Gönderen Konu: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi  (Okunma sayısı 4616 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Azerbaycan'da aşırı İslamcı bir terör örgütünün başkentte yabancı kuruluşlara ve hükûmet binâlarına yapmayı planladığı büyük bir saldırı, Âzerî güvenlik güçlerinin yaptığı bir operasyonla engellendi:

Alıntı
US Embassy targeted by Azerbaijan terror


By AIDA SULTANOVA, Associated Press Writer
2 hours, 41 minutes ago
 

BAKU, Azerbaijan - The U.S. and British embassies suspended operations Monday in Baku, where the government said it thwarted a radical Islamic group's plot to conduct a "large-scale horrifying terror attack" against diplomatic missions and government buildings.

The Azerbaijani National Security Ministry said one suspect was killed and several others were detained in a weekend sweep in village outside the capital. The ministry said the Islamic group included an army lieutenant who stole 20 hand grenades, a machine gun, four assault rifles and ammunition from his military unit and made them available for the planned attack.

The U.S. Embassy sent out an announcement to American citizens saying it had closed its consular office for an indefinite period because of a security threat and said it encouraged Americans to "maintain a high level of vigilance." Police cars were parked outside.

The British Embassy closed completely on Monday, according to a receptionist in the Landmark building where the embassy is located. No one answered the phone at the embassy.

Several offices in the Landmark building also shut down operations Monday, including included Norway's StatoilHydro ASA and BP Azerbaijan, the receptionist said.

National Security Ministry spokesman Arif Babayev told The Associated Press that the radical Islamic group had planned to launch a "terror attack against several government structures in Baku and the U.S. Embassy."

In Washington, the State Department declined to comment on the specific nature of the threat but said the embassy, in cooperation with officials in Azerbaijan, had beefed up security and the mission would likely reopen soon.

"They have worked closely with the government of Azerbaijan, they are in a good posture now and I would expect they would resume normal operations in the days to come," spokesman Sean McCormack said.

___

Associated Press writer Matthew Lee in Washington contributed to this report.
http://news.yahoo.com/s/ap/20071029/ap_on_re_as/azerbaijan_embassy_threat

Amerika'nın yarattığı ilkel kokuşmuş yamyamlar! 4 yıl önce İstanbul'u kana bulamanız yetmedi, şimdi de Azerbaycan'a mı sıçramaya kalkıştınız? O pis ellerinizi TÜRK ELLERİNİN üzerinden çekin! Planladığınız ama yapamadığınız eyleminizi gerçekleştirseydiniz yine gavurdan çok TÜRK ölecekti.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2007 »
Nur dini nin,kafir peygamberi,lanetullah fetullahin tezgahi olabilirmi?TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Muchula

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2007 »
kardeş.. ne dini?  hiç bir din bunu kabul etmez. Allah topunun canını alsın bu piçlerin. Ellerinde ne var ne yok Türk'e ve islama karşı kullanıyorlar. Bu işi yapan da düzenleyen de islam değil. Gerçek islam cihad etmeyi emrediyor! Ama kiminle cihad etmeyi? bu islam diye geçinenler gitsinler gavurları patlatsınlar bakayım! hani nerde? Gavurlar Allahın dinine karşı geliyorlar. neden onlara bir şey olmuyor da bu islami grupların hepsi müslüman ülkelerde kendilerini ve sivilleri havaya uçuruyorlar? bunların hepsi gavur oyunu.. soysuzlar... ırak'ta polisler el kaide militanlarını bi kaç kez yakaladılar ve sorguya çektiler. "bize Amerikalılara ve zırhlı cip'lere (yahudi araçlarına) ateş açmayın emri verildi" dediler. ister sorgulansın, ister sorgulanmadan önce tüm el kaide militanları amerikalılar tarafından serbest bırakıldı veya kaçırıldı. bu ne anlama geliyor? aralarında yabancılar da var..

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2007 »
Bunlar El-Ḳâ'ide denen iğrenç gürûhun planı olmalı.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2007 »
Çeçen lerdir..

TTK.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2007 »
Biz, Türkiye’deki Türkçüler, yaşadığımız topraklar üzerindeki kahpeliklerle uğraşmaktan fırsat bulup, diğer Türk Yurtlarında olan bitenlerle, doğru dürüst, ilgilenemiyoruz bile.

Azerbaycan'da yaşayan soydaşlarımızın ifade ettiklerine göre, Azerbaycan Türklüğü tam bir kuşatma ve telafisi mümkün olmayacak tehlikelerle karşı karşıyadır.
Bunların büyük kısmı, Azerbaycan’ı, kapalı bir komünist diktatörlükle idare eden, Aliyev çetesinin sansürleri nedeniyle, basına yansımıyor.
Azerbaycan; Turan enerji havzasının batı kilididir.
Dikkat edilirse abd eliyle büyütüp, yeşitirdiği canavarı, taliban ve el kaide yi, yok etmeyi bahane ederek Afganistan'ı işgal etmişti.
Afganistan ise, Turan enerji havzasının, doğu kilididir.
Türk-Turan havzasının çevresi abd önderliğinde haçlı batı emperyalizmince kuşatılıyor.
Önce Afganistan, peşinden Irak, Azerbaycan derken, bu proje adım adım işliyor.
Cennet mekan Elçibey'in, mason Demirel'in katkısıyla, Aliyevler lehine alaşağı edilmesi, bu sürecin başlangıcıydı.

Gerek el kaide ve gerekse taliban abd nin taşeronlarıdır.

