Osmanlı'yı Türklükten çıkartan Irkdaşlarım
Fikirlerin anahatları tartışılmaz,ayrıntıları tartışılıp düzeltilir,geliştirilir.Fakat ne hikmeti varsa biz anahatları tartışıyoruz.Türkçülük davası sadece Irkçılıtan,Turancılıktan mı ibarettir?.Türkçülük ilk hedefi olarak milli Batı Türk devleti değil midir?.Peki milli devlet nasıl olur.Milli tarih görüşü ile,Milli dil ile,Milli yazı Milli kültür ile,Milleti yöneten o milletin evladı,devletteki herşey Milli olunca olmaz mı?
Peki bugün Türkiye milli devlet midir?.Değildir.
Peki Türkiye'yi beşer devleti olmaktan çıkartıp Milli devlet yapacak kimdir?Elbetteki Milli dava sahibi olanlar yani Türk milliyetçileri,yani bizler.Amma ve lakin tartışılan konu kimse kusura bakmasın pekte bize yakışmıyor.
Osmanlı'yı Türklükten mi çıkartacaksınız?Buyrun çıkartın.Onca Profosörün,onca Tarihçinin ,hatta yabancı tarihçilerin bile yapmadığını biz Türkçüler,Türk Milliyetçileri geleceğin Milli devletin,Turan'ın temeli bizler yapalım.
Beğler kendmize gelelim milli tarih görüşü Türkçülüğün dayanaklarından biridir.Osmanlı Türk'ün öz malıdır Çingiz nasıl Türk ise,Temir nasıl Türk ise Osmanlıda Türktür. Padişah'ı Türk,teşkilatı Türk,ordusu Türk,kültürü Türk olan bir devlet nasıl Türklükten çıkar.Padişahların 16.yy'dan sonra kanına yabancılık karışması Osmanlı'yı Türklükten çıkartmaya yetmez.Birkaç hain devşirmenin ihanetide buna yetmez.Hele dinci olmaları buna hiç etmez ki Osmanlıyı kötülemenizin altında İslam'a bir kin seziyorum.
Osmanlı diye bir devlet yoktur,Osmanlı adında bir hanedan vardır.Amma siz burda hanedanın Türklüğünü tartışmıyorsunuz,Türk Devletinin Türklüğünü tartışıyorsunuz.Eğer Batı Türk Devletinin,Türklüğü tartşılıyorsa şu açık ve nettir ki bizim anadoluda hak iddaa etmemiz,anadolya anavatan demek gülünç olur.Çünkü biz burda sadece 80 küsür senedir bulunmuş oluruz.80 küsür yıl bir insan ömrü kadar kısadır bir toprağı anavatan yapmak için kafi gelmez.
Türkiye Osmanlı'nın devamında başka hiçbirşey değidlir.Keza bunu Başbuğ'da bir sözünde dile getirmiş ama söz nasıldı hafızamda değiil.
Daha önce dediğim gibi,Osmanlı'yı kötülemenizin altında İslam'a bir kin seziyorum.Milli davaların dini olmaz ama davayı savunanların dini olur.Türkçülük din karşıtı değildir,din mutaasıblığı ve ümmetçi karşıtıdır.Din için diğer olarak,insanları ateşleyen önemli bir etkendir.Osmanlıda çağında ise din herşey demek olmuş.Amma her Tarihçi Osmanlının 14 ve 16 yylar arasında bir Oğuzculuk romantizmi geçirdiğini kabul eder.Bu 16'den 19. asır sonrına kadar milli devlet olmaktan çıktığınıda ben kabul ediyorum ama Türklükten çıktığını asla.
Osmanlı'nın Türklüğüyle bir başka konuda yine tartışma konusu olmuştu ve ben aynı şeyi ordada yazmıştım.Burda da yazdım,tekrar yazıyorum.Osmanlı'yı Türklükten mi çıkartacaksınız?.Buyrun arkadaşlar çıkartın.Yanlız unutmayın ki Çanakkale savaşı,Niğbolu savaşı,Kosova savaşı,Napolyonun ilk dayağı yediği Akka müdafası,Plevne müdafası,Vadisely savaşı ve pek çok Türk'ün zaferi Osmanlı Hanedanlığı çağında oldu.
Sonuç olarak Osmanlı'yı Türklükten çıkartan ırkdaşlarım düşüncelerini bir daha gözden geçirsinler.Osmanlı Padişahlarının yanlışlarıda olmuştur her insanın olduğu gibi.Fakat önemsiz yanlışlara bakıp ,önemli doğruları atlamak yanlış olur.Osmanlı padişahlarının hiç biri Türk'üm dememişse bile tarafını tuttuğunuz Şah İsmail siyasi sebeplerden dolayı kendisini Muhammedin soyundan yani Arap olduğunu söylemiştir.Elbetteki Osmanlı padişahlarıda içinde her milletten adam barındıran bir devleti Türkçülük ile yönetemezdi elbetteki Osmanlıcılık,Ümmetçilik ideolojisini kullanacaktı.Buda siyasi sebeplerden başka birşey değildir.
Osmanlı kımızla beğlik oldu bunu unutmayın,ağzına içki sürmemiş denilen Osman Gazi bile Selçük sultanından beğlik müjdesi geldiği vakit taslarla kımız içmiş,yağma yaptırmıştır.Osmanlı Çağı Türk'ün maldırı ve bugün Osmanlı çağında Türk Devletinin İmparatorluk haline daha cihan tarihinde hiçbir devlet denk tutulamıyor.
Brekisefal ırkdaşım demişsin ki:
Atsız'ın ise bu konulardaki yazılarını zamanın getirdiği şartlar olarak yorumluyorum.Her dahi bu tür stratejiler uygulamıştır.
Burada size katılmıyorum.Atsız Ata siyasetçi değildi ki bir politikası olsun.Duruma göre iş gören biri olsaydı kimsenin tenkitle,Mevlana'yı aynı cümlede kullanmadığı bir dönemde ve Mevlana'yı her Türk'ün saygı ile andığı bir dönemde Mevalana'ya "dalkavuk" demez aksine aynı kervana oda katılırdı.(Bakınız Makaleler 3- Dindar ve Mutaassıp Hacı Bayanın Türklüğe Hakaretleri sayfa 441)Buna mukabil Başbuğ bile Mevlana'nın torunlarını saygı ile anmıştır ve karşılamıştır.
Zaten Atsız Ata'yı yücelten belki baş unsurlardan biride,her dem doğru bildiğini söylemesiydi.
Saygılarımla
TÜRK TANRIYI KORUSUN