Gönderen Konu: boşnaklar peçenek Türkümü?(yoksa slav olabilirler mi?)  (Okunma sayısı 22041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı peçenek_türkü

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
boşnaklar islav asıllı degillerdir.islavlarla kaynaşmış peçeneklerdir. aynı pomaklar gibi osmanlının gelmesiyle birlikte, asimilasyonun eşiginden döndürülmüş ve kendiliginden(gönüllü) islamlaşarak aid oldukları Türk kültürüne dönmüşlerdir.
bilindigi gibi boşnaklar/bulgarlar v.b. bogomil inancında idiler.kilise onları sapkın ilan ederek soykırıma tabi tuttu.bulgarlar zorla ortodoks oldular. fakat boşnaklar direndiler.vatikan katolik macarlar baskısıyla boşnakları katolik kilisesine baglamaya büyük çaba harcadı. günümüzde de arnavutlara yönelik çalışmalarını bütün "ekonomik" baskı/özendirme yöntemiyle sürdürmektedir. gelelim boşnak meselesine.
boşnakların slav oldugunu iddia edenlere.bosna kelimesi "Türkçe"dir. nasıl boşnak Türk değildir?
sırp çetnik(çeteci) boşnak halka soykırım yaparken "tursku mayku.."(Türk anneni..) diye küfürle aşagılamaya çalışır.hiçbir boşnak "ben Türk degilim" demez...ruhunda türklügünü bilir ama isbat edemez.boşnagım demesi bile bir itirazdır slavlıga karşı...tarih okuyanlar bilir ki;macarlar akıllarına estikçe de bosna prensligini işgal ettiler ve zayıf olan boşnaklar macarların önünde egildiler.ama macarlar gittiklerinde tekrar "sapkınlıklarına" döndüler.
gelelim boşnak nasıl Türk olabilir sorusuna.?
bosna ve macar ilişkisi
bilindigi üzere macarlar boşnakları osmanlıya kadar kontrolleri altında bir prenslik olarak baskı altında tuttular.boşnaklar bosniya(bosna) ve bosanac(bosnalı)(peltek çveya tse)şeklinde telaffuz ederler. boşniyak az da olsa kullanılır.
macarlar peçeneklere besenyö derler.(tarihte türklük- l.rasony kitabına bakınız)bosniya/besenyö kelimelerindeki sessiz harflerin bsny seslerinden ibaret oldugu tartışılmazdır. latince de peçenekler'e bissenus adı verilir. bissenus/bosanats de ise ortak sesler bssns/bsnts(peltek ç veya tse) mao tse tung'un isminin teleffuzunda 1970'li yıllarda sol yayınlar da yapılan tartışmaları ve farklı yazımları hatırlayan varmıdır ? neyse konumuza dönelim.konuyu uzatmak istemiyorum. ilgilenenler verdigim kaynagı inceledikleri zaman, macaristan da 75 den fazla yer besenyö/peçenek adının verildigini okuyacaklardır.
bosna sürekli macar etkisi altında kaldıgına göre macarların isimlendirmesi gayet makuldur. eger bosnalılar peçenek asıllı degilseler niçin macarlar onlara peçenek adını vermiş olsunlar. sırb/köle anlamını taşıyor(yanlış ise düzeltilebilir.ama konuyla dogrudan ilgili sayılmaz).boşnaklar islav asıllı olsalardı, macarlar onlara peçenek/besenyö/bosniya adı vermezlerdi

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
  Hem siz kaç boşnak tanıyorsunuz da ''Kendilerine Türk derler'' diyebiliyorsunuz.Ben Berlin'de en azından 100 Bosnalı tanıdım,hepside ''Ben Boşnak'ım'' diyor.Sadece bunu dese yine iyi ''Osmanlı bizi 500 sene işgal etti,kültürümüzü yozlaştırdı'' vs.de diyorlar.Sizce hangisi doğru?Bence ya siz bir boşnaksınız ya da boşnakları Türklüğe yamamaya çalışıyorsunuz.

Esenlikler.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı Bozo-K

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
 çok yakın boşnak dostlarım olmuştur çok iyi insanlardır.Birer Türk dostu Türk kardeşidirler.Ama Türk değillerdir.Kaç tane boşnak tipinde Türk gördün? böyle birşey mümkün değildir...

                                                                                      TTKY
Kök Tengri Türk'ü Korusun ve Yüceltsin...
                                                     Bozo burada...
                                                                  Kömen Tegin!

Çevrimdışı peçenek_türkü

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
hiçbir boşnak "ben Türk değilim" demez...ruhunda türklügünü bilir ama isbat edemez.boşnağım demesi bile bir itirazdır slavlığa karşı.

Çevrimdışı Bozo-K

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
 arkadaşım bizim kastımız, boşnaklar kötü insanlar demek değil.Boşnakları ben çok severim Boşnakları ve Arnavutları ancak bunlar Türk değillerdir.Tarih araştırmacıları yıllardır finleri araştırıp Türklüklerini buldular.Sen bir yargıda boşnakları Türk ilan ettin..
Kök Tengri Türk'ü Korusun ve Yüceltsin...
                                                     Bozo burada...
                                                                  Kömen Tegin!

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
peçenek_türkü,

Aristo mantığı ile olayları çözümleyemezsiniz.Boşnağım demek slavlığa kafa tutmaksa,arabım demekte İslâm'a kafa tutmaktır o zaman.Aristo mantığı ile devam edeceksek ben burada 2 dakika içerisinde apo denilen iti,boşnak ilân ederim ki,bu da saçmalık olur.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
hiçbir boşnak "ben Türk değilim" demez...ruhunda türklügünü bilir ama isbat edemez.boşnağım demesi bile bir itirazdır slavlığa karşı.

Boşnakların,Türk'üm demesi kendilerinin slav Irkı mensubu olduğu gerçeğini saklamaz. Osmanlıda  Müslüman slav halkına Boşnak denmiştir. Türk değillerdir Sırp, Hırvat ve Boşnak aynı soydandır. Dilleride ortaktır. Müslüman oluşları ve Türkçe konuşmaları  Türkler tarafından sempati ile bakılmalarına sebebiyet vermiştir. Peçenek'lerin, Boşnaklarla hiç bir alakasıda yoktur.    TTK

Çevrimdışı peçenek_türkü

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
sayın bozo-k bir yargıda kimseyi Türk ilan etmiyom bazı bilgileri sizlerle paylaşıyorum..ancak peçenek Türkü değil deyip kesip atarsak doğruyu bulamayız.

örneğin Türk dili ve edebiyatı profesörü Yrd. Doç. Dr. Cemil GÜLSEREN'in bi yazısı

Aslında bizim Balkanlar’la ilişkimiz çok eskilere uzanmaktadır; “Türkler V. asrın ilk yıllarından itibaren Balkanlar’a girdiler. Atilla’nın Balkanlar’ın büyük bir bölümünü ele geçirerek İstanbul yakınlarına kadar geldiği biliniyor. Tarihen kolayca tesbit edilebileceği gibi bu geliş Slavlar’ın Balkanlar’a gelişinden epeyce öncedir. VII. yüzyıldan itibaren ise Türk asıllı Bulgar kabilelerinin Balkanlar’a inişine tanık oluyoruz. Fakat bunlar daha sonra Slavlaştılar. XI. ve XII. yüzyıllarda ise Peçenek, Kuman ve Uz Türkleri Balkanlar’a gelip yerleştiler. XII. yüzyıl ortalarında ise muhtemelen Moğol istilâsından kaçan Sarı Saltuk ile sonraları onun adıyla anılan Türkmen aşireti Balkanlar’a geçerek Dobruca dolaylarında ilk İslâmi cemaati meydana getirmiştir.
Fakat Balkanlar’la asıl uzun süreli ve kalıcı ilişkiler Osmanlılar zamanında başlamış ve günümüze kadar devam etmiştir. Osmanlılarda bu ilişkileri ilk başlatan Orhan Gazi’nin büyük oğlu Rumeli fatihi adıyla anılan Süleyman Paşa’dır. Bosna’nın fethi ise 1463’te Fatih Sultan Mehmet’e nasip olmuştur.1
Osmanlı döneminde asgari Bosna nüfusu kadar Anadolu Türk’ü Bosna Beylerbeyliği sahasına yerleşmiştir. Yani bugünkü Bosnalıların ya annesi Anadolu Türkü veya babası Anadolu Türküdür.

Osmanlı’nın zorla Müslüman etmesi gibi bir durum söz konusu olmamıştır.
II. Kosova Muharebesinden sonra kendi istekleri ile Müslüman olan Boşnakların, 1091’de Edirne yakınlarında Bizans ve Kıpçak ittifakı karşısında perişan olarak Macarlara sığınan Peçeneklerin evladı olduğu bilinir. Ancak Macar devletine sığınan Peçenekler yerleştirildikleri bölgede kesif Slav toplulukları arasında kalmışlardır.2
Bosna’daki Osmanlı eserini en iyi temsil eden şey Bosna halkının kendisidir. Boşnakların siyasal ve toplumsal model olarak, tüm yıkım ve katliamlara, yakın geçmişlerindeki provokatif deneyimlerine rağmen bir arada yaşamada, Saraybosna’nın çok kültürlü yapısını korumada gösterdikleri bilinç bence Osmanlı’nın bıraktığı en anlamlı tarihî mirastır.
Mostar müftüsünün vecize gibi sözü: “Artık bundan sonra kimse bizi yok edemez; zira mezarların parklara dönüştürüldüğü dönemden parkların mezarlık yapıldığı bir savaş döneminden geçerek kimliğimizi korumanın bedelini ödedik.”3 Sırp katliamıyla hatırladığımız Bosna aslında taşıdığı Osmanlı mirasının, Osmanlılık kimliğinin bedelini ödedi. Bu bize Osmanlılık denilen olgunun sadece Türklerden ibaret olmadığını da işaret ediyor


Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar Güney Slavlarıdırlar(Yugoslav). Bunlar aynı dili konuşurlar, kültürleride birtakım lokal farklılıklar hariç hemen hemen aynıdır. Bunları ayıran tek şey din ve mezheptir. Hırvatlar Katolik Hristiyan iken Almanya, Avusturya, Macaristan ve İtalyanlara yakın durup kendilerini Slav saymazlar, Sırplar ise Ortodoks Hristiyandır, Mehzep yakınlığından dolayı Yunanlılarla ayrıca soy ile mezhep ortaklığı nedeniyle Ruslarla yakındırlar.

 Boşnakların Peçenek Türkleri ile hiçbir alakaları yoktur. Tarihte kurulmuş olan Hersek krallığının devamıdırlar. Kendilerine Bosanski derler. Yani Macarların, Peçeneklere verdiği Besenyö ile hiç bir alakaları yoktur.  Besenyö ayrıca Macaristan'daki coğrafi bir bölgenin adıdır. Bosna ya da Boşnaklarla ilgisi yoktur.

 Boşnaklarla Türklerin tek ortaklığı dindir. İki millette Müslümandır. Sırplara ve Hırvatlara karşı Boşnakların Türklüğe sempati beslemeleri, Türk'üm demeleri; onları TÜRK YAPMAZ. Bunların Müslümanlığı benimsemeleri ise Osmanlı'nın Bosna'yı fethinden sonrasına rastlar. O zaman Boşnakların çoğu tüccar, şehirlerde yaşayan zengin kişilerdi. Yeni düzende yükselmek ve vergilerden kurtulmak için Müslüman oldular. Osmanlı pek çok Boşnak devşirmesini tepemize vezir yaptı(Sokollu Mehmet Paşa, Lala Mehmet Paşa örn.), Yeniçeri Ocağını bunlarla doldurdu.

 Türkiye'deki bazı sentezci kesimler, nasıl kürtleri müslüman oldukları için TÜRK diye kabul ettirmeye çalışıyorlarsa, birtakım Boşnak, Arnavut ve Pomak'ta kendilerini sırf Müslüman oldukları için ve Osmanlı'ya bağlı olduklarından dolayı; TÜRK olarak yutturmaya kalkıyorlar.

 Gayri Türk unsurları, Türk gibi göstermeye kalkanların üyelikleri derhal iptal edilecektir. Kimse kafasına göre TÜRKLÜĞÜ; şuna buna yamamaya kalkmasın.
 

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Biz Türkler ile Boşnakların birbirimize sempati ile yaklaşmamızın sebebi dinimizin aynı oluşudur. Ancak şu an slavlaştıkları aşikardır. Son olarak yeni neslin sırplar gibi  500 sene işgal altında kaldık cümlelerini sarfettiğini ben de duymuştum. Yani yeni nesil bize karşı o kadar sempati beslemiyor. Saygılarımla