Rusya’da, tarlasını işleyen çiftçinin toprağa ektiği tohumun ne olduğunu bile, uzay gözetleme sistemiyle, bilebildiğini söyleyen abd, ne hikmetse, neredeyse orta ölçekte bir ordu olan birleşik taliban ve el kaide karargahlarını, yerleşkelerini ve barınaklarını bulamıyor?

Hem niye bulsun ki? Finansörü, sevk ve idare edeni kendisi değil mi?

Gerek taliban ve gerekse el kaide, abd nin üzerlerine yüklediği görevi çok başarılı bir şekilde yerine getirip, abd nin demokrasi ve hürriyet(!) adına yaptığı işgallerin gerekçelerini hazırlamıyorlar mı?

Haçlı batı ve haçlı batının öncü ve dinamik gücü abd Orta Asya, yani Türk-Turan havzası, jeopolitiğinde bölgesel ve halen etkili bir güç olan Rusya’yla çekişmekte, manevralar Rus tesirini bertaraf etmeye yönelik olarak, yapılmaktadır.

Kargaşalar çıkartan, ihtilaller düzenleyen, ülkeleri ve milletleri eli kanlı katillerle, hem de İslam Cihadı adına, teröre boğan batı ve batının gayr-i meşru çocuğu abd, Azerbaycan üzerinde yürüttüğü planlarını aralıksız ve tastamam yürütmektedir.

Gelişmeleri bu perspektiften okumak, sağlıklı sonuçlar almak bakımından, faydalı olacaktır.

Azerbaycan Türklüğü adına endişe duymamak mümkün değil.
Yüce Tanrı soydaşlarımıza yardım etsin ve korusun!
Şimdilik sadece, kardeşlerimiz için alkış, düşmanlar için kargıştan başka, bir şey elimizden gelmiyor.

Türklüğün kilidini açacak tek ve yegane anahtar, Türkiye Türklüğünün elindedir.
Ne yapıp, edip Türkiye Türklüğünü ayağa kaldırıp, tam bağımsız Milliyetçi Türkiye’yi gerçekleştirmekten başka çare ve yol yoktur.
Türkçüler omuzlarında, yetmiş milyonun değil, dört yüz  milyonun yükünü ve sorumluluğunu taşıyor…


İşte Türkçü Yiğit; senin davan ve sorumluluğun, bu kadar büyük ve ağırdır…

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2007 »
Ne yazıkki bugün geldiğimiz noktada kürtleri kardeş ilan edip onlar için bişeyler yapma çabasındakiler gerçek kardeşlerimiz olan soydaşlarımız için kılını bile kıbırdatmıyorlar. Bu Irak'taki soydaşlarımız içinde geçerli Azerbaycan'daki soydaşlarımız içinde... Oysaki gerçek kardeşlerimizi bir bilsek ona göre hareket etsek inanıyorumki o soydaşlarımız canını bile verir Türkiye'nin bir el uzatması için.
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK

Çevrimdışı topuz

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 89
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2007 »
Şimdi ABD, İran'ı Kuzey istikametinden de kuşatmak istiyor.

İran'ın doğusunda Afganistan var ki, bu bölge zaten ABD'nin. İran'ın batısında ılımlı islam akp hükümeti var. Bu hükümetin abd'nin sözünden çıkamadığını biliyoruz zaten. İran'ın Güney Batı'sı da Irak... Burada da abd askerleri var. İran'ın güneyi ise abd'nin hindistan okyanusu filotillası tarafından kuşatılmış....

Şimdi görülüyor ki kuşatmanın bir tek kuzey istikameti açık. Orada bulunan devletin adı ise Azerbaycan...

Azerbaycan'ı yönettiğini zanneden Aliyev hanedanı, çoğu kişinin bildiği gibi Rusya'nın kuklası. Rusya ise İran'ı güçlendirerek, el altından orta doğuda abd'ye karşı çıkan bir güç yaratmaya çalışıyor.

Bush ve Putin geçenlerde bir araya geldiler ve bush putinden, Azerbaycan'daki radar üstlerinin Nato için zaman zaman kullanılmasını istedi. Putin olur diyormuş gibi davrandı bu teklife fakat, gerçekte yolu yokuşa sürdüğü de sonradan anlaşıldı.

Azerbaycandaki İslamcı terör (Bu grupların hepsi abd tarafından yönlendiriliyor) faaliyetlerini bu açıdan değerlendirmek lazım.

ABD'liler ya Azerbaycan Türklerini, "Bakın İslamcı İran, size terör ihraç ediyor" diyerek yanına çekmeye çalışıyor, ya da Rusya'ya bir mesaj göndermeye çalışıyor, "Sen iran'ı desteklersen, ben de senin sömürgen olan ülkeleri, kana bulayabilirim..."

Bana kalırsa meseleye bu açıdan bakmak lazım...

Tanrı Türk'ü korusun!...
Kızıl Elmada Buluşalım!..

Çevrimdışı Gunaz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2007 »
iranda bir gurup iran shomali adinad var dovlaten bunda ale var .bu gurup fashist farslarin alinda olur.bular azarbayjane rasmi tanimilar.azarbayjane iranan bulular.bir necha asgar yoliplar ora terror la mashgol olup va orane yavash yavash islamea adenan bahra aparakh fashist farslaren alina gechetsin
kurd fars ermani ******butun turkun dushmani

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Azerbaycan'da terör saldırısı engellendi
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2007 »
Sayın Gunaz, otağa hoşgeldiniz.

Anlattığınız gruplar, Çinliler'in faşizmini hatırlatıyor.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!