Gönderen Konu: BÜYÜK KÜRDİSTAN PROJESİ KAPSAMINDA TÜRKİYE VE GÜNEY AZERBAYCAN  (Okunma sayısı 16534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı arazdergisi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
BÜYÜK KÜRDİSTAN PROJESİ KAPSAMINDA TÜRKİYE VE GÜNEY AZERBAYCAN   
 30 MART 2012   


ABD’nin BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) yada diğer adıyla Büyük Kürdistan Projesine itirazımız var…


HAKAN KAYGUSUZ

Ortadoğuda küresel güçler tarafından sınırlar değiştiriliyor. Hedefte BÜYÜK KÜRDİSTAN var. Kuzey Irakta yapay Kürt devleti kuruldu. Suriye de kurulmak üzere. Sıra İran’a geliyor. Ve son hedef te Türkiyemiz. Büyük oyun planlandığı şekliyle oynanıyor maalesef. Peki oynanan bu büyük oyun karşısında bizler ne yapacağız? İçimize kapanıp planın uygulanmasınımı izleyeceğiz.

                Bizler bu oyunun İran’da bozulacağına inanıyoruz. Güney Azerbaycan İran’ın kuzerbatı bölgesini oluşturan bir Türk yurdu. BOP’a göre Güney Azerbaycan’ın özellikle Türkiye-İran sınırında kalan topraklarının bir bölümü kürt bölgesi olarak gösteriliyor. İrandaki kürt bölgesi normalde sadece ırak sınırının yanındaki bölge. Türkiye – İran sınırı ise İran Eyalet haritasında resmi olarak Batı Azerbaycan Eyaleti. Abd, İsrail, Rusya ve tüm emperyalist güçler tarafından derteklenen kürtler sürekli İran planının uygulanacağı güne hazır hale getiriliyor. İran ise kürtleri planlı bir şekilde Türkiye-İran sınırı boyunca Ermenistan sınırına kadar olan bölgeye yerleştirme siyaseti izliyor. Bu emperyalist güçlerinde işine gelen bir olay. Çünkü bu sayede Rusyanın yaptığı Türk Milletinin arasına Ermenilerin sokulması gibi, güneydede Türklerin arasına kürtler sokulacak ve Türk dünyası kesin bir şekilde parçalanacak. Bu planı İran, Güney Azerbaycan Türkleri ile Türkiyenin arasına kürt seddi çekmek için yapıyor, Emperyalist güçler ise Büyük Kürdistanı kurmak için.

 

İRANDAKİ KÜRTLERİN SAHTE BELGELERLE KENDİLERİNİN OLARAK GÖSTERDİĞİ GÜNEY AZERBAYCAN TOPRAKLARI. TÜRKİYE SINIRI İLE URMİYE GÖLÜ ARASINDA, VE URMİYE GÖLÜNÜN GÜNEYİ GÜNEY AZERBAYCAN TOPRAKLARIDIR. KÜRTLERİN KENDİLERİNDE GÖSTERDİĞİ BÖLGE İRAN RESMİ EYALET SİSTEMİNDE ' BATI AZERBAYCAN İLİ' OLARAK GEÇER. İRAN'IN BU ŞEKİLDE BÖLÜNMESİ DURUMUNDA TÜRKİYEMİZİN BÖLÜNMESİDE KAÇINILMAZ HALE GELECEKİR.



 

EMPERYALİZMİN BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ( BÜYÜK KÜRDİSTAN PROJESİ) BU PROJE BU HALİYLE UYGULANDIĞI TAKTİRDE TÜRK MİLLETİ TARİHE GÖMÜLECEKTİR. BU HARİTADA GÜNEY AZERBAYCAN'IN 3 MİLYONLUK NÜFUSUYLA TARİHİ TÜRK ŞEHRİ OLAN TEBRİZ DAHİ KÜRTLERE VERİLMİŞTİR.



 

GERÇEK OLAN GÜNEY AZERBAYCAN HARİTASI. TÜRKİYE'NİN DOĞU SINIRINI GÜVENCE ALDIĞI GİBİ TÜRKİYE İLE TÜRK DÜNYASININ KARA BAĞLANTISINIDA SAĞLADIĞI İÇİN TÜRK BİRLİĞİNE ZEMİN HAZIRLIYOR. BU YÜZDEN TÜM EMPERYALİST GÜÇLERİN VE İÇERİSİNDE MİLYONLARCA TÜRK BARINDIRAN AVRASYA BLOĞUNUN İŞİNE GELMİYOR.



 

                Türk Milleti için Batılı Güçler kadar Avrasya da ki Rusya ve Çin de tahlikeli. Çünkü içlerinde halen milyonlarca Türk yaşıyor ve Türkiye’nin güçlenmesi buradaki Türklerin kendilerine daha fazla güvenmelerine, milli değerlerine daha sıkı sarılmalarına ve dolayısıyla Çinlileşmemesine, Raslaşmamasına, Farslaşmamasına neden oluyor. Yani Avrasyalı güçlerde kesinlikle güçlü bir Türkiye istemiyorlar.

Bu sebeple Avrasyacılar ile batılı emperyalist güçlerin anlaştığı belkide tek nokta Güney Azerbaycan Türklerinin milli hareketini baltalamak.

                Şimdi burada bizler ne yapmalıyız sorusu akla geliyor. Abd’nin Irak’a saldırmasını engelleyemedik. Mısır’a Libya’ya, Tunus’a engel olamadık. Suriye’nin karıştırılmasına da ne kadar  ’ Katil abd Ortadoğudan defol’ dediysekte engel olamadık. Peki yarın İran’a sıra gelirse BOP’a karşı planımız varmı. Burada ulusalcıların şu görüşü ön plana çıkıyor.

                Ulusalcılara göre bizler İran da ki Türklere farslara bağlı kalmalarını tavsiye etmeliyiz. Türklerin milli bilincinin uyanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. İran’da Türk Milliyetçiliği yapanları Abd ajanlığı ile suçlamalıyız ve kınamalıyız. İran da Türk Milliyetçiliği yaptığından dolayı Türkiye ye sığınmak zorunda kalanlara bir darbede biz vurmalıyız ki arkada bıraktıkları Türk’üm demesinler. Farslaşmaya devam etsinler. Şimdi bu davranışımıza rağmen Irak, Suriye, Tunus, Libya ve diğer olaylara engel olamadığımız gibi İran’a da engel olamazsak neler olabileceğini tahlil edelim.

Yıllardır bu güne hazırlatılan kürtlerin ilk hedefi Türkiye-İran sınırından yukarı doğru çıkarak Ermenistan sınırına ulaşmak olacak. Karşısında milli bilinçten yoksun teşkilatsız Türkler olunca da bu pek zor olmayacak tabi. Ve böylece Türkİyemiz ermenistandan başlayarak kilise kadar kürt bölgesiyle sarılmış olacak. Yani BOP başarıyla uygulanmaya devam edecek. Bu olay sadece emperyalist güçlerin değil içerisinde milyonlarca Türk barındıran Rusya’nın ve Çin’in de desteklediği bir durum. Büyük ihtimalle de içimizdeki Avrasyacıları bu yönde destekleyenlerde Rusya ve Çin.

                Biz Tük Milletinin ve Türkiyemizin sevdalıları ise bu konuda Güney Azerbaycan’ın sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Güney Azerbaycan Türkleri ne kadar milli bilince sahip olurlarsa ve teşkilatlı olurlarsa beklenen kