Gönderen Konu: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum  (Okunma sayısı 11228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gorunmez Boz

  • Kurtuluş Türklüktedir, Türk Türkleştikçe güçlenir.
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2013 »
Bir Türkçü genç olarak görmeyi daha uygun buluyorum belki bunda bir siyasi partinin bu milliyetçi kavramını ayaklar altına tabii benim gözümde alması da olabilir.

Zaten o partiyi kuran kişiyi de benim fikirlerini benimseyip Türkçü olduğumu fark etmemi sağlayan edebiyatçı, Türkolog, yazar, şair olan kişi ile olan ilk başta aynı görüşleri ama daha sonra tutuklanınca af mektupları yazıp bu Türkçülükten pişman olan bir kişinin o partiyi kurup milliyetçi denilmesinden mi geliyor bilmiyorum.

Olaylar her ne kadar dogru olsa dahi senin yazdigin, yine de analizinde eksik var, ben tamamlamaya calisayim bazi seyleri, belki sana ve cikaracagin sonuca katkisi olur.

Alinti yaptigim yerde Turkes'e ima da bulunuyorsun, diger kisi malum Atsiz ata.

Tutuklaninca af mektubu yazmistir 1 defa Turkes, lakin bu yazdigi mektupta asagilik bir durum yok, mektubu yazdigi merci, Seyit Riza gibi bir vatan haininin mektuplastigi gibi
ingiltere kraliyeti degil, yazistigi devlet Turkiye :)
O mektupta asagilik bir durum da yok, rezillik filan yok yani birilerinin abartmaya calistigi gibi.
1944'de Turkes 26-27 yasinda gencecik bir Turk evladiydi. Bilmem o tabutlukta hangimiz, yani sen de ben de dahil, hangimiz 3 saat durabilirdik! bunu da kendimize sormamiz lazim.

Ha buraya kadarina duygusal diyorsun hissediyorum, evet evet hissediyorum dusunduklerini.
Bak Bozkurtum lafi dolandirmadan acik acik birsey yazacagim, galiba bilmedigin kimisinin de bilmek istemedigi.
Turkes'in yattigi dava tamamlanmadan onceki on tutukluk muddeti daha uzun olmasina ragmen, dava donucu 9 ay 10 gun ceza aldi, ki zaten daha fazla yatmisti. :)
Neydi biliyor musun daha fazla zaten yatmis olmasina ragmen, dava tamamlandiginda aldigi resm'i cezanin 1 seneden az olmasina sebep.
Sebep eger 1 seneden fazla ceza almis olsa Harbiye'ye giremiyordu kanunen, bu yuzden 1 seneden daha az ceza verildi.
Burdan cikarilacak sonuc gayet acik ve nettir, Turkes devletimizin istedigi biriydi. Rusya, Fransa amerika degil, Turk devletinin istedigi biri ki,
Turancilik davasindan sonar Harbiye'ye girdi kurmay subay oldu vesaire vesaire....

Sana faydasi olacagini dusundugum bir noktayi daha belirtmek isterim ki, bu da az onceki anlatilani destekler niteliktedir eger iyi bakarsan olaylarin gidisatina....
1965 senesi Turkes'in CKMP Genel Baskani oldugu tarihtir, ayni zamanda Ismet Inonu'nun CHP'yi tarihinde ilk defa "sol" parti ilan ettigi tarihtir.
Bu demektir ki 1965 senesinde devletin ta kendisi veya artik adini "derin devlet" koyabilecegimiz Turk devletinin gucu yeten muktedir olan bir kanadi, Turkiye'de ki siyaseti
yeni bir sekillendirmeye soktu(lar).
1965 senesi CHP kendini ilk defa sol ilan ederken, cok istifalar oldu CHP'de. Ayni 1965 senesi CHP sol yapildi, ve onun karsisinda yeni bir devletin o bahsettigim
kanadinin istedigi bir "sag" yaratildi. Yani devlet sagi da solu da kendi istedigi gibi sekillendirip kontrol altina aldi bir nevi diyebiliriz.

Velhasili kelam Turkes amerikan Ajani degil, Rusya Ajani degil, bildigin TURK Devletinin hizmetinde bir vatan evladidir, siyasete atilmasi da, Hindistan gelip partiye
girmesi, 1,5 sene icinde genel baskanligini almasi, yeni bir siyasi akim yaratilmis olmasi (islam'i motiflerinde kullanildigi) bunlarin hicbiri tesadufi degildir.

Hah diyeceksin ki Atsiz ata bu olaylarin neresinde, bak Orhan Saik Gokyay'in yad edildigi konu basliginda Atsiz atayi tarif ettim ya kendimce, ordakilerin benzerini soyleyecegim. Atsiz ata birilerine hizmet eden degil, yani derin degil, bildigin sığ insandi. Atsiz ata kendi basina buyruk, zaten 500 kisiye bedel bildiginden sasmaz, dediginden caymaz, dogru bildiginde israrda gerekirse dunyayi yakacak, ortaligi dagitacak sekilde ileri gidecek kadar kararli biriydi, zaten bu basina buyruklugu yuzunden derin devletin Atsiz atayi istemesi de soz konusu olamazdi hicbir konuda. Cunku biat edecek, buyruk alacak, bu manada bir teskilatci degildi Atsiz ata.

Umarim dediklerimi anlamissindir, hicbirsey gorundugu gibi degil, bunu gizem yaratmak icin soylemiyorum, aynen yazdigim gibidir demek istiyorum.

Atsiz'in bir "ideolog", Turkes'in de "siyasi" oldugunu unutmadigin muddetce hersey netlesti demektir.
Kendine evham yapma, Turkes ile Atsiz ata apayri kulvarda, apayri meziyetlerde uzaktan yakindan birbirilerine benzemeyen pozisyonlarda bulunmus kisilerdir.

Milliyetcilikten vazgecmek filan bunlar dogru ifadeler degil, biz aynen AtaTurk'un dedigi gibi Turk Milliyetcisiyiz, sen de oylesin ve oyle kalacaksin eminim.

Kandaş yaşını okudum, görüşlerine tekrar katılmıyorum.
Derin devlet hadi diyelim var ki Türkeş mi kurtardı hayır.
Türkeş in Türkçülük töresini tam olarak yaşadığına inanmıyorum okuduklarıma göre.
Yaşım itibari ile onun dönemini bilmiyorum, ondan sonra onun yaptıklarını yorumlaya bilirim.
Tabutlukta filan gibi duygusallık yapılması için gerek yok kendisi af için yazmış mı ders aldım diyerek evet!
Peki değil midir Türkçülük de dava dan dönülmez filan diyen onlar öyle e lafı uzatmaya gerek yok, kendileri oy için her şeyi yapmıştır.
Çıkarılan dergiyi bile oy için sözde ne ötüğü belli olmayan bir dil bile değil yazılarda bastılar o dil olmayan dil diye söyleneni bilirsin umarım.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2013 »
Kandaş yaşını okudum, görüşlerine tekrar katılmıyorum.

Kardeşim resmini görüyorum profilinde, kocaman Bozkurtsun. Elbette istediğin görüşe katılır, istemediğine katılmazsın.
Lakin ister olumlu anla bunu, ister olumsuz olarak yorumla, Türk Devletine çalışmış hizmet etmiş biridir Alparslan Türkeş.
Bu görüş değil su götürmez bir gerçektir.

1969 Adana mitinginde hani Allah Tanrı'yı kovdu, Türk Milliyetçileri "Hilalciler" ve "Bozkurtçular" ikiye bölündü derler birileri hep,
1969'da Bozkurtçular kanadının en okkalı isimlerinin en başında Dündar Taşer geliyordu, ki Bozkurt amblemi için en çok direten o oldu kongrede
yaptığı konuşma ile, o dahi ayrılmadı, bilmem bilir misin!
1969'da ortadan ikiye bölünmedi, 300 kişi saga, 300 kişi sola gitmedi, böyle bir bölünme oldu zannediyorsan, yok olmadı.
Atsız fikriyat olarak "Türkçülüğü" siyasetten korur gibi bir mahiyette, ayrıldı. Diğerleri de siyasete devam etti, 69 sonrası 70'lerde MHP,
Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde iktidar bile oldu, hatta başbakan yardımcısı bile oldu.

Fikir olarak ben de Bozkurtçuyum yukardaki ikilem arasından. Gökte yedinci kat semaya (Tengrici tabirle),
yani Allah huzuruna çıkarılsam(islam tabiriyle) yine de Türk Türk Türk derim.
Cehenneme girerim gerekirse, yine de "Türk" derim, bile bile....

Yani o bahsettiğin Türkeş'in af dilediği mektuptan sonra 25 sene gibi zaman dilimi var 1969 Adana Kongre/Mitingine...

Bizim Türkçülerin yani hepimizin kabul etmesi gereken gerçeklerden birisi de, Atsız ata pire için 800 yorgan yakabilecek mizaçta idi.
(Olumlu da algılanabilecek, olumsuz da algılanabilecek bu mizaca sahipti).

Nasıl ki, Togan Atsız'ın ağabeyiydi, Atsız'da Türkeş'in ağabeyiydi. Küçükler ağabeylerinden ayrılırlar zaman zaman.
Bu ağabeylikte malum cemaat lugati demeyesin sakın, ki cemaatin "ağabeylik" sistemi, Türk Milliyetçilerinin
uygulamaya sokamadığı kendi icadıdır.

Seni bilmem ama ben Türk Milliyetçisiyim, ölene kadar da öyle kalacağım.



 

TTK

Çevrimdışı KUTLUG

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2013 »
Atsız Ata'nın mizacını yargılamak biz Türkçülerin haddine değildir diye düşünüyorum acaba haksızmıyım 4_hilal. O bir çınar ise bizler o çınarın dibindeki yapraklar olabiliriz ancak.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #13 : 05 Aralık 2013 »
Türkiye parçalanmaktaysa şayet 2014'e girmeye yakın bu günlerde, ben "TANRI"yı dahi yargılar sitem ederim. Ha iş bu ki, sitemde kalsın.
Sinsi ihanet edenlerden olmaktansa, benlik güdenlerden olmaktansa, cahillikte boğulmaktansa, evet iş bu ki ben gereken sitemi ederim.
Bence çınar Türklüktür, Atsız Ata o ulu çınarın bir yaprağıdır. Böyle düşünüyorum, herkese de böyle düşünmeyi naçizane tavsiye ediyorum.

Parantez içinde belirttim hususiyetle, "olumlu da algılanabilecek" mizaç diye. Lakin tahmin etmeliydim, söyleyeceklerimin yanlışta anlaşılabileceğini.
TTK

Çevrimdışı KUTLUG

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2013 »
Doğruya giden yolda fikir açıklamak herkesin hakkıdır. Anlam ise bütünlüktedir. Yanlış anlaşılan birşey yoktur çünkü aynı fikriyata inanan çerileriz !

TTKvY

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #15 : 06 Aralık 2013 »
Bahsi geçen siyasi partinin yönetim kadrosu, dolayısıyla tabanının büyük çoğunluğu milliyetçiliği kültür milliyetçiliği bazında algılamaktadır. Türk milliyetçiliği ile kültür milliyetçiliğini bir birine karıştırmamak gerekir. Türk milliyetçiliği eşittir Türkçülüktür.

Eleştirmek adına söylemiyorum; keşke yol başçımız Atsız Ata fikir ve düşüncelerinde üstün olduğu kadar iyi bir teşkilatçı da olsaydı. Liderliğini üstlendiği bir teşkilatlanma ile Türkçüler arasında bugün görülen dağınıklık büyük ihtimalle olmayacaktı ve tek bir çatı altında savaşımızı sürdürüyor olacaktık.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #16 : 06 Aralık 2013 »
Kendini milliyetçi görmen gerek Gorunmez Bozkurt,


Arifi tarif etme çabası

Ne ihtilalciyiz biz, ne de komitacı
Ne teröristiz biz, ne de gerillayız
Lejyoner de degiliz biz, militan da
Sadece Türk Milliyetçisiyiz

Ne vurgun bize uyar, ne de talan
Soymadık hiç milleti, kim derse yalan
Herşey gelip geçse de, biziz hep kalan
Dedik ya, biz Türk Milliyetçisiyiz

Ne fazla avrupa'i, ne fazla otantik
Ne ahlaksız ilerici, ne de gerici yobaz
Medeniyetçiyiz elbet, lakin Türk'e has
Diyoruz işte biz, Türk Milliyetçisiyiz

Hümanizm diyorlar balinaları koruyorlar
Kimyasal silah üretip barışçı geçiniyorlar
Dünyayı sömürseler de demokrat oluyorlar
Biz bunlardan olamayız, Türk Milliyetçisiyiz

"Ülkü" demen sakın ha, sizi öcü bellerler
Onlar yok mu onlar, bu milleti ellerler
Bizden görünseler de, ihanetten terlerler
Biz herzaman Türk Milliyetçisiyiz

"Kemalizm" çıkardılar nedir ben bilmiyorum,
Sahi bende mi kabahat sizlere soruyorum,
Ata'm hiç demedi ki, dedi diyen arıyorum,
Atatürk'ün dedigi gibi Türk Milliyetçisiyiz...


6 şubat 2010, Amsterdam

Alp,
TTK

Çevrimdışı Gorunmez Boz

  • Kurtuluş Türklüktedir, Türk Türkleştikçe güçlenir.
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #17 : 06 Aralık 2013 »
4_hilal, kullanıcı isimli ve diğer kullanıcı ırkdaşlar görüş ve söylemleriniz için sağ olun.

Bozkurtlar ulusun Türk ırkı sağ olsun, Büyükten büyük Turan eller var olsun.


ESEN OLA.
Görünmez BOZ Kurt

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Ben kendimi milliyetçi olarak görmüyorum
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2013 »
Ben de teşekkür ederim hepinize ve Görünmez BOZKurt kandaşım sana, umarım tüm kandaşların katkılarından
faydalanabilmişsindir.


TTK