Gönderen Konu: Başbuğluk  (Okunma sayısı 42465 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #30 : 20 Temmuz 2006 »
Türkmenbaşı neden Avrupalı sivil toplum örgütlerinin Türkmenistana girişine izin vermiyor biliyormusunuz? Çünkü muhtemel bir darbeden korkuyor.Halk bu dengesizden bıkmış durumda.

Ben size örnek olarak Türkiyede çalışmaya gelen Türkmen vatandaşlarını göstereyim.Kendi ailelerini yurtdışına çıkaramıyorlar ve Türk vatandaşlığına geçtikleri takdirde haklarında ve aileleri hakkında adli tahkikat başlıyor ve bu adli tahkikatlar da genellikle 5-10 yıl hapisle sonuçlanıyor.

Çevrimdışı 38asa

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 44
    • http://www.sinanoglu.net
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #31 : 21 Temmuz 2006 »
Kardeşim benim okuldan Türkmen arkadaşlarım var.Bu çoçuklar burada sigortalı olarak devletin bilgisi dahilde çalışıyorlar.Daha on beş gün öncede eşleri geldi.Aileleri ile yanımda konuştular onların sıhhatleri gayet yerinde imiş.Yani devletin her hangi bir baskısı yok.

Saparmurat Türkmen başı darbeden kortuğu için Sivil Toplum örgütlerine izin vermiyor demişsin.Keşke bizde darbeden korksakta girmelerine izin vermesek.

Tüpraş ihalesine giren bir Çalık Holding vardı.Onların tarihini araştırırsan Türkmenbaşının Türkiye'ye ne kadar bağlı olduğunu görürsün.

Kardeşim brlki yazdıkların da haklısın ama bu haklılık hep tek başına kalıyor.Oralarda yaşayan arkadaşlarımıza,oraları gezip görenlere bazı şeyleri sordukça senin dediklerinin tam tersini söyleyorlar.
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #32 : 21 Temmuz 2006 »
[
saygıdeğer kandaşım yukarıda belirrtiğin osmanlı padişahlarını ben başbuğ saymıyorum nedenine gelince bugünki ümmetcilik onların eseridir bizim türklüğümüzü ananelerimizi örf ve adetlerimizi ve osmanlı zamanında dilimizi kaybetmemize neden olmuşlar kurt başlı bayrağımızın yerine ülkücülerin kullandığı üç hilali getirmişlerdir. çoğunun annesi ecnebidir yani ırklarıda bozulmuştur ve türkcülük dururken ümmetcilik yapmışlar bizi öz benliğimizden koparmışlardır.

Öncelikle Atsız Beğ'in Türk Tarihinde Meseleler kitabını okuyunuz...

Biz Türkçüyüz, referansımızda Hüseyin Nihal Atsız Beğ'dir.

Eğer dikkat ederseniz yazdığım Osmanlı Padişahları anneleri soyca Türk olanlardır.

Osman Beğ (Osmanlı): Babası Ertuğrul Gazi, Annesi Hayme Hatun ikiside Kayı Boyundan TÜRK

Orhan Beğ(Osmanlı): Babası Osman Gazi, Annesi Mal Hatun ikiside Türkmen, TÜRK


Fatih Sultan Mehmet Han(Osmanlı): Babası II.Murat, Annesi Dulkadiroğlu Beyinin kızı Hüma Hatun (Kaynak: Necdet Sakaoğlu-Bu Mülkün Sultanları, Dr. Erhan Afyoncuoğlu-Sorularla Osmanlı İmparatorluğu) -TÜRK


Yavuz Sultan Selim Han (Osmanlı): Babası II.Bayezid, Annesi Dulkadıroğlu Beyi Alaüddevle'nin kızı Gülbahar Hatun-TÜRK

Kanuni Sultan Süleyman (Osmanlı): Babası Yavuz Sultan Selim Han, Annesi Kırım Tatarı Hafsa Hatun-TÜRK

Ümmetçilik meselesine gelirsek o dönemdeki bütün Müslüman-Türk devletleri ümmetçilik yapıyordu. Hepsinin amacı önce İslam Dünyasının kontrolünü ele geçirmek ondan sonra Dünya Hakimiyetini ele geçirmekti. Bunun aynısı Avrupalı Hristiyan Devletler içinde geçerlidir.

Osmanlı'nın bazı uygulamalarının ve politikalarının Türk Milletine pek çok zarar verdiği doğrudur. Ancak o üstün medeniyeti, devleti  yaratanlar Türklerdir. Osmanlı'yı inkar demek Avrupayı, Bizansı fethedip 3 kıtaya hakim olan Yüce Türk Milletinin tarihini inkar etmek demektir. Osmanlı eğer Türkler olmasaydı, bu büyük imparatorluğu, medeniyeti kuramazdı. O yüzden Osmanlı'nın yaptığı bütün fetihler ve yarattığı medeniye Türk'e aittir. Bir avuç kanı bozuk devşirmeye bırakılamaz. Dolayısıyla Osmanlı hatasıyla sevabıyla bizimdir.

saygılar

TTK


 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı nil

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 149
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #33 : 21 Temmuz 2006 »
Sayın Türk_aze kardeşim Türkmenbaşı darbeden korktuğu için Avrupalı sivil toplumlarının ülkeye girmesine izin vermiyor  diyorsunuz.Avrupalı ne zaman babasının hayrına bir iş yapmışdır da bir ülkede karşılıksız darbe yaptırmıştır.Avrupalı sadece ortalığı karıştırır,kardeşi, kardeşe düşman eder,sömürür.Türkmenbaşının bu kararı çok yerinde bir karardır.En son Irak'a demokrasi götürenleri gördük.Eğer halk zulum çektiğini söylüyorsa kendi savaşını kendi vermedir.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #34 : 21 Temmuz 2006 »
Konumuz zaten Türkmenbaşının Avrupalı sivil toplum örgütleriyle olan ilişkisi değil.Bizim konumuz bir lider olarak Turkmenbaşı ve ülkedeki durum.Bir arkadaşımız demişki Türkmen vatandaşları rahat.

Bakın ister Azerbaycan olsun ister Türkmenistan,Türk Cumhuriyetlerinin tamamında lider hakkında aksi bir laf söylenmez.Zaten söyleyeni de yaka paça en yakın karakola götürüyorlar.

Azerbaycanda bu gün iktidar haydar aliyevi ulu önder diye zorla millete kabul ettirmeye çalışıyor.Türkmenistanda da aynı durum var.Aslında Türkmenistandaki mevcut durum diğerlerinden çok daha kötü.

Bu dengesiz Türkmenbaşı Türkmenistan Halk,Ulus ve Ben ilkesiyle yönetiyor.Bu adam ülkenin her yerine kendi heykellerini diktirmiş durumda ki o heykellerin parası da halktan alınıyor.Azerbaycanda da heykel sistemi aynı şekilde işliyor.


Kısacası Saparmurat Atayeviç Niyazov diğer diktatörlerden pek te farklı değil.

Ay isimlerinin akrabalarının isimleriyle değiştiren,Ruhname diye saçmalık dolu kitabi kutsal ilan eden bir adamdan ne bekliyorsunuz? Yatırım yatırım diyorsunuz ama aynı şeyleri Saddam da yaptırıyordu.


Gidin orada 6 ay yaşayın ondan sonra yorum yapın.


Ayrıca adı Zaman Gazetesinden eksik olmayan Çalık Holdingin de fethullahçı mı yoksa ümmetçi mi olduğu belli değildir.O yüzden Çalık grubunu da ahım şahım bir grup ilan etmeyin.


Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #35 : 21 Temmuz 2006 »


Ebulfez Aliyev yani hepimizin Elçibey olarak tanıdığı Azerbaycanın eski Cumhurbaşkanı kesinlikle Başbuğ olarak adlandırılacak bir insan değildir. Sebep de belirteyim ;




Elçibey Azerbaycan ordusunun kurucusu olan Milli Savunma Bakanı General Berşadlıyı hiçbir mantıklı sebep olmadan görevden almıştır.General Berşadlı daha sonra Azerbaycan ordusunun başarısızlıkları yüzünden kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.


Berşadlının kalp krizi ve Azerbaycan ordusunun başarısızlıklarının sebebi de şu ;


Elçibey Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığına üniversitede matematik alanında öğretim görevlisi olan Rehim Gazıyevi atamıştır.Rehim Gazıyev göreve başlar başlamaz benim bunlara ihtiyacım yok diyerek ;


1.Azerbaycan askeri istihbarat dairesinin bütün asker üyelerini işten kovmuştur,
2.Bilgi ve tecrübesi olmamasına rağmen Başkomutan vekili olarak operasyonları bizzat yönetmiştir,
3.Karabağda Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanlığı istihbarat görevlilerinin hepsinin görevine son vermiştir,



Rehim Gazıyevin bu saçma sapan stratejisi yüzünden Azerbaycan ordusu ağır kayıplar vermiş ve ermeni çeteciler bölgede özellikle Türk köylerini basarak inanılmaz katliamlar yapmıştır.


Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanlığı Karşı İstihbarat Dairesi Rehim Gazıyevin rus ajanı olduğunu ispatlayan telefon konuşması kayıtlarını Elçibeyin önüne koymuş ama her nedense Rehim Gazıyev görevden alınmamıştır.


