Gönderen Konu: Barzani Ile bir seyler Olacak mi?  (Okunma sayısı 2481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atsizcerisi

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 216
Barzani Ile bir seyler Olacak mi?
« : 09 Haziran 2007 »
Barzani Ile bir seyler Olacak mi? 
Neval Kavcar 

 
Bir kere daha gorulmustur ki, AKP iktidari Turkiye'yi 22 Temmuza tasiyamayacaktir. Bulundugu mevkide hizmet degil laf ureten, millet ve devlet de hiziplere yol acan Tayyib Erdogan'la bu isin yurumesi imkânsiz hale gelmistir.

Erken secim karari alindigi andan beri bu fikri tasimakla birlikte, " Kucuk Emrah"i oynamaya soyunmus bir Erdogan portesinden dolayi bu konuya hic deginmedim. Ne zaman ki hain pusu ile Tunceli'de dun 7 erimiz daha sehit oldu ve ne zaman ki Erdogan, Buyukanit'a bassagligi mesaji gonderdi, dedim ki "kriz "yonetemeyen bir kimlikle 22 Temmuza ulasmak mumkun degildir. Ogluna curuk raporu alarak askere gondermedigi dillerde dolasan basbakan, evlât acisi nedir yasamadigi ve sehitlerimizi "kelle" kategorisinde degerlendirdigi icin hissiz bir "bassagligidir" diledigi.

Buyukanit'in nisan ayindan beri boyle bir ihtiyac var dedigi halde, Washington'a odakli siyaset anlayisi sebebi ile "Sinir Otesi" operasyona yesil isIk yakamiyor. Buyukanit'in guvenlik sempozyumunda yaptigi konusma sirasinda:

"Iceri girip sadece PKK ile mi ugrasacagiz yoksa Barzani ile bir seyler olacak mi?" Demesi birilerini epey bir korkutmusa benziyor.

"Barzani ile bir seyler olacak mi?" nin arkasinda ABD nin oldugu dusunulurse, BOP cu Erdogan'a karsi "milli bir ses" duymaya hasret toplum, bu soylemle ferahlamistir. ABD okyanus otesinden teror adina, Afganistan ve Irak'a geldi ise Turkiye'de "Terorizme destek" veren Barzani'ye ile bir seyler yapabilir.

Basbakanin gorevi, yas evine bassagligi dilemekten mi ibarettir? Kendisini o evden farz etmedigini takip ettigi politikalardan anliyoruz. ABD ve Turkiye'nin hedefinin cakistigini soyleyen yardimcisi Gul ile Erdogan, PKK saldirilarini onayliyor manasina mi geliyor bu soylem diye soruyor vatandas. "Dugun evinin tefcisi, olu evinin yascisi" olamayan, AKP iktidari ile nereye kadar? Diye de ekliyor.

Askeri ihtiyaci ortaya koyan TSK ne, siyasi destegi veremeyen AKP iktidari ile her gecen gun kaos artmaktadir.

ABD nin Dis isleri Bakani Rice'nin: "Sinirda daha fazla catisma Irak'in istikrarina yardim etmez." Diyerek, Turk askerini sinirdan cekin mesaji gonderiyor. Basbakan 14 Nisandan once olsa: "Derhal sahip" derdi muhtemelen. Bugun, "Washington politikalari ile Turk Milletinin can guvenligi" arasina sIkismis, garabet bir hukumet olarak karsimizdadir.

Son gunlerde giderek artan PKK saldirilarina hedef olan Turkiye ortada iken Erdogan, "K.Irak'la Turkiye'nin menfaati icin gorusebiliriz" diyor mu hâlâ bilmiyoruz. ABD nin, "asiret"i devlet olarak tanimamizi istedigi hain politikaya "evet" diyen Erdogan politikalarina halkin destegi 23 Temmuzda gorulecektir.

ABD sirf bunu onlemek ve onunu rahatca gorebilecegi bir ortam icin Turkiye'nin K.Irak'a girmesine "sartli" onay verebilir. 1 Mart Tezkeresi gibi "girin ama sadece PKK icin" deyip bizi PKK kampina yonlendirebilir. Secim gecikebilir. Erdogan Fatih'in torunu olarak ilan edilebilir. Ya da Erdogan K.Irak'la masaya oturma deliligine kalkabilir, mi? Resim bulanik ve PKK saldirisinin tek hedefinin "Asireti" tanimaya donuk oldugu da ortada iken simdiden daha fazla soylemek imkânsiz.

Bir hukumet dusunun, baska bir devletin amacini hedef olarak benimsemis ve onun icin ugrasiyor. AKP iktidari nasil olup da "BOP" u devlet politikasi olarak, "uyum yasalari" arasinda cikarmadi merak konusudur. " Amerikaninda hani dusundugu Buyuk Ortadogu Projesi (BOP) var ya... Bu proje icersinde Diyarbakir bir yildiz olabilir, bir merkez olabilir.." diye baslayan  trajikomik Erdogan aciklamasi ile bu iktidarin siyasi sermayesinin "AB " ve "BOP" dan ibaret oldugu, bunlarinda ABD nin stratejileri oldugu netlik kazanmistir.

Secim atmosferine girmis Turkiye manzarasinda "cirkin siyasetin" ornegini veren partilerden sonra, gudumlu medyanin temsilcileri soruyor: "Sagda birlesme coktu, sirada sol mu var?" diye. "Herkes birbirine girsin, sandiktan AKP ciksin oyunu" secime kadar devam edecektir. Cumhuriyet tarihi boyunca bir ilk yasanmaktadir. Avrupa, Amerika, Yunanistan, Kibris Rum Kesimi, Barzani, Ermeni azinlik, Sorosun uzantisi yazarlar ve Morris Suleyman, AKP yi tekrar iktidar yapmak icin caba harcamaktadir.

 "Ercan" havaalanina dogrudan ucus baslatilacak senaryosu ile gunlerce milleti mesgul eden Erdogan'a, "Ingiltere, Asiret olusumunda, Musul'da konsolosluk acmistir" duyurulur diyelim. Anlar mi acaba?

Benim anladigim gercekse, 22 Temmuz 2007 ye Erdogan Hukumeti ile ulasamayacak oldugumuzdur. Hemen her gun bir baska devlet kurumuyla ve" Devlet"in olmazsa olmazlari uzerinde kavgaya girmekten asli gorevini yapamayan AKP iktidari tarafsizligini, guvenirligini yitirmistir. Hukuken ilga olmus bu hukumet yerine, secimlere "yeni bir hukumet" modeli ile ulasilmasi daha uygun olur soylemi dalga dalga yayilmaktadir.

Bu arada; "Barzani ile bir seyler olmasina" Turk Milleti onay veriyor, efendim.

 
 
ATSIZIN ÇERİSİ

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Barzani Ile bir seyler Olacak mi?
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2007 »
TANRI AKP DEN KORUSUN TÜRK LERİ!