Gönderen Konu: bush'un malum ***  (Okunma sayısı 13080 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
Ynt: bush'un malum ***
« Yanıtla #10 : 11 Eylül 2006 »
Peki Albay soydaş sence en azından biz Türkçülerin yapması gereken nedir?Ne yaparızda içine düştüğümüz bu bataktan kurtuluruz?

Çevrimdışı brakisefal

• Türkçü-Turancı
    • http://www.vatankirim.net/
« Yanıtla #11 : 13 Eylül 2006 »
lübnan'dan bize ne.

lübnan'a dair bizi ilgilendiren tek husus, o ülkedeki ermenilerdir.onun dışında asker göndermemizi gerektirecek hiç bir sebep yoktur.

tarih bunları yazacak.
Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki utanç verici bir hatadır; kuzey ırak'a Türkmeneli'ne asker göndermemek ve yine aynı derecede bir hatadır lübnan denen sınırları ingilizlerin süngüleriyle çizilmiş çapulcu arap devletine asker göndermek.

bir tane Türk askerinin burnu kanarsa hükümetin vereceği hesap ne olacak tahmin edemiyorum.

Çevrimdışı brakisefal

• Türkçü-Turancı
    • http://www.vatankirim.net/
« Yanıtla #12 : 13 Eylül 2006 »
Peki Albay soydaş sence en azından biz Türkçülerin yapması gereken nedir?Ne yaparızda içine düştüğümüz bu bataktan kurtuluruz?

Sevgili Irkdaşım,
Türkiyenin sorunlar reçetesi 3 ana başlıktan oluşur.

1) Göç Sorunu (Türkün sürekli göç halinde olması dahil. Köylerin kentlre göçmesi. Doğunun Batıya göçmesi, kürt göçü vs. Her türlü göç) Bu sorun medeniyet kurmanın önündeki en büyük engeldir. Göçen, göçeceğini bilen  adam bir kuru çeşme bile yapmaz yaşadığı yere. Asla sivil toplum örgütüne üye olmaz. Katmadeğer yaratmaz. Zaten bu göç sorunu bir kültür erezyonundan başka birşey sağlamaz.
2) Kadın sorunu (Türk kadınının olması gerektiği entellektüel bilgi birikimi ve özgüvenden çok daha gerilerde olması. Toplumda çok geri planda olması) Bu sorun gelecek nesilleri yetiştirenin kadın olması itibariyle Türk milletini karşı konulmaz ölçüde geri bıraktıran muazzam bir sorundur. Bir insanın kişiliğinin ilk 5 yaş içerisinde oluştuğu bilimsel olarak ispat edilmiştir. Bu yaş diliminde gelecek nesilleri ben bilmem beyim bilir diyen anneler yetiştirirlerse halimiz böyle olur. Asla kalkınamayız.
3) Kürt sorunu
Bu sorun bence en son sırada olup, daha populist olması açısından Türkçü çevrelerin en çok belki de tek dikkatini çeken sorundur. Malumdur. Bu konuyu zaten sürekli tartışıyoruz.

İlk 2 sorun çözülmeden Türkiye asla bir dünya devleti olamaz. Bu iki sorun herşeyden önce  medeniyet sorununun temeldir. Medeniyet olmadan kalkınılmaz, teknoloji sahibi olunmaz, ekonomik refah sağlanamaz. Ahlak düzeltilemez. Fırsat buldukçabu iki sorun hakkında yazacağım.

bence bahsettiğiniz sorunların hepsinin temeli kürt sorunu

Çevrimdışı Bozkurt42

• Türkçü-Turancı
  • OTAĞ
« Yanıtla #13 : 13 Eylül 2006 »
Önce zararlı haşerelerden kurtulmamız gerekli. Bugün ülkenin ahlakından tutun bilimsel ilerlemesine kadar kene gibi yapışmış olanların bir ürünüdür.
Her türlü yasadışı işleyen Türk olmadıkları herkesin malumu. Budurumda daha çok refah düzeyine çıkmamız zorlaşıyor.
'Ben ve milletim Tanrı'nın Kırbacıyız. Tanrı yoldan çıkan milletleri cezalandırmak için bizi gönderir'