Hocalı Valisi Elman Memmedov ermeni bir kadınla evlidir ve kendi ana tarafı da ermenidir.Elçibey bunu bile bile Memmedovdan, yerli ahaliden silahlı birlikler kurmasını istemiştir.Memmedovun kurduğu ve silahı ile parasını devletin verdiği bu yerli ahaliden olan birlikler ilk kurşunu Azerbaycan ordusuna atmıştır.

Sebebi neydi biliyormusunuz?

Bu birliklerde 10 kişiden 8 i tam ermeniydi geri kalanlar da kırma itlerdi.


Böyle Başbuğ mu olur ?







beh-beh ne güzel ya,
burası tam bir Türkçü otağıymış,sloganı da böyle olmalı herhalde-Azerbaycana ve Azerbaycan Türklerine karşı ne yazmak isterseniz her zaman otağımızda yer vardır !

evet bu düşünceyle hareket ederek otaqda böyle hakaretlere de izin veriliyormuş.Artık Türk büyüklerine hakaret,hem de bir nurçu tarafından hakaret serbestmiş...
Peki ya Atatürk hakkında kürdlerin,ermenilerin yazıb çizdikleri yüzlerce,binlerce makaleye ne dersiniz ? onlardan sadece birini buraya yapıştırsam böyle sakin dururmusunuz ?

Otaq yöneticileri----
Nereye bakıyorsunuz ? sizin bu otağı açmakta maksadınız nedir ? Azerbaycanı katalamakmı ? Azerbaycan Türklerine hakaret yağdırmakmı ? bunu gidip pkk otaqlarında da yapabilirsiniz.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #36 : 21 Temmuz 2006 »
Aklıma takılan bir mevzu var:Özellikle Azerbaycan'dan gelen soydaşlarımdan Rahmetli Elçibey'i sorduğum zaman maalesef olumsuz cevaplar alıyorum.Elçibey'e karşı soğuk durduklarını görüyorum, bunun nedeni nedir acaba?
Yoksa rahmetli Elçibey'i eleştirenler hep bana mı denk geliyor...Yoksa bize mi yanlış aktarıldı bu olgu..
Bu konu hakkında değerli soydaşlarımın fikirleri nedir acaba?

Esenlikler, saygılar.
TTK


Ulu Elçibey hakkında yanlış laf eden Türk düşmanıdır ! Nasıl ki,Atatürk hakkında yanlış bir kelime söylemiş birini gördüyünüzde onun hemen Türk düşmanı olduğunu fark edersiniz,onun gibi de Elçibey hakkında yanlış laf edenin Türk düşmanı,alçak itin birisi olduğunu fark etmeniz gerekiyor.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #37 : 21 Temmuz 2006 »

yukarıda değerli Türkaze kardeşimiz bu konuda bir açıklama yapmıştır

Şahsen size soruyorum:

bu otaqda Atatürk hakkında onu kötüleyen bir yazı görseniz o yazıyı yazan hakkında ne düşünürsünüz ?

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #38 : 21 Temmuz 2006 »
Azerbaycan Türkleri olarak Elçibeyden nefret etmiyoruz.Sadece onun çok abartılmaması gerektiğine inanıyoruz.Elçibey kesinlikle Başbuğ olarak adlandırılacak bir insan değil ve bu şekilde düşünen başka Azerbaycan Türkleri de var.

Azerbaycanda senin gibi düşünenlerin hepsi Türk düşmanlarıdır.Nasıl ki atatürke nefret eden bir Türk düşmanıdır aynı şekilde Elçibeye de nefret eden,onu kötüleyen,onun hakkında kötüleyici şeyler söyleyen,yazan...bunların hepsi Türk düşmanlarıdır.
Azerbaycanda bütün Türkçüler Elçibeyi bir milli önder,Başbuğ olaraq görüyorlar ve bu böyledir !!!
Buna karşı gelen Türk düşmanı itlerdir ! Aynı Atatürke karşı gelenlerin it olduğu gibi.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #39 : 21 Temmuz 2006 »
Atatürkle Elçibeyin ne alakası var Maday? Atatürk Osmanlı külünden bir devlet kurmuştur.Elçibey ise zaten var olan bir devletin başına geçmiştir.Atatürk savaşlara bizzat katılmıştır, Elçibeyin ise böyle birşey yaptığı görülmemiştir.

Azerbaycanda milletin abartma huyu çok fazla gelişmiş.Elçibeyi Atatürkle kıysalyana var,Aliyevi de Ulu Önder ilan eden var.Bu bir insanda ortaya çıkan abartma ve yalakalık huylarının gelişmesiyle bağlı birşeydir.

Bence yapılan icraatları kıyaslarsak Elçibeyi Atatürkle aynı kefeye koymak büyük bir terbiyesizliktir.



Maday sen git ermenilere bıraktığın dede mezarlarına ağla.Senin gibi yüzsüzlere ağır gelir Türk ırkına ait konular.

Otağ yöneticileri...siz de artık bir cevap verin.