Gönderen Konu: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti  (Okunma sayısı 10029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sağ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 32
Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« : 11 Şubat 2014 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=KxgQXNtztm8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KxgQXNtztm8</a>

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2014 »
Ben Turkes'in savciya yazdigi mektupta bir ihanet goremiyorum.
Turkiye Cumhuriyetinin hudutlarini kucultmek istemekte suctur, buyutmek istemekte kanunen suctur.
Turkiye Cumhuriyetinin kirmizi cizgileri vardir ve Atsiz ataya yazdigi mektuplarda butun Turkleri tek devlet catisi altinda
toplamak gibi ifadeler yer aldigi icin, bu kanunen suctur. Af istedigi merci Turkiye Cumhuriyetinin savcisidir, milliyetcilik duygulariyla
yazdigini da ifade etmistir mektupta net olarak. Bence bir Turk vatandasi icin gayet normal bir davranistir.
38 gun degil, 5 saat o tabutlukta yatsa, din, dil, irk degistirecek nice 27 yasindaki gencler var aramizda malesef.

Atsiz atanin siirini bu mektupla bagdastirmak ise bence art niyet barindirmaktadir, cunku siir mektuptan 10-12 sene once yazilmistir.

Turkesin 70'lerini, 80'lerini, 90'larini hadi elestirenleri anliyorum da, yahu 1944'teki Turkes'in elestirilecek nesi var, tam Turk Irkcisi bir nefer o yillarda.

Ben herseye akil erdirebildim ama bu Turkculuk kisvesi altinda, onca dusman dururken, Turkesle ugrasilmasina anlam veremiyorum.
1944'ten birilerini elestireceksek Inonu var, Celal Bayar var. Alemsiniz vallahi alemsiniz.
TTK

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2014 »
Sag takma adli kandas eger Turkculuk yapacaksan bazi eksikler uzerine calis, mesela Turkiye'de Turklerin buyuksehirlerde
tamamen bir yozlasma icinde oldugunu tespit et, de ki birbirinden kopuk ailesinden kopuk yasayanlar, Turkluktende uzaklasmaktadirlar.
Turkler ne kadar Turk gibi konusup, yiyip icseler de, tekrar aile mensuplarinin birarada yasadigi bir duzene toplumsal olarak gecilmelidir.
Kismen dahi olsa yeniden bu duzene gecemezsek, 3 nesile kalmaz Turkiye'de Turkluk zaten bitecek. Dusmanlara gerek yok, biz kendi kendimizi bitiriyoruz.
Kurtleri bize karsi guclu kilan, mihraklardan aldiklari destekler kadar, Turklere nazaran aile baglarini daha iyi yasatiyor olmalaridir.
Gerekirse ovalarda yeni yerlesim yerleri kurulup, Turk aileleri olusturulmali, 3 kusak birarada yasayan Turk ailelerinden mutesekkil yerlesim yerleri.

Binlerce derdimiz var, hala Turkes'in ihaneti, 1 adim one gidelim artik. Bu gidisat dogru bir gidisat degil.
TTK

Çevrimdışı Sağ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 32
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2014 »
Asıl ihanet 1940'larda Atsız ile beraber aynı çizgide olan Türkeş'in 1969'da Atsız'dan kopmasıdır.

Osmanlı ve milletin inancı göz önüne alınarak Siyasal İslam'ı bünyesine alsa bile ırkî duyarlılığını koruması lâzımdı. Türk ve Kürt kardeştir demek ne demek? Bu mudur Türkçülük?

Toplumsal sorunlar için tek kökten çözüm var: Devletçi Türkçülük.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2014 »
Kandasim ben seni anliyorum, okuyan Turkculer de anliyordur, lakin bazi saplantilardan kurtulmaliyiz.
Sadece sen degil, buna ben de dahil hepimiz dahil kurtulmaliyiz.
Herseyden once kabul etmek gerek ki, Turkculuk kaka, Turkculer de ocu gibi insanlardir. (Bu bizim hakkimizda disarinin izlenimi, yorumu)

