Gönderen Konu: AKP’nin tarihi misyonu nedir?  (Okunma sayısı 2503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRKİYEM

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 137
AKP’nin tarihi misyonu nedir?
« : 30 Ocak 2013 »
Türkiye, kendi milli kimliğini AKP ve BDP eliyle yok etmeye çalışıyor. Öyle ki, geçen gün, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu  “AKP iktidarından önce hepimiz Türk’tük. Etnik farklılıkları bahane ederek farklı isteklerde bulunmak yasaktı. Mesela, Kürtsen ’Kürt’demek bile yasaktı”  diyebildi. CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ise Kurtuluş Savaşı’nda Türklerin Rumlara etnik temizlik uyguladığını iddia ederek, Yunanistan’ın bu yöndeki propagandasını seslendirdi.
Yani AKP iktidarı, Türklük bilincini ortadan kaldırmaktan iftihar ediyor. Bunu büyük bir başarı gibi itiraf ediyor. Yoksa AKP’nin tarihi misyonu bu mu? ABD sözcüleri, ana dilde savunma yasasını överken,  “Erdoğan tarihi adımlar atıyor” açıklamasında bulundu ya hani..
İyi de bu sonuca ulaşmak için, Osmanlı’yı parçaladıkları yetmezmiş gibi Anadolu’yu da işgal ederek, Sevr haritasını dayatmışlardı.. Hedefleri, Anadolu’nun Batısını Yunanistan, Doğusunu Ermenistan yapmaktı.  Hedefleri Anadolu’da tek bir canlı Türk bırakmamaktı zaten. Şimdi de süreç o yöne doğru götürülmek istenmiyor mu?

 
***

 
Bu tür tartışmalara karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milletin her ferdinin Türk milletinin eşit ve yeri dolmaz birer mensubu olduğunu belirtti. Bahçeli, Atatürk’ün  “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” hükmünü hatırlatarak  “Bundan geriye gidiş yoktur. Başbakan ve İmralı korosu ne yaparsa yapsın, büyük Türk milleti ahdinden dönmeyecek, bin yıllık hukukundan caymayacaktır”  dedi.
CHP adına söylenmesi göreken sözü de Deniz Baykal söyledi.. Mısır’ın hala bir ulus devlet olamadığı için sokaklarında insanlar idam edilen bir ülke haline geldiğini, yine Tunus, Libya Suriye ve Irak’ta yaşayanların, ulus bilincine sahip olamadıkları için bugünkü duruma düştüklerini hatırlatan Baykal  “Türkiye’nin ulus devlet modelinden vazgeçme gibi bir lüksü yoktur ve olamaz. Etnisite egemenliği Türkiye’yi böler. Uluslararası projelerin varmak istediği bu sonuca bu yolla hizmet etme noktasına sürüklenirsiniz. Etnik kimlik herkesin şerefidir ancak egemenlik sadece Türk Milletinindir” diye konuştu.
Tabii, millet de egemenliğini pazara çıkaran, milli kimliğini yok etmekle övünen iktidara gereken dersi vermek zorundadır. Özellikle AKP’ye oy verenler..

 
PKK, 50 milyar doları ne yapacak?             


Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın  “PKK ve KCK, 2000’li yıllarda dağılmakta olan ve parasal olarak da çökmüş olan bir örgüt iken bugün, 50 milyar dolarlık bir servete ulaşmış vaziyette. PKK’nın 2 milyar dolara yakın bir parayı, yurt içi ve yurt dışında medyada ’alt yapı’oluşturmak için dağıttığı, dosyalara girmiş durumda. Yani bunların belgeleri var ” sözlerine bugüne kadar ne iktidar kanadından ne de PKK’nın siyasi kanadı olan BDP’den bir cevap verildi!

Üstelik CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu,  “PKK’nın kontrol ettiği 60 milyar dolar sorun oldu. Bu parayı yurt dışına çıkaracaklar. İmralı görüşmelerinde aralarında takıldıkları, çözemedikleri konulardan biri de bu. Öcalan, ’bana bu konuda garanti vereceksiniz’demiş. MASAK da bu konuda çalışma yapıyor. Gelen bilgi, ’bu para nasıl sorunsuz şekilde yurt dışına çıkabilir’yönünde. Ama nereye ve nasıl çıkaracaklar net değil”  diyerek Tantan’ın tespitini teyit etti.
Peki ne yapacak bu parayı PKK? Fatih Erboz’un haberine göre Ediboğlu, “ABD, gün geçtikçe ekonomik krize doğru giden İsrail yerine Araplarla savaşacak yeni bir güç oluşturuyor. Bu güç de hali hazırda Kürdistan olarak tanımlanan proje.. Kandil’deki PKK militanları Barzani’nin peşmerge güçleriyle birleştirilirse Arap ülkeleriyle çatışacak bir güç kurulmuş olacak”  tespitini yaptı.
AKP iktidarı, bütün yaptıkları ile bu projeye hizmet etmiş olmuyor mu?

Arslan Bulut
TÜRK'ÜN KALBİNİN ATTIGI HERYERDEYİZ