Kandaş yaşını okudum, görüşlerine tekrar katılmıyorum.
Kardeşim resmini görüyorum profilinde, kocaman Bozkurtsun. Elbette istediğin görüşe katılır, istemediğine katılmazsın.
Lakin ister olumlu anla bunu, ister olumsuz olarak yorumla, Türk Devletine çalışmış hizmet etmiş biridir Alparslan Türkeş.
Bu
görüş değil su götürmez bir
gerçektir.
1969 Adana mitinginde hani Allah Tanrı'yı kovdu, Türk Milliyetçileri "Hilalciler" ve "Bozkurtçular" ikiye bölündü derler birileri hep,
1969'da Bozkurtçular kanadının en okkalı isimlerinin en başında Dündar Taşer geliyordu, ki Bozkurt amblemi için en çok direten o oldu kongrede
yaptığı konuşma ile, o dahi ayrılmadı, bilmem bilir misin!
1969'da ortadan ikiye bölünmedi, 300 kişi saga, 300 kişi sola gitmedi, böyle bir bölünme oldu zannediyorsan, yok olmadı.
Atsız fikriyat olarak "Türkçülüğü" siyasetten korur gibi bir mahiyette, ayrıldı. Diğerleri de siyasete devam etti, 69 sonrası 70'lerde MHP,
Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde iktidar bile oldu, hatta başbakan yardımcısı bile oldu.
Fikir olarak ben de Bozkurtçuyum yukardaki ikilem arasından. Gökte yedinci kat semaya (Tengrici tabirle),
yani Allah huzuruna çıkarılsam(islam tabiriyle) yine de Türk Türk Türk derim.
Cehenneme girerim gerekirse, yine de "Türk" derim, bile bile....
Yani o bahsettiğin Türkeş'in af dilediği mektuptan sonra 25 sene gibi zaman dilimi var 1969 Adana Kongre/Mitingine...
Bizim Türkçülerin yani hepimizin kabul etmesi gereken gerçeklerden birisi de, Atsız ata pire için 800 yorgan yakabilecek mizaçta idi.
(Olumlu da algılanabilecek, olumsuz da algılanabilecek bu mizaca sahipti).
Nasıl ki, Togan Atsız'ın ağabeyiydi, Atsız'da Türkeş'in ağabeyiydi. Küçükler ağabeylerinden ayrılırlar zaman zaman.
Bu ağabeylikte malum cemaat lugati demeyesin sakın, ki cemaatin "ağabeylik" sistemi, Türk Milliyetçilerinin
uygulamaya sokamadığı kendi icadıdır.
Seni bilmem ama ben Türk Milliyetçisiyim, ölene kadar da öyle kalacağım.