Ben 1969 Adana Mitingi yapilirken dogmamistim, 77'liyim. Lakin buyuklerimizden dinledik, ulasabildigimiz herseyi okuduk.
Mesela ogrendik ki, MHP gokten zenbille inmemis. Bu MHP baska bir partinin devamiymis. CKMP'nin.
Meger bu CKMP'de gokten zenbille inmemis, 2 tane baska partinin birlesiminden olusmus CKMP. (Koylu partisi ve Millet partisi)
Meger bu partilerden Millet Partisini Maresal Fevzi Cakmak kurmus, ve kurulur kurulmaz kisa surede "irtica'i faaliyetten" kapatilmis.
Kapatilma sebebine bakinca goruluyor ki, Millet partisinde "islam" zaten varmis, ki irtica'i faaliyetten kapatilabilmis.
Kurucu uyeler arasinda ilerde yeniden bu partiyi kuran Osman Bolukbasi'da var.
Geliyoruz Koylu Partisi ekolune, orada akrabam olan Remzi Oguz'a geliyoruz, Remzi Oguz ilm'i sifati kisiligi, Ataturkle arkadasligi,
her guzelligi bir yana, islam'i fikirleri ideolojisinde bulunduran bir mahiyette, bir o kadar da Turkcu, ki zaten 44'teki davanin magdurlarindan.
Bence suikaste, kimine gore kazaya kurban verdik. Onlarca eseri var, lakin onu en iyi taniyabilecegimiz ve Ataturkle birebir ortusen fikirlere
sahip oldugunu anladigimiz eseri "ideal ve ideoloji" kitabidir. Yani bu gercekleri biryana  birakirsak, zannederiz ki, islam'i soylemleri
Turkes getirdi bu ekole, halbuki bu partilerin kokeninde zaten en koklu haliyle islam vardi.

Dipnotlardan birisi de, Fevzi Cakmak, Remzi Oguz Arik ve Osman Bolukbasi hepsi de siyasete DP'den basladilar, ilk orada vekillerdi.
Hicbiri Halk Partili degil, ama hepsi de Ataturk'un yaninda ozel muhabbeti olan Ata-arkadaslari.
Peki DP kimin partisi, ittihat ve terakki ekolunun partisi. Sana diger baslikta bahsettigim Ataturk'ten ayri derin devlet olgusu iste bu konunun ta kendisi.

Simdi genc olan kandaslarimizin islamcilik topunu Turkes'e atmalarina kizamayiz, konunun derinine inemeyebilirler, analizi bu kadar kokten yapamayabilirler.
Kanlari kaynar, irkci duygulari genc halleriyle tavan yapar ve buna normal deriz. Lakin iletilerinden anlasiliyor ki sen bu konulari ya zaten bilen birisin, yahutta
anlayabilecek mahiyettesin.
Lakin topu Turkes'e atarak cok eksik bir analiz olur, MHP'yi anlamak icin, MHP olunan surece, CKMP'ye bakmak gerek. CKMP olunmaya giden surece bakmak gerek.
1923'ten itibaren bir analiz yapmadan gercekten cok sig olur, Turkes islam soktu demek.

Bak hic anlatilmayan seylerden bahsedeyim ben sana. 27 mayis 1960'da Albay Turkes ihtilali radyodan bildiren kudretli albaydir, lakin
neden kimse ayni yil 11 Kasim 1960'da yapilan karsi darbeyi anlatmaz? Kudretli albay ve kendinden yuksek rutbede kac tane generalin de oldugu ihtilal
kadrosunu kim alasagi etmistir, nedir bu 6 ay icinde yapilan karsi darbe. Peki karsi darbe yapilmisken, 14 olayi ve surgunlerden sonar nasil olur da
surgunden getirilir ve ordudan ayril siyasete atil, gel seni 1 sene icinde genel baskan yapacagiz, Osman Bolukbasi yine muhalefet olacak arkadaslarinin 2 defa (1962 ve 1965)
Ismet Inonu ile koalisyon kurmasina kizacak gidecek, CKMP'ye seni Lider yapacagiz der.

1962 Ismet Inonu ile koalisyon kuran CKMP sonrasi Osman Bolukbasi ayrildi, ayni yil Atsiz ata kizip "Turklugu Kalkindirma Plani" 9 maddesini yayinladi.
1 sene surmeden Turkes surgunden getirildi, ordudan ayrilip CKMP'ye girdi, yine 1 seenden biraz fazla zaman gecti genel baskan yapildi ve Atsiz atanin hazirladigi
Turklugu kalkindirma planinin az uyarlanmis halini yani 9-ISIK'i parti tuzugu haline getirdi. Bu olaylarin hicbirisi tesaduf degildir.
1969 sonrasi 1970-1971'de Atsiz ata hala MHP'ye kismen de olsa biat eden, zarar vermeyen, menfaatlerini gozeten aciklamalarda bulunuyordu.

Bugunun Turkcu genclerine ve yeni Turkcu adaylarina, konulari basite indirgeyip, Turkes kaka, Osman Bolukbasi cici, Remzi Oguz Melek, Fevzi Cakmak seytan gibi
basmakalip anlatmamaliyiz. Olaylarin gorundugu gibi olmadigini, yanlislar ve dogrulariyla Turk Milliyetci Hareket tarihinin yapi taslarini birtamam anlatmak gerek.

 
TTK

Çevrimdışı Sağ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 32
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2014 »
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Türkeş'e saygı duyuyor olabilirsiniz. Ama benim görüşüm önceki mesajlarım doğrultusundadır. Ben 1940'ların Türkeş'ine saygı duyuyorum o kadar. Nitekim Hitler savaşı kazansaydı ve İnönü ırkçıları tabutluklara atmasaydı Türkeş ve milliyetçi hareket ideolojik sapmaya uğramadan da yoluna devam ederdi ama dünya şartları ırkçıları ulusalcı, milliyetçi yaptı ve Türkiye'yi de demokrasiye götürdü.

MHP'nin öncül partilerinin olduğunu biliyorum. Milliyetçilerdeki İslam damarını yoktan yaratan kişidir de demiyorum Türkeş için. Bunlar hakkında bilgim var.

Dünya şartları tersine işleseydi. Tabutluklara Sabahattin Ali gibi komünistler girerdi ve Türkçülük devlette daha da ortaya çıkardı. Devlet Atsız Ata'yı önplana çıkarırdı. Ülkücülük diye de bir akım hiç olmazdı.

Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar.

Esenlikle...

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2014 »
Yıllardır izlediğim, davanın yılmaz bekçileri ile ilgili vardığım bir kanıyı siz değerli kandaşlarımla bir cümle içinde paylaşmak istiyorum. Türkçü gençlik, gelecek için, gelecekte kurmayı düşündüğü Türk Turan devletine varmak için projeler, fikirler geliştirmek yerine genelde geçmişe takılıp kalmaktadırlar. Hangi Türkçü otağa girsem benzer durumlarla karşılaşıyorum. Bir diğer önemli husus ise inanç bağlamındaki kısır tartışmalar. Daha önemlisi ise, herkes ben senden daha Cengizim havasında. Sonuç, rüzgara tutulmuş hasır otu tozağı gibi her birimiz bir yerdeyiz.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2014 »
Hangi Türkçü otağa girsem benzer durumlarla karşılaşıyorum.

Türkçü gençlik, gelecek için, gelecekte kurmayı düşündüğü Türk Turan devletine varmak için projeler, fikirler geliştirmek yerine genelde geçmişe takılıp kalmaktadırlar.

Bir diğer önemli husus ise inanç bağlamındaki kısır tartışmalar.

Daha önemlisi ise, herkes ben senden daha Cengizim havasında.

Sonuç, rüzgara tutulmuş hasır otu tozağı gibi her birimiz bir yerdeyiz.

Sayın Osman Beğ'e ait yukarıdaki alıntılar Türkçülerin kısır çekişmeler ve gereksiz gündemlerle uğraşmaları sonucunda içinde bulundukları perişanlığı anlatan can yakıcı gerçeklerdir.
Mankurtlaşmanın/mankurtlaştırmanın yöntemleri arasında:
1- İdeolojilerin Saptırılması ve İçeriksiz Kavramlar
2- Bilimsel Bilgiden Uzaklaştırma
3-Yapay Gündem
oldukça önemli ve etkili olarak yer almaktadır.

Bu gerçeklerden her birimizin payına az ya da çok bir şeyler düşmektedir.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Atsız Ata ve Türkeş'in ihaneti
« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2014 »
Bu konular yıllardır, başka konu bulamayan ya da özellikle bu konular üzerinden kavgaların sürdürülmesini isteyenlerce, temcit pilavı gibi, ısıtılıp ısıtılıp servis ediliyor. Başkasını bilmem ama, bana, bu fayda getirmez lakırdılardan gına geldi.

Mankurtlaşmanın/mankurtlaştırmanın yöntemleri arasında:
1- İdeolojilerin Saptırılması ve İçeriksiz Kavramlar
2- Bilimsel Bilgiden Uzaklaştırma
3-Yapay Gündem
oldukça önemli ve etkili olarak yer almaktadır.

Bu gerçeklerden her birimizin payına az ya da çok bir şeyler düşmektedir.

TTK.
Yukarıdaki bağlantılarda yer alan yazılar bu işlerin ne amaçla yapıldığını açıkça ortaya sermektedir. Buna rağmen bu gereksiz işlerde ısrar edenlerin yaptığını bundan böyle cahillikleriyle değilde artniyetleriyle açıklamak gerektiğini düşünmek lazım.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.