Gönderen Konu: BİLDİĞİMİZ AMERİKA  (Okunma sayısı 2677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atsizcerisi

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 216
BİLDİĞİMİZ AMERİKA
« : 07 Ağustos 2007 »

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan Nation dergisi Irak'tan dönen Amerikan askerleri ile özel bir röportaj yaptı.

Röportaj, Amerikan askerlerinin Irak'ta nasıl savaştıklarına yönelik gerçekleri ilk kez açıklarken, askerlerin söyledikleri ise tüyler ürpertecek cinsten.


Irak'tan dönen 50 ABD askerinin, Amerikan Nation dergisine verdiği röportajlar, 2005'te Hadisa kasabasında 24 sivilin katledilmesi gibi olayların istisnai bir durum olmadığını, bunun yaygın bir insan hakları ihlali modeli olduğunu gösteriyor.

 
İngiliz Independent dergisinin dün bir kısmını manşetten verdiği ürpertici itiraflar, Amerikan askerlerinin, Iraklıları insan yerine koymadıklarını ve masum sivilleri nasıl 'direnişçi' olarak gösterdiklerini gözler önüne seriyor. Askerler, yaşadıkları panik üzerine silahsız masum sivillere ateş açtıktan sonra sağ kalanların yanına giderek onları direnişçi olarak suçladıklarını, ölülerin yanına da Kalaşnikof yerleştirerek onları çatışmada ölmüş gibi göstermeye çalıştıklarını anlatıyor.

 
"Her iyi asker yanında fazladan silah bulundurur." diyen Joe Hatcher adlı asker, fazladan silahın ne işe yaradığını şöyle anlatıyor: "Ölen sivillerin yanına silah ve kürek koyarak yola bomba yerleştirirken öldürüldüğü izlemini verilmeye çalışılır."

 

Çavuş Patrick Campbell'in anlattıkları da panik ve korku içindeki askerlerin neler yaptığının bir başka korkunç örneği: "Elinde tüfekle bekleyen 14 yaşında bir çocuk vardı. Bazıları onun konvoya ateş açacağını düşündü. Konvoydaki herkes çocuğun üzerine kurşun yağdırdı. Çocuğu delik deşik ettik."

Röportajlar, baskınlar sırasında insan haklarının nasıl ihlal edildiğini de gösteriyor.

Çavuş John Bruhns, Irak'taki tipik bir baskını anlatıyor: "Onları hazırlıksız yakalamak istersin. Evini bastığın kişiyi yakalar, eşinin gözü önünde duvara dayarsın. Evindeki kanepesini parçalar, dolabını açıp tüm elbiselerini fırlatır, evi de bir kasırganın vurduğu yere benzetip bırakırsın. Sonuçta evde bir şey bulamazsan şu sözleri söyleyerek çıkarsın; "Rahatsız ettiğimiz için özür dileriz. İyi akşamlar."


Uzman Jeff Englehart'ın, "Ölmüş bir Iraklı sadece, ölmüş bir diğer Iraklıdır. Bunu biliyorsun, ne var bunda?" şeklindeki demeci ise Amerikan ordusundaki, Iraklı yaklaşımını ortaya koyuyor. 

İşte Amerikanın iç yüzü gerçi hepimiz tanıyoruz bu canavarı onun için biz de elimizden geldiğince karşı koymalıyız bu yahudi piçlerine . En azından aldığımız ve kullandığımız ihtiyaç malzemeler Türk malı olmalı kesinlikle Amerikan mallarını boykot edilmeliyiz.
ATSIZIN ÇERİSİ

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: BİLDİĞİMİZ AMERİKA
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2007 »
ABD menşeyli malların boykotu çok zor..

Ordumuzdaki Muharip uçaklardan tutun.. Tanklarımıza, Zırhlı araçlarımızdan tutun, Hava savunma şemsiyemize onuda bırakın Donanmadaki gemilerimize kadar.. ABD ile iş birliğine muhtacız..

Daha yeni 10 milyar dolarlık JSF ( F-35 ) 100 adet ortak üretim yeni nesil Muharip Uçak siparişi verdik.. Kayıp edilen F-16 ların yerinede 1,5 milyar dolarlık 30 F-16 siparişi verildi..

Gene 1,5 milyar dolarlık 4 AWACKS uçağı ABD'den alınmak üzere.. Üretimleri sürüyor..

bunlar sadece büyük kapsamlı olanları, İrili ufaklı sistem tedarikleri ile 20 milyar doları bulmakta son Askeri anlaşmalarımız..

Bu işin Askeri yönü..

Tekstil sektörümüz darbe yer.. Turizm baltalanır..

Çünkü biz onlara ekonomik ambargo veya boykot yapacağız el oğlu boş durmayacak elbet.. Onlarda karşılığını verecek..

Bizim zararımıza olur..

400 milyar dolar borç altında olan ülke.. Ekonomisi ve Ordusuyla tamamen dışa bağımlı olan ülke.. ABD gibi bir dev ile elin arabı yüzünden kavgaya dikleşmeye tutulmamalı.. 

Bıçak kemiğe dayanır.. Irakta durum tamamen terse döner.. Artık Türkiyenin çıkarları resmen ve tamamen çiğnendiğinde..

Zaten gereken yapılacaktır.. Bu hükumetle yada askeri yönetimle..

Ama amerika ile bir kavga ortamı, Bence şu an çıkarlarımıza aykırı..
Benim düşüncem bu..

Esen Kalınız..



Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Ynt: BİLDİĞİMİZ AMERİKA
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2007 »

Evet şu an için doğru..

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin,Dünya devletleri arenasında "Cihan Devleti" çok daha güçlü konuma ulaşması gerekir.Şu an güç ve itibar açısından Cumhuriyetimizin ilk kuruluş yıllarına göre çok daha geri plana düşmüş durumdayız...

Eller aya gitti bizler ise yaya kaldık..Nereden nereye..Daha fazla yorumda bulunmak istemiyorum.