Gönderen Konu: BDP'li imam aşk kaçamağında yakalandı  (Okunma sayısı 2395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NAPİSTENHAVA

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
Alıntı
’bdp nin ‘demokratik özerklik’ ten sonra ilan ettiği sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında camiler dışında Cuma namazları kıldıran ‘sivil imam’ Übeydullah Özmen, Bodrum'da sevgilisiyle yakalandı.

Übeydullah Özmen, bölgede aktif olan Anadolu Din Adamları Derneği Başkanı (ADA-DER) derneğinin başkanı. Bengi Yıldız’ın fotoğraflarını da ortaya çıkaran Takvim gazetsinin haberine göre evli olan Özmen, Ş.Ç. isimli bir kadınla Ağustos ayını Bodrum’da geçirdi.

İddialara göre Übeydullah Özmen'in başkanı olduğu Anadolu Din Adamları Derneği’nin PKK tarafından kurulan ve BDP ile ‘sivil itaatsizlik, demokratik özerklik gibi konularda işbirliği yapan bir dernek. Derneğin faaliyet alanı ise, BDP'nin İslamiyet'e karşı bir parti olmadığı izlenimini vermek ve partiye kazanımlar sağlamak olarak gösteriliyor.

Kürt tabanında İmamlar Derneği olarak bilinen oluşum, alternatif cuma namazlarının düzenleyicisi. ADA-DER, Kürtçe namaz, Kürtçe hutbe, Kürtçe ezan, Kürtçe mevlit konularında faaliyet gösteriyor. Dernek üyesi 5 bin imam cenaze, taziye, düğün, sünnet gibi etkinliklerde programlar düzenliyor.
cnntürk
sizin hayatınız palavra bir avuç çapulcunuz ondan öteye de gidemezsiniz halkınızı savunuyormussunuz .