Gönderen Konu: Ali Kemal’in torunu şaşırttı  (Okunma sayısı 4888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« : 17 Mayıs 2008 »
Ali Kemal’in torunu şaşırttı
   17 Mayıs 2008
Uğur ERGAN / ANKARA
Ali Kemal’in torunu şaşırttı
Cumhurbaşkanı Gül, veda ziyaretinde bulunan Kraliçe II. Elizabeth’e, Londra Belediye Başkanı Johnson gibi, Ali Kemal’in torunu olan Büyükelçi Selim Kuneralp’i tanıştırdı. Çok şaşıran Kraliçe, "Gerçekten benim için ilginç bir anı oldu. Bu yaşadığım anı Londra Belediye Başkanı’na aktaracağım" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, dün kendisine veda ziyaretinde bulunan Kraliçe II. Elizabeth’e, kısa süre önce Londra Belediye Başkanı seçilen Boris Johnson gibi gazeteci Ali Kemal’in torunu olan Büyükelçi Selim Kuneralp’i tanıştırdı. Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele hareketine karşı çıktığı için linç edilerek öldürülen gazeteci Al Kemal’in torunu olan Büyükelçi Kuneralp, halen Dışişleri Bakanlığı’nda ekonomik ilişkilerden sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kraliçe II. Elizabeth, dün eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile Çankaya Köşkü’ne çıkarak, Gül’e veda etti. Gül, bu ziyaret sırasında Büyükelçi Kuneralp’i Kraliçe’ye tanıtırken şunları söyledi: "Majesteleri, umarım Türkiye’ye yaptığınız ziyarette unutamayacağınız anılar yaşamışsınızdır. Ben de bu anılarınıza bir yenisini daha eklemek istedim. Londra Belediye Başkanlığı’nı kazanan Boris Johnson, Türkiye’nin tarihinde bilinen bir isim olan gazeteci Ali Kemal’in torunu. Büyükelçi Kuneralp’in de Johnson’la çok yakın akrabalığı var. Çünkü kendisi, Johnson gibi Ali Kemal’in torunu. Gördüğünüz gibi ülkelerimiz arasındaki yakınlık artık akrabalık boyutunda."

Başkan’a anlatacağım

Gül’ün bu sürprizi karşısında şaşıran Kraliçe, "Gerçekten benim için ilginç bir anı oldu. Bu yaşadığım anı Londra Belediye Başkanı’na aktarıp kendisine Türkiye’deki akrabasıyla tanıştığımı söyleyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve esı Hayrünnisa Gül, Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip’e Çankaya Koşkü içindeki tarini Müze Köşkü’nü gezdirdi.

Kadın asker sohbeti

Kraliçe ile Cumhurbaşkanı Gül arasında önceki gün ’HMS Illustrious’ uçak gemisindeki resepsiyonda da ilginç bir sohbet yaşandı. Kraliçe, gemide görev yapan İngiliz kadın askerleri Gül’e göstererek, "Türk ordusunda da kadın askerler var mı?" diye sordu. Gül bu soruya, "Evet, hem de çok sayıda başarılı askerlerimiz var. Kadın subaylarımız özellikle savaş uçağı kullanmada çok başarılılar. Baltık Denizi’nde yapılan NATO uçuşlarında bölgenin hava sahasını koruyan F-16’lardan birinde bir Türk kadın savaş pilotu görevliydi ve kendisi çok başarılı işler yaptı" karşılığını verdi. Kraliçe de, "Bundan çok memnun oldum" dedi.

Sezer’in veto ettiği elçi

CUMHURBAŞKANI Gül’ün Kraliçe ve eşiyle tanıştırdığı Büyükelçi Selim Kuneralp, Stockholm ve Seul büyükelçiliği görevinden sonra merkeze döndü. Kuneralp’in, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde müsteşar yardımcılığı görevine atanmasını, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer veto etti. Gül, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Kuneralp’in bu görevini Sezer’in veto ettiği diğer dört büyükelçi ile birlikte onayladı.

Erken doğum günü sonrası veda

KRALİÇE II. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Philip, dün İngiltere Büyükelçiliği’nde Kraliçe’nin doğum günü nedeniyle verilen resepsiyona katıldıktan sonra Türkiye’den ayrıldı. Büyükelçilik, Kraliçe’nin haziran ayında kutlanan doğum günü nedeniyle heryıl düzenlenen resepsiyonu, Türkiye ziyareti nedeniyle öne çekti. Resepsiyona, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet bakanları Mehmet Aydın, Nimet Çubukçu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, siyaset ve medya dünyasının temsilcileri katıldı. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temsilcileri bulunmadı. Kraliçe ve beraberindekileri, Esenboğa Havaalanı’nda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın uğurladı.

Binalar yukarı doğru çıkmış

KRALİÇE II. Elizabeth’in büyükelçilikteki doğum günü partisinde elini sıktığı ilk isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal oldu. Kraliçe, Türkiye’ye 3. kez geldiğini söyleyince Baykal, ne gibi değişiklikler gördüğünü sordu. "Binalar yukarı doğru çıkmış" yanıtı veren Kraliçe, "Memnun musunuz?" sorusunu ise karşılıksız bıraktı. Baykal, Kraliçe’ye AB desteği için teşekkür etti.


          Vatan haini,millet tarafindan linc edilmis,ali kemal´in torunu,kuneralpi,büyükelci atayan,en az onlar kadar serefsizdir.Dindar,serefsiz ve vatan haini destekcisi bir  reisi cumhur sectiginiz icin,vicdanin rahatmi ey milletim? TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı hayalmisali

  • Türk ırkçısı
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 45
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2008 »

Bu bilgi aktarımın için teşekkürler Motun Yabgu.
 Kısaca Ali Kemal hakkında bilgi vermek istiyorum...
Ali Kemal İstanbul'da doğmuş olsada uzun süre pariste kalmıştır. Biliyorsunuz bir ara paris , JönTürklerin karargahları haline gelmişti. Ali Kemal'de 2. Abdülhamit ve jönTürkler arasında arabulucu siyaset izlemiştir. Yalnız bir süre sonra bu siyasetin ajanlık noktasına geldiği görülmüştür.
Ayrıca Ali Kemal "İngiliz Muhripler Cemiyetinin" kurucularındandır.


T.T.K.
KANIN SON DAMLASINDAN ÖNCE , BEYNİN SON HÜCRESİNE KADAR MÜCADELE...

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2008 »
Ali Kemal,Kurtulus savasina karsi gelmis,Basbug Atatürk ve Arkadaslarina en agir hakaretleri yapmis,Ingiliz isgalini övmüs,Ermenler yanlisi,Türk Hainlerin bir numarali elebasisi olmus bir Haindir.

1922 Yilinda tutuklanmis,istiklal Mahkemelerine götürülmek üzereyken,Genc subaylar tarafindan linc edilmis bir Zattir.

Torunu Selim Kuneralp ise,AB Türkiye sefi Karen Fogg ile,Türklügü asagilayan yazismalar yapan birisidir.

Akp,Türke ihanet ve Türklüge hakaret etmeyi referans almis bir siyasi Parti oldugundan,Gül,Cumhurbaskani olur olmaz onu etkili bir yere atadi.Dengir Firattan,Cüneyd Zapsuya,Selim Kuneralpa kadar bir sürü Hain Torunlarini etkili yerlere getirerek,Türklüge ve Türklere kin kusmaya devam etmekteler.Durum budur.

Tanri Türkü Korusun

Çevrimdışı urungutigin

  • URUNGU-TİGİN
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2008 »
Kardeşlerim
       ATATÜRK milli mücadele döneminde kendesinin ve yüce Türk milletinin mücadelesine karşı çıkan 150 vatan hainini (bunların hepsi makam mevki sahibi idiler)yurt dışına sürmüştür.Fakat bu şerefsizlerin torunları şimdi ki Türkiye nin kaymağını yemektedirler.Bizim bunları tespit edip bir şeyler yapmamız lazım.
       Mesela Bülent Arınç ın dedesinin Asteğmen kubilayın kafasını kesenlerden olduğunu biliyormuydunuz.Veya Şeyh Sait in torununun DP döneminde mecliste olduğunu ve kürt milliyetçeisi olduğunu biliyormuydunuz.
       Bizim Türk milleti olarak bir şeyler yapmamız lazım artık.
:asker: :turan:
Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2008 »
Bir seyler degil,cok seyler yapacagiz,sirasi geldimi,bundan kimsenin süphesi olmasin,bu memleketi,vatan haini,namussuz serefsizlere,teslim edecegimizi sananlar,pisman olmaya dahi,vakit bulamayacaklar,onlari,istakozlu makarna yiyicisi karilarinin,koyunlarindan alacagiz. Gök Girsin Kizil Ciksin TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Türkçülük Ülkümdür

  • Türk Irkı Sağolsun!
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2008 »
Öncelikle değerli soydaşlarıma esenlikler.

Uzun zamandır takip ettiğim otağa ilk mesajımı, Türk düşmanlarına kinimi kusarak yazıyorum malesef... Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum: selim kuneralp, eski Londra büyükelçisi zeki kuneralpin oğludur. zeki kuneralp de malum ingiliz muhibbi, milli mücadele karşıtı, Türk düşmanı, hain ali kemalin oğlu. Bu adamlar ailecek diplomat. zeki kuneralp, 1940 yılında dışişleri sınavını kazanıyor. Dışişlerindeki milliyetçi bürokratlarımız bir vatan hainin oğlunun hariciye vekaletine alınmasına karşı çıkıyorlar. Bir vatan hainin oğlu olmasına rağmen bilin bakalım dışişlerine alınmasına kim izin veriyor? 40'lı yıllar deyince zaten hemen aklımıza gelecektir: Türklük ve Türkçülük düşmanı kürt ismet. Ve sonrasında parlak (kendi adına tabi, ülkemiz adına oldukça karanlık olduğunu düşündüğüm)bir kariyerden sonra oğlu da önemli yerlerde büyükelçilikler yaparak malesef aynı makamları, mevkileri işgal ediyor ve en sonunda da malumunuz üzere merkeze dönerek a. gül cumhurbaşkanı seçilince dışişlerinde müsteşar yardımcısı olarak görevlendiriliyor.

Böyle kişilerin ülke yönetiminde bu kadar üst mevkilere gelebilmesi Türklük adına utanç verici. Atalarımızın kemikleri sızlıyor. Çanakkale'de, (ki onlardan birisi benim öz be öz dedemdir), Kurtuluş Savaşı'nda bu toprakları asil kanlarıyla sulayan kahraman atalarımız rahat uyumuyor. Bu vatanı, başka hainlerin eline teslim olsun diye mi hainlerden kurtardıklarını soruyorlar...

Evet, Türk düşmanları şimdi belki başımızda cirit atıyorlar. Ama şunu bilsinler ki "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner." Yüce Türk Milleti'nin intikamı korkunç olacaktır.

Türk ırkı sağolsun!
Kürde fırsat verme ya Râb, dehre sultan olmasın
Ayağını çarık sıksın, asla iflâh olmasın
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın
Ol çeşmeden gavur içsin, kürde nasip olmasın

ilteris6

  • Ziyaretçi
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #6 : 17 Mayıs 2008 »
Sayın Türkçülük Ülkümdür ;

Otağımıza hoşgeldiniz.

Çevrimdışı Türkçülük Ülkümdür

  • Türk Irkı Sağolsun!
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #7 : 17 Mayıs 2008 »
Hoşbulduk, kıvanç duyduk sayın ilteris6 soydaşım.

TTK
Kürde fırsat verme ya Râb, dehre sultan olmasın
Ayağını çarık sıksın, asla iflâh olmasın
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın
Ol çeşmeden gavur içsin, kürde nasip olmasın

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Ali Kemal’in torunu şaşırttı
« Yanıtla #8 : 19 Mayıs 2008 »
Köken olarak TÜRK olmayan bu güruhlar her zaman yaptıkları gibi ırkımıza zarar vermeye devam ediyorlar,bunları bilmek ve bildirmek  öğretilerimizden biri olması gerek.