CIA'nın gözleri Turan coğrafyasının üzerindedir. Azerbeycan'da veyâ Kırgızistan'da gelişen hâdiselere baktığımız zaman, CIA'nın, oralarda ne haltlar yediğinin farkına varabiliriz. "Darbe" denilmiş... Pekiyi, bu darbe kimler tarafından gerçekleştirilecek veyâ bu darbelerin sonucunda Türk coğrafyasında kimler egemen olacak? Ben şunu bilir, şunu söylerim; Türkiye, Atatürk'ün ölümünden sonra dingonun ahırı hâline gelmiştir. Dış politikasını bile yabancıların arzularına göre şekillendirmeye başlamıştır. Turan Coğrafyasında herhangi bir değişme ve gelişme olmasını istiyorsak, bunu bizim yapmamız lâzım. Pekiyi nasıl yapacağız? Atatürk, Türk milletine çeşitli şifreler vermiştir. Yâni tek yapmamız gereken, daha çok Atatürkçü olmak, (gerçek Atatürkçülükten bahsediyorum, solcuların taktığı Atatürk maskesinden değil) ve Türkiye'yi, Turan diyârının tek hükümdârı hâline getirmektir. CIA ajanları sadece Orta Asya'da değil, Türkiye'de de ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmaktadırlar. Karşınıza ne zaman veyâ ne şekilde çıkacakları hiç belli olmaz. Velhâsılıkelâm, bir çaşıt egemenliği vardır Türk Coğrafyasında... Millet olarak dikkatli olalım. Darbe yapılır, fakat çeşitli topraklar üzerine inen yumruk bizim yumruğumuz olmalıdır. Eğer başkalarının yumruğunu kabûl edersek, eylül aylarında verdiğimiz gibi, daha birçok gencimizi veririz dar ağaçlarına. Hem de bu sefer dokuz değil, doksandokuz, belki de daha fazla ırkdaşımızı teslîm etmiş oluruz dar ağacına. Son olarak şunları söylüyorum; Dış güçler, egemen olmak istedikleri bölgede çeşitli taktikler denerler. Bu taktikleri izlediğimiz zaman, çoğu zaman kendini sürü psikolojisine kaptırmış, duygusal ve câhil kitlelerin bilinçsiz bir şekilde tepki gösterdiklerini görürüz. Hâlbuki Türk ırkı çok zekî bir ırktır. Kahpece oyunlara aldanmaması gerekmektedir. Ülkemize çeşitli dayatmalar yapılmaktadır. Ilımlı İslâm bunlardan biridir. Ilımlı İslâmın tutmayacağını anlayan düşmanlar, daha değişik stratejilerle saldırabilirler vatanımıza... Ve öyle sinsi ve zekî bir şekilde taarruza geçerler ki; "Ben vatanseverim" diyen insanlar bile âlet olur bu kahpece saldırılara. Türkiye, Turan coğrafyasının lideri olmalıdır. Lider olmak için zekî, kararlı, güçlü ve dikkatli olmak lâzımdır. Bu özelliklere sâhip olmayanlar lider olsalar bile liderlikleri fazla sürmez. Türk'ün düşmanı çoktur. Özellikle son zamanlarda Rusya'dan kötü kokular almaktayım. Devletler arası münasebetlerde menfaat ilişkisi vardır. Dostluk falan yalandır. 1940'lı ve 1970'li yıllarda Türkiye'yi kutuplara ayırmayı plânlayan düşmanlar, şimdi de aynı plânı uyguluyorlar. Fakat bu sefer değişik bir şekilde hareket ediyorlar. Tanrı Türk'ü Korusun!