Gönderen Konu: AMAZON KADIN SAVAŞÇILARI ASLINDA TÜRK IRKINDANDIR!!  (Okunma sayısı 10239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
M.Ö. 5. yüzyılda yaşamış Bodrum lu Herodot , Herodot Tarihi olarak bilinen eserinde savaşçı Amazon kadınlarından bahsetmiştir. Amazon ismi Yunanca "göğsü yok" anlamına gelmektedir. Bu savaşçı kadınlar yay kullanabilmeyi, mızrak atabilmeyi kolaylaştırmak için sağ göğüslerini kestirmiş olduklarından bu isimle anılmışlardır. Herodot a göre Amazonlar Kuzey Doğu Anadolu da yerleşmişlerdi. Thermodon (Terme) Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü noktada vaktiyle yükselmiş olan Themyscira (Temissira) şehri onların başkentiydi..Anadolu'nun pek çok yerine ulaştıkları , Truva savaşında Truvalılarla birlikte Yunanlılara karşı savaştıkları biliniyor. Dünyanın en büyük nehri Amazon da İspanyol Kâşifi Orellana nın o bölgede savaşçı kadınlara rastlaması nedeniyle Amazon diye isimlendirilmiştir.

Tarihçi Herodot , Amazonların Anadolu dışına da gittiklerini şu şekilde anlatmıştır; "Karadeniz kıyılarında Yunanlılarla yaptıkları bir savaşta yenildiler ve Yunanlılar tarafından gemilere dolduruldular, Karadeniz e açılan gemiler savaşçı Amazonlar tarafından zapt edildi ve Yunanlı gemiciler öldürüldü , ancak gemi kullanmayı bilmeyen Amazonlar, gemilerin sürüklendiği Karadenizin kuzeyinde karaya çıktılar ve orada İskitlerle karşılaştılar , Kuzeye ve doğuya giden Amazonlar bir daha geri dönmediler ve orada da kendi yaşam stillerinde yaşamaya başladılar. "

Doktor Jeannine Davis - Kimball Kırım ın kuzeyinde Kiev yakınlarında steplerde Kurganlarda sarışın Amazon savaşçısı kadınlar bulunduğunu incelemek üzere oraya gider. Kurganlarda iyi bir şekilde saklanan bazı kemik örneklerinden alınan DNA örnekleri Almanya Mainz de bir labaratuvarda incelenir ve savaş aletleriyle gömülü bu savaşçıların kadın oldukları anlaşılır.

 Jeannine Davis - Kimball bu savaşçıların izlerini sürmek için Moğalistan a kadar uzanan bir coğrafya da araştırma yapar ve en son Moğolistan ın yüksek yerlerinde yaşayan sarışın kızları olan göçmenleri duyar ve onlara ulaşmak için yola çıkar, uzun yolculuktan sonra Kimball Moğolistan da yüksek steplere ulaşır..

Adına Meiramgul dediği aradığı sarışın bir kız bulur. Moğol diye anlatılan ancak Türkçe konuşan bu göçmen ailenin kızı bizim anladığımız haliyle aslında Meryem Gül .. Meryem Gül , sarışın , güzel , at binmede usta bir kız. Kimball hemen anne ve kızdan DNA örnekleri alır ve Almanya daki Merkeze gönderir alınan sonuçlar herkesi şaşırtır , Meryem Gül Güney Rusya Kurganlarında bulunan savaşçı kadınların DNA larıyla neredeyse birebir aynı gen yapılarına sahip.

Yani Türk kızı Meryem Gül Amazonların yaşayan bugünkü temsilcisi..






Kaynak:National Geographic &sparha.com


alper_bozkurd

  • Ziyaretçi
Sayın Kök-Börü Beğ;
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Sizin gibi araştırmacılar sayesinde daha çok şey kazanacığımıza inanıyorum.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Bu Paylaşımınız için teşekkür ederim


Çevrimdışı balakatun

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 41
Türkler yine Türklüklerini gösterip ne kadar zorda kalırlarsa kalsınlar yaşamayı ve de soylarını devam ettirmeyi başarmışlardır.. amazonlarda bile.. canlarından  bir parça gitse bile savaşmayı ve de büyümeyi göze almışlardır.. keşke şu anki Türkiye de de  biz bunları yapabilseydik canımızın bir parçasını geride bırakıp soyumuz için savaşabilseydik bu kadar olmasa da yapmaya çalışmaktayız..
Amazonların Türk olmalarına şaşırmamak gerekli ne de olsa biz Türklerden bahsediliyor... ve de Türk kadınlarından..

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!!

ESENLİKLER..

T.T.K.
Dilek yolunda  ölmek Türklere olmaz tasa,
Türke boyun eğdirir yalnız türeyle yasa;
Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa
Onu kanla söndürüp parçalarız, yeneriz.
                H.NİHAL ATSIZ

Çevrimdışı İnançu Apa Yargan Tarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 40
Amazonların ve Meryem Gül ün hikayesini 3-4 hafta önce televizyonda zevk ve gururla seyretmiştim.TÜRK kadınının ırksal üstünlüğü ve savaşçılığı ap açık ortadadır.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ben Sakalar'ın ve Sarmatlar'ın Türklüğü'nü kuşkuyla karşılıyorum.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!