Kandaşım
Tarihe nam salmış pek çok Başbuğumuz var(Hepsini buraya nasıl sığdıralım onlar tarihe bile sığmıyorlar), kısa bir liste:
Osman Beğ (Osmanlı)
Orhan Beğ(Osmanlı)
Fatih Sultan Mehmet Han(Osmanlı)
Yavuz Sultan Selim Han (Osmanlı)
Kanuni Sultan Süleyman (Osmanlı)
saygıdeğer kandaşım yukarıda belirrtiğin osmanlı padişahlarını ben başbuğ saymıyorum nedenine gelince bugünki ümmetcilik onların eseridir bizim türklüğümüzü ananelerimizi örf ve adetlerimizi ve osmanlı zamanında dilimizi kaybetmemize neden olmuşlar kurt başlı bayrağımızın yerine ülkücülerin kullandığı üç hilali getirmişlerdir. çoğunun annesi ecnebidir yani ırklarıda bozulmuştur ve türkcülük dururken ümmetcilik yapmışlar bizi öz benliğimizden koparmışlardır.
aynen katılıyorum.
osmanlı devleti bir Türk devletinden çok islam devletidir.Bir çok kez kürtlerle anlaşarak Alevi Türkmen kardeşlerimizi katletmiştir.Tarih kitaplarındaki yalanları bir kenara bırakalım ve padişahların, o başbuğ dediğiniz bilimum hanların sultanların kanındaki Türklüğü bir hesap edelim.Anneleri sırp ermeni rum olan biri hangi suretle olursa olsun Türk'e başbuğ olamaz.Hele hele selim gibi bir islam ümmetcisi, Türkmen katili şahsın başbuğluğunu değil, hiç bir liderliğini kabul etmem.
Türkçü arkadaşlar arasında osmanlı konusu her zaman alengirli bir konudur, bu konu yoruma açık olduğu gibi tartışılması da gereken bir konudur.lakin yorumsuz bir şekilde kabul görmüş bir konu vardır ki, osmanlı Türklük'ünü her zaman arkaplana itmiş ve sunni islam ümmetciliği güderek Türk'ü araplaştırmış, yeri gelince de hiç tereddüt etmeden katletmiştir.
ordusu devşirme,yöneticisi kırma ,esnafı rum-yahudi-ermeni olan osmanlı'ya duyulan sempatiye bir set çekilmeli diye düşünüyorum.unutmayalım ki Türkçü'nün simgesi 3 hilal değil, bozkurttur.
Türkçü'nün özlemlediği osmanlı değil, Göktürk olmalıdır.