Gönderen Konu: AKP'nin TSK' yı Tahrik Etme Oyunu!  (Okunma sayısı 3234 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2289
AKP'nin TSK' yı Tahrik Etme Oyunu!
« : 01 Haziran 2011 »
AKP'nin TSK' yı Tahrik Etme Oyunu: Harp Akd. Kom. Org. Bilgin Balanlı Tutuklandı.

30 Ağustos’ta Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı Balyoz Davası kapsamında Ergenekon sanığı sıfatıyla tutuklandı.
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın, seçimin en hararetli dönemecinde tutuklanması tamamen seçime yönelik bir sinsiliktir.
AKP ele geçirdiği yargı gücüyle, aralıksız olarak, TSK'yı sindirme ve etkisizleştirmeye uğraşmakta, daha önceden tutuklanan emekli generallere ilaveten, ilk defa, görevi başında ki bir orgenerali tutuklatarak TSK'nın öfkesini üzerine çekmek için tahrikin dozunu artırmaktadır.
Elbette ki AKP nin bu davranışı boşuna değildir.
Her ne kadar yandaş basın ve yayın AKP yi hâlâ % 45 lerde göstermeye çalışsa da gerçek tamamen farklıdır.
CHP kamuoyu araştırmlarında % 30 ları yakalamış, seçim barajı sınırında gibi gösterilen ve barajı aşamaması için bir seri kaset ifşasıyla her türlü çirkin saldırıya maruz kalan MHP nin oyları, yansıtılanın aksine % 15 ila 18 arasında seyretmektedir.
MHP aleyhine yürütülen kaset furyası bırakın MHP yi zaafa uğratmayı daha da güçlendirmiştir.
Yani kaset ters etki yapmıştır.
Bütün hesaplarını MHP yi meclis dışında bırakarak, anayasayı halk oylamasına gerek kalmadan milletvekili çoğunluğuyla değiştirmek isteyen AKP, bu hesabının tutmayacağını görünce, yeni bir oyun sahnelemeye başladı.
Bu oyunun iki ayağı bulunmakta.
Birincisi AKP nin kürt terörünün hedefi olduğu, pkk nın AKP yi hedef aldığı görüntüsü verilerek milli hassasiyeti harekete geçirip oya tahvil etmektir.
İkincisi ise TSK'yı tahrik ederek TSK'nın AKP ye karşı aleni bir tavır koymasını sağlamaktır.
İşte son olarak Harp Akd. Kom. Org. Bilgin Balanlı'nın tutuklanması bu amaca matuf sinsi bir planın sahneye konulmasından ibarettir.
AKP, Harp Akd. Kom. Org. Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasıyla, TSK'nın kendilerine muhtıra vermesini istemektedir.
Nasıl ki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında verilen muhtıra AKP yi mağdur ve mazlum duruma sokup tepki oylarını hanelerine yazdırmaya yaramışsa, aynısını, belki de son ve tehlikeli bir koz olarak, tekrardan uygulamak istemektedir.
Bütün hesapları ters yüz olan AKP, TSK'nın kendilerine muhtıra vermesi için ellerinden gelen tahriki yapmaya devam etmektedir.
AKP nin önündeki görünür tek şans; muhtıra yemiş olarak, milletin huzuruına mağdur ve mazlum sıfatıyla çıkmaktır.
Bizim milletin en büyük zaaflarından bir tanesi de zayıf, mazlum ve mağdura acıması ve sahiplenmesidir.
Türk Milletinin bu özelliğini çok iyi bilen ve daha önceden ziyadesiyle faydalanan AKP aynı senaryonun tehlikeli bir versiyonunu sahnelemektedir.
Yalnız AKP çekirgenin bir sıçrayacağını, iki sıçrayacağını, üçüncüde yakayı ele, boynunu ipe vereceğini hiç düşünmemektedir.
AKP'nin kendi üzerelerinden yeni bir oyun oynamaya çalıştığının farkında olan TSK, AKP nin bu oyununa gelmeyeceğini sergilediği vakur ve sabırlı duruşuyla göstermektedir.
Anlaşılan ve görülen o ki AKP bu tezgahtan da avcunu yalayacaktır.
Bakalım AKP seçim gününe kadar kalan oniki günlük zaman zarfında daha ne tür sinsilik, kahpelik ve kalleşliklere tevessül edecek?
Gelişmeleri, hepimiz, yaşayarak görecek, yaptıklarının hesabını verme korkusuyla olmadık haysiyetsizliklere tevessül eden AKP nin çirkinliklerini ibretle izleyeceğiz.
Korkunun ecele ne faydası olur ki?

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!