Gönderen Konu: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!  (Okunma sayısı 4997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SAVAŞAN TÜRKÇÜ IRKÇI

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
1919 yılının 19 Mayıs'ı öyle bir gündü ki, bitti denilen bir budunun(milletin), yok oldu denilen bir ülkenin yeniden dirilişi, yeninden kurtuluşu yolunda beliren umut ışığının parıldadığı ilk “Kutlu Gün”dü!



Türk'ün Ulu Atası, son Başbuğu!

Sen, ulu Tanrı'nın Türk budunu için gönderdiği özel, üstün bir insandın. Senin kutsal adımını Samsun'a ilk atmanla birlikte, uzaklardan parıldamaya başlayan bağımsızlık ışığı, üzerine karanlıklar çökmüş olan, önünü göremeyen, yolunu bulamayan "TÜRK"ün yani Tanrı'nın Budunu’nun ve onun kutsal yurdunun yeniden dirilişine, yeniden var oluşuna giden kutlu yolu yeniden aydınlatmaya başlamıştı.



Evet! Yolunu karanlıkta kaybetmiş olan, Tanrı'nın özel Budunu artık karanlıkları yırtmaya ve önünü görmeye başlamış; doğru yolu bulmuş ve kaybetmek üzere olduğu yurduna tekrar kavuşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başlamıştı.

19 Mayıs, asil Türk Budunu’nun kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşma yolunda ilk dev adımı attığı gündür. 19 Mayıs bir Başbuğ’un ve O’nun kendisine inanan erlerinin Acun’a, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!” diye haykırarak yaktığı bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımıdır.

Ulu Başbuğ, Bandırma Vapuru ile Samsun'a hareket ederken, limanda bulunan işgal kuvvetlerinin gemilerine bakarak, "Geldikleri gibi giderler!" demişti. 19 Mayıs 1919 günü Samsun'da başlayan, Türk Budunu’nun bağımsızlık ve kurtuluş savaşı, kazanılan zaferlerle sona eriyor ve Türkler’in yurdu yani TÜRK-İ-YE kuruluyordu.



19 Mayıs 1919, Türk’ün Atası’nın, son Başbuğu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Samsun’da attığı en büyük ve en önemli adımın miladıdır.

Türk budunu olarak, bugün yine, o kutlu ve özel güne yani 19 Mayıs’a ve 19 Mayıs 1919’un, 89’uncu yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Atamız’ın her zaman güvendiği ve yurdu emanet ettiği gençlere “GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” olarak armağan ettiği 19 Mayıs, biz Türkçü gençler için de ayrı bir önem taşımaktadır

Ulu Atam, sen rahat uyu. Bizler, emanetinin yılmaz bekçileri olan "Genç Türkçüler", “Hitabe”nden kendimize görev çıkartarak oymağımızın başında nöbetteyiz. Gün gelecek, oymağımızda tekrar yanmaya başlayan Türklük ateşi tüm yurdu saracak ve Türk’ün gücünü bir kez daha, iç ve dış bedhahlara gösterecektir.


Asil Türk evlatları!

Her nerede yaşıyorsak yaşayalım, bu anlamlı günü coşkuyla kutlayalım. Evlerimizi, işyerlerimizi, her yeri Ay Yıldızlı bayraklarla donatalım.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Türk Budunu’na Kutlu olsun!
TÜRK'ÜZ TÜRKÇÜ'YÜZ ATATÜRKÇÜ'YÜZ BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK YOL GÖSTERİCİMİZ NİHAL ATSIZ
ULU GÖKTANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN

ilteris7

  • Ziyaretçi

TÜRK IRKININ SON BAŞBUĞU YÜCE ATATÜRK'ün TÜRK MİLLETİ ile birlikte düşmanı yok etmek, esaret zincirini kırmak üzere başlattığı kutlu gündür 19 Mayıs...

 BÜYÜK TÜRK MİLLETİ, BAŞBUĞU ile yek vücut olarak, emperyalizme karşı amansız bir savaş vermiş ve bunu kazanmıştır.

 AZİZ TÜRK MİLLETİ'nin ;19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu olsun!

 TTK

ilteris7

  • Ziyaretçi
19 Mayısımız Türkmenistan'da da kutlandı.
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2008 »
Türkmenistan’da 19 Mayıs kutlamaları

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen törenlerle de kutlandı.

 AA
 Güncelleme: 11:22 TSİ 19 Mayıs 2008 Pazartesi

 AŞKABAT - Aşkabat Anadolu İlköğretim okulunda yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, büyükelçilik çalışanları, Türk işadamları ve aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Tören, Büyükelçi Bıçaklı’nın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Türkiye ve Türkmenistan’ın milli marşlarının okunmasından sonra Büyükelçi Bıçaklı, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma yaptı.

 Tören, Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesi öğrencilerinin gösterileri ve sunumlarıyla devam etti.

 Dans gösterilerinin yanı sıra güreş müsabakası ve atletizm gösterilerinin yapıldığı tören, kompozisyon, şiir, güreş ve bilişim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.


 Türkmenistan'a ve soydaşlarımıza selam olsun.

 :turan:

 TTK

Çevrimdışı hayalmisali

  • Türk ırkçısı
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 45
Hürriyetine ve bağımsızlığına tavizsiz aşık olan Yüce Türk Milletinin bu özel günü kutlu olsun.
T.T.K.
KANIN SON DAMLASINDAN ÖNCE , BEYNİN SON HÜCRESİNE KADAR MÜCADELE...

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
AB ye girme adına teslimiyet antlaşmasını  imzalıyanlar elbetde doğacak sonuçları çok iyi biliyorlardı.Değiş  tonton diyerek kılıktan kılığa giren  bu seçilmiş nektarlar şunu iyi bilmeldirlerki ,Başbuğ ATATÜRK önderliğinde kazanılan bu kazanımları kazımaya  hiçbir kazmanın gücü yetmeyecektir.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bagimsizlik karakteri olan milletimizin, ATATÜRK´ü anma, genclik ve spor bayrami,ebediyete kadar,kutlu olsun.TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Türkçülük Ülkümdür

  • Türk Irkı Sağolsun!
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Bir Samsun'lu olarak bu kutsal günü yaşamaktan büyük gurur duyuyorum. Bu şanlı bayramımız tüm Türk ırkına kutlu olsun. Allah bize ve gelecek Türk nesillerine daha nicelerini yaşamayı nasip etsin.
Kürde fırsat verme ya Râb, dehre sultan olmasın
Ayağını çarık sıksın, asla iflâh olmasın
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın
Ol çeşmeden gavur içsin, kürde nasip olmasın

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Ulu Önder'imizin doğum gününü ve bütün TÜRK'lerin bayramını kutluyorum. Madem ki bu bayramın adı Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı; Atamızı bir vecizi ile analım:

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalb ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz.( Yeri gelmişken Türkçemize sahip çıkıp, birbirimizi uyararak, doğru kullanmaya teşvik edelim)

Saygılarımla

ilteris9

  • Ziyaretçi
Geçmiş 19 Mayısımız kutlu olsun.