Başbuğ Attila

Çevrimdışı tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2006 »
       Albay
       gösterdiğin karamsar tutumu ve Türk'ün en kuvvetli manevi güç kaynağı olan tarihinden bahsederken sergilediğin söylem tarzını beğenmedim ve bunlara katılmıyorum.dediğin 10 cemt(cent)e muhtac olduğumuz düşüncesi damat ferit düşüncesinin ta kendisidir.bu millet bu güne kadar atlattığı badirelerin kıtlıkların savaşların hiçbirinden bahsettiğin o haçlı ülkelerinin 10 centiyle kurtulmamıştır ve bilakis bu millet bilir ki bunların tek sebebi o haçlının ta kendisidir.
        sadece amerikanın karar vermesi senin için bu kadar korkutucu ve önemli olmasın.bugün coğrafyamızın yanı başında fiyaskolar yaşayan amerikanın bizim aleyhimizde karar vermek gibi bir lüksü yoktur.bildiğin şeylerin kaynağı nedir bilemem ama amerikaya verilen bu eyvallahların sebebi vatikanın bir numaralı adamı olan tayyip tir.ama merak etme tayyip tek başına bu milletin kaderi değildir.bu memleket bugüne kadar ordusuyla mehmetçiğiyle varlığını korudu.sende taktir edersin ki Atatürk'ten sonra devletimizin başına siyasetiyle zafer kazanabilecek bir lider gelememiştir.ne mutludur ki Atatürk Türk ordusunu bize bırakmıştır ve o gün bu gündür o ordu bu milletin varlığının tek sebebidir.
         evet ırkdaşım ırkım o iğneyle ipliğe muhtaç değil o paraya da muhtaç değil.
         Allah'ın ve onun son dini İslam'ın en son ve en şanlı bayraktarlığını yapan osmanlı ve onların torunları biz Türkiye evlatları Allah tarafından himaye edilmişlerdir.inancından tarihinden haberdar her Türk onlar için hala bir korku sebebidir.iğne iplik parası na muhtaç değiliz sayın Albay.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

Çevrimdışı nil

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2006 »
Başımızda Amerikan imamları olduğu sürece bizler emperyalistlerin oyuncağı olacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı RTE bir konuşmasında şunları aktarıyor bizlere
-Babama sorardım baba biz Türk müyüz, gürcü müyüz?
 babanın yanıtı
-Oğlum Türk veya gürcü olmak önemli değildir,biz gürcüyüz. Önemli olan müslüman olmaktır,
 Bizim en büyük sorunumuz borçlarımız değil, kanı bozuklar tarafından yönetilmemizdir.Borçluyuz diye Amerikan'a köle mi olacağız?Kurtuluş Savaşımızdaki mandacılık ruhu taşıyan arkadaşlarımız var sanırım.
  Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başardıktan sonraki 'sonsözü' bugünkü koşullarda bizim için yeniden 'önsöz' haline geldi.Bugün herşeye yeniden başlıyoruz, Kurtuluş Mücadelesi'ndeki gibi...(H.Cevizoğlu)
  'Birgün bağımsızlığını ve Cumhuriyet'ini savunmak zorunda kalırsan,göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını düşünmeyeceksin!
  Atatürk'ümüzün Türk Gençliğine seslenişinde , Ulu Önderimiz bugün olanlar konusunda bizleri zaten uyarmıştır ve yol da göstermiştir.
  MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET, DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR 

Bozoklu Bozkurt

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2006 »
Eskiden felaket tellallığını ''Sol'' yapardı.Bugün biz yapıyoruz bunu...Başımızı kaldırıp dünyadaki gidişata baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin dört bir yanında ateşten duvarlar örüldüğünü görebiliriz.Ortadoğu'da olanlar malumumuzdur.Ayaklarımızın dibinde hemen güneyde cehennemi bir durum ile karşılaşıyoruz.Batıyı sormayın onlar zaten kuyumuzu kazmakla meşgulller...Ya Türkiye ne yapıyor onu hiç sormayın:kürt çalıyor çingen oynuyor, arada gürcü bilmem ne tohumları başı çekiyor.
Bu ülkede Türk'ten başka ne ararsanız var.Türkiye Cumhuriyeti ''tabela cumhuriyet'' olmak yolunda ilerliyor...Bu hengamede bir iki vatanseverin sesi arada kayboldu gitti.
Bugün Türkçüler çoğunlukla genç ve heyecanlı üniversitelilerden ibaret gibi görünüyor.Diğer meslek dallarındaki durum nedir bilmiyorum.Ama bu ülkeyi yoktan var etmiş bu neslin evladı azınlık durumda onu gayet iyi biliyorum.Şu aşamada sorulması gereken sorunun ''Onlar ne yapıyor?'' değil aksine ''Biz ne yapıyoruz?'' şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum.Bizim ne yaptığımızdır önemli olan.Kendi özlerimizde bulabiliriz ancak diğer bütün soruların cevabını...
Bunun için bu toprağın insanını ortak bir paydada toplamak zorundayız.''Vatan savunmanın ideolojisi olmaz.'' diyordu Emekli general Sabri Yirmibeşoğlu Paşa. ki doğru da söylüyor bugün olay sen ben kavgasını aşmış durumdadır.

Tanrı Türkü Korusun.

Çevrimdışı tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #17 : 18 Eylül 2006 »
albay

madem ki muhtac olduğunu kabul ediyorsun ve madem ki bu kadar korkutulmuşsun daha fazla diyecek bir şeyim yok.ama burada muhtacız diye bas bas bağıramazsın.bu milletin ayıbı bu milletin utancı diye söylenip durmanda hoş değil.enkazın altından çıkarılan Türkiye Cumhuriyetinin tek engeli cehalet değil senin gibi bağımsızlığından şüphelenen ve muhtac olduğunu düşünerek korkutulan insanlarında var olmasıdır.
         ikide bir muhtac olduğumuzu söyleme.senin şahsi bir muhtaçlığın varsa o senin şahsına münhasır bir meseledir.
         vaylanmana da gerek yok.zaman böyle bir zaman.orduları milletlerin varolmasındaki tek sebep oluyor işte.eğer böyle değilse en azından şu son 20 yıl için kanunun ,medeniyetin,ilmin bir milletin kaderini etkileyebildiğine örnek ver.teknolojin bile askerini ordunu kuvvetlendiriyorsa ilerdesin demektir.hangi teknoloji ve ilim şu gün insana zarar vermekten çok  yarar veriyor?bu konuda ordunun yerinin tartışılamayacağını söylüyorum.eğer hala ilim,sanat ve medeniyetten medet umuyorsan derim ki sen hala teknolojiye dayalı bir ordunun olmadığı bir çağda yaşıyorsun.
hele aydın farzedilen kişilerinin bile bir medeniyet ve kimlik bunalımına sevkedilebildiği ,azınlıklarının hortladığı bir Türkiye'de medeniyet ve sanat gücünden nasıl bahsedebiliyorsun enteresan doğrusu.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

Çevrimdışı mete

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #18 : 21 Eylül 2006 »
arkadaşlar
borçlu olmak alacaklı olmaktan çok daha iyidir. Bunu ticaretle uğraşanlar çok iyibilir. Ve amerikanında dış borcu alacaklarından çok daha fazladır.
Bunun ilk faydası şudur ve en çekici olan; hak etmediğn kadar lüks yaşaya bilirsin. Ticari dengeleri aşağıda tutmak sadece seni fakir göstermez , gerçekten fakirleşirsin. Bu gün dış borcumuz toplamı askerimizin elinde bulundurduğu yüksek teknolojili malların, bedavadan kullanıldığının kanıtıdır. Ha bunu bir gün ödetirler dersen işte dediğim gibi alacaklı olan adam borcunu isterken kırıcı olmamalı. Malum hesap açık hesap terslenirse baba patiği alabilir. Şimdi biz avrupanın ve amerikanın tüm yeni teknolojisini, her dalda olmak üzere ücreti belirsiz bir süre ertelenmiş şekilde kullanıyoruz. Biz iyibir müşteriyiz onlar için bir gün ödeyebiliriz diyerek bize borç olarak bu teknolojiyi veriyorlar. Eğer lehine kullana bilirsen borç çok iyi bir güçtür. Bir düşün senin olmayan bir malı alıp senelerce kullanıyorsun sonra bunu yenisi ile değişip yine senelerce kullanıyorsun, bu arada adam senden bunu taksit taksit alıyor, ama sen faiz ödüyorum diye bağırınıyorsun. Ama şunu bir düşün aldığın bitmiş yada yarı mamülü kendim üreticem diye çalışırsan senin hiçbirşeye sermayen yetmez arada beğendiğini ve sana fayda getireceğine inandığını üretirsin, gerisi gelip geçicidir , bir düşünürsen gelip geçici bir şeye yatırım yapmak birçok yeniliği kaçırmak anlamına gelir. Türkiye borçla uçak alır onu tasitle öder, bir takım yedek parçasını üretir ama hepsini üretmez akıllı bir yatırım değildir zaten. Dört tarfı denizlerle çevrili bir ülke için çok gereksiz. Biz sadece defans uçakları alırız ve bunun bir takım yedeklerini peşinen tutarız ve bir takımınıda üretiriz. Ama mesela yine borçla alınmış ama faydalı görülüp üretilen roket sanayimiz var. Bence bu çok akıllıbir yatırım tam Türkiyenin ihtiyacı. Bilmeyenlere duyurayım Türkiye bu konuda epeyce yol almış bir sanayiye sahip. Bu konuda ihracatı kısmen gerçekleştiriliyor. Ama tamamı milli güvenlik sebebi ile ihraç edilmiyor. Şimdi sorayım size biz, bize gelen ilk uçakları üretiyor olsaydık bu gün o roket sanayine sermayeyi nereden bulacaktık. Veya o demode uçakları kullanıyor olmazmıydık. Eğer bir sebepten dolayı uçaklarımızı kalkmıyacak şekilde ambargo uygulamaya kalkan üllkeler olursa bu artık savaş kaçınılmaz demektir. O vakit uçağın ve tankın mekanik korunması gereken şey olmaktan çıkıp sanki bir mühimat gibi kullanma vakti gelmiş demektir. Bu gün bizim ülkemizin yegane bulundurması gereken güç kara gücüdür. yurdumuzun kuvvetli bir kara gücü vardır, çevre ülkeleri işgal edebilecek gücün yanı sıra kuvvetli amerikan ve rus birliklerine karşıda savunma gücü yerindedir. Ama hava ve deniz destekli işgalci bir gücümüz yoktur. O yüzden gidip amerikayı alamayız lakin ilerleyen yıllarda buda gerçekleşebilir. Bunun yatırımını artık yapamıyoruz çünkü Atatürk "yurtta sulh cihanda sulh" dediği günden itibaren ordumuz savunma ve komşuları caygırma gücü haline geldi. Ama eskiden bizde amerika, fransa ve ingiltere gibi emperyalist bir güçken ordumuz ona göre şekillenmişti. Bu dediğim gibi değişkenlik gösteren bir durum ama her an değişebilir.

Çevrimdışı tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2006 »
mete
      alacak verecek konusunda söylediğin şeylere katılmak doğrusu yanlış olmaz.yani söylediklerin anlamlı ve mantıklı.

albay
      askerliğimi yapmadım.ama yapmam ya da yakın bir zamanda yapacak olmam o kadar önemli mi?zaten her an ırkım ve yurdum için hazır bir Türk'üm.üniversite eğitimim sebebiyle askerlik vazifemi erteledim.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.