gündüz size merhaba diyen bakan gece size kursun atiyor
Istihbarati olmayan Ordu cok kayip vermesi normal. Önceden haber alinsa kayip vermez.
Ulasim araclari yetersiz hava gücü yetersiz, hala kürdlere karsi havan topu ile savasiliyor.
Diyelimki su dahda su noktata 200 terörist var istihbarati geliyor, Türk askerinin o daga o noktaya ulasincaya kadar cok zaman geciyor ve oraya giderken istihbarat oradaki hainlere coktan variyor, ve oradaya varildiginda geriye tek tük hain kaliyor yada hic birsey bulunamiyor. bu bilgiler bazen ordunin icinden sizdiriliyor, kimlerden sizdirildigini düsünebilirsiniz
Sayın HanTUG,
Belirttiğiniz konular gerçekten çok yıpratıcı ve askerlerimizi küçük düşürücü lütfen bir şeyleri araştırıp öyle burada yazınızı yazınız. Bilemiyorum belki de yoğun duygularla bu yazıya başladınız ve bilmeden yanlışa saptınız yada en azından ben öyle umuyorum.
Askerlik yaptınız mı bilmiyorum ama sanki bu işi iyi biliyormuş gibi bazı ahkamlarda bulunmuşsunuz.
Türk sınırları içerisinde nasıl peş peşe saldırılar düzenlenir diyorsunuz, bir kere bu hainler, ( tabiki kesin konuşamam) Irak sınırına 4 km yakınlıktan geliyorlar pekala saldırıp oraya geri dönebilirler yani burada durmuyor olabilirler yada civar köylerde sanki ev ahalisi gibi davranıp gene sizinde belirttiğiniz gibi gece silahı alıp askere saldırıp kaçabilirler. Demekki Türk sınırları içerisinde bize saldırma şansları var bu 1.
Türk ordusu gece savaşmak için donanıma sahip değil demişsiniz! Ve devamında askerin imha etmek için (savaşmak demiyorum özellikle ne savaşı? Karşımızda düzenli ordumu var sanki) gündüzü beklediğini söylemişsiniz! Ben o belgeselin tamamını izleyemedim ama onun tamamını içeren kitabı okudum. Serdar AKİNAN'ın KAN UYKUSU kitabından bahsediyorum. Tamam belki pkk nın ilk zamanlarında böyle bir zaaf olmuş olabilir ama özellikle senin de dediğin gibi Osman PAMUKOĞLU göreve geldikten sonra çok şey değişti. O kitapta derki, operasyonlara hava karardıktan sonra başlardık diyor. Siz nerden gördünüz sabah operasyonu anlamadım! Sizin bahsettiğiniz gece görüş dürbünü bizim askerimizde de var. Ama araziyi geniş tabanlı taramak için termal kamera gerekiyor bu da hareketli birlikler için taşınması mümkün olmayacak kadar büyük bir cihazdır bu 2.
Türk askerinin elinde G3 var tamam doğrudur. Ama sanmayınki bunun geliştirmesi düşünülmüyor. Onun yerini alcak silah hazırlıkları var ordunun içinde hiç merak etme. Bunu senden benden çok önce değerli komutanlarımız düşündü bu 3.
Gelelim Türk askerinin eğitimi yeterli değil iddianıza. 3 ay eğitim görüp teröristin kucağına bırakılan kimse yok nerden çıkardınız bunu? Çok gariptirki buna benzer bir açıklamayı tayyip de yapmıştı bir zamanlar... Gene sormadan edemiyorum askerliğinizi yaptınızmı acaba çünkü bir kere o bölgeye giden asker (genelde bir çok yerde böyledir) bir süre orada da eğitim görür ve kimse tek başına operasyona çıkmaz! Yanınızda tim komutanı ve eski yani üst devre askerler vardır! Bu 4.
Ulaşım ve hava gücü yetersizmiş! Bir kere hava ulaşımı için arazinin iniş kalkışa müsait olması gerekir ve ayrıca gece hava ulaşımı neredeyse imkansızdır. Çünkü helikopterlerin gece görüşü diye bir şey yoktur! Bulunduğunuz bölge güvenli değilse helikopter orada ancak açık hedef olur başka bir şey olmaz! Karadan araçla ulaşım ise daha da tehlikelidir. Toplu hedef olma durumuna düşersiniz! Bu 5.
Havan topundan bahsetmişsiniz. Bir kere hareket tarzına göre hangi saldırı imkanı varsa o kullanılır. Timler yanında havanı götürecek diye bir şey olabilir mi? Yerleşik olanlar ise ( karakol, tabur, bölük...) duruma ve kullanılış maksadına göre silahlara sahiptir. Bu da 6.
Şimdi bu bahsettiklerim ışığında yeni bir değerlendirmeye davet ediyorum sizi! Ve olayın sıcaklığının vermiş olduğu bir yanlışlık yaptığınızı düşünüyorum yada en azından öyle var sayıyorum! Çünkü kimse TSK'yı küçümseme ve rencide etme hakkına sahip değildir! Hele bu otağda hiç değildir! Önce araştıralım, sorup öğrenelim ondan sonra bildiklerimizi paylaşalım lütfen.
Tüm kandaşlarıma saygılar...
Şehidlerimizin ruhu şadolsun!