Gönderen Konu: 18 Mayıs 1944 - Kırım Türkleri soykırımının 64. yıldönümü  (Okunma sayısı 5325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilteris6

  • Ziyaretçi
18 Mayıs 1944 Gecesi kapıları parçalarcasına vurulan dipçik sesleriyle uyanan
Kırım Türklerine Sovyet Askerleri 15 Dakika içinde evlerini boşaltmalarını emretti. Askerler için oldukça basit olan bu emir Kırım Türklerinin 1500 yıllık vatanlarından bir gecede koparılmaları demekti. Bir köy dışında tüm Kırımlılar hayvan vagonlarına dolduruldu. Unutulan köy halkı ise yapılan bir salın üzerinde Karadeniz açıklarında havaya uçuruldu. Vagonlarla yurtlarından sürgün edilen Kırımlılar ise binlerce süren yolculuk boyunca aç susuz vefat eden binlerce insanın cesetleri ile birlikte mühürlü kapılar açılmadan Kuzey Türkistan ve Sibirya ya sürüldü. Sürgün esnasında yola çıkanların %46’sı yolda hayatını kaybetti. Tabi ki ağır hastalıklara yakalanan ve sakat kalanlar bu sayının dışındadır. Sovyetler sadece Kırım dan Kırım Türklerini çıkarmakla kalmadı Kırımda ki hemen hemen tüm cami mezarlık ve abideleri büyük bir hızla yok etmeye başladı. Hatta hiç var olmamış bir millet olmasını istercesine Kırım’daki ve Sovyetler Birliğinde ki Kırım Tatarcasıyla yazılmış tüm kitapları imha etti. 1980’lerin sonuna kadar “Kırım Tatar” sözcüğünün kullanılmasını dahi yasaklandı. Tüm bunlar gösteriyor ki Kırım Türklerinin vatanlarından sürgün edilmesi, bir soykırımdır ve insanlık suçudur.




Kırım Türklerine yapılan bu soykırımı hiçbir zaman unutmadık.
ULU TÜRKÇÜ ATSIZ ATA'NIN DEDİĞİ GİBİ ;

Haritalarda ırkımızın yaşadığı yerlere baktık, milletimize fenalık edenleri tarihte okuduk ve milli kini ateşten damgalar gibi kalbimize yazdık!



Çevrimdışı Tuğçe Özsoy

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!!
Şehidlerimizin mekanı cennet, ruhları şad olsun.Elbet bir gün soyumun asil kanını taşıyan kardeşlerimi bu durumlara getiren varlıklardan hesabını soracağız.

TTK!!!
"cihat" değil "KIZILELMA" !!!
"ab" değil "TURAN" !!!

Çevrimdışı Muchula

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Gün gelecek Türk'ün karşısında duranlar, Türk'e kin besleyenler ve Türk'e kıyanlara hesap soracağız. Elbet gün gelecek. Kerküklü olarak, Irak Türkleri adına Şehitlerimize Yüce tanrıdan rahmet diliyorum. Onlar gönlümüzdedirler. Ruhları şad olsun.

ilteris7

  • Ziyaretçi
 Stalin denen TÜRK düşmanı; kızıl cani, sadece Kırım Türklerini değil, Karaçay-Balkar ve Ahıska Türklerinide yurtlarından sürmüştür. Bu sürgün esnasında pek çok Türk hayatını kaybetmiştir. Bu düpedüz açık bir soykırım ve insanlık suçudur. Ancak Türklere karşı yapılan soykırım, katliamlar ve sürgünler Türkiye'de pek ilgi alaka uyandırmıyor.

 Kırım Türkleri ve Karaçay-Balkarlılar kendi vatanlarına dönmelerine rağmen Ahıska Türkleri hala Orta Asya, Ukrayna ve Rusya Federasyonu sınırları içerisinde dağınık olarak yaşamaktadırlar.

 Kırım Türkleri, Mustafa Cemil Kırımoğlu önderliğinde, tüm baskılara rağmen Kırım'a dönüş mücadelesinde başarılı olmuşlardır. Her ne kadar Rus ırkçılarının baskıları ve saldırılarına maruz kalsalarda Kırım Türkleri, vatanlarına dört elle sarılmışlardır. Mustafa Cemil Kırımoğlu'da dünya kamuoyunda saygı gören liderlerden birisidir ve hala Kırım'da Türklerin hakları için mücadelesine devam etmektedir.

 Bu sürgünde hayatını kaybeden tüm TÜRK Soylu kandaşlarımızın; Ruhları Şad, Mekanları TANRIDAĞI olsun.

 TTK


 



ilteris9

  • Ziyaretçi
Bu insanlık suçunu unutmadık, unutmayacağız.

Çevrimdışı NTürk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 158
Atsız Ata ordularla yenilmez bir gayz var kanımda derken bunu kastetmiş olsa gerek.Türk'e kefen biçenin ölümünün korkunç olacağı intikam günleri çokta uzakta değil.
TTK
HARAY HARAY MEN TÜRKEM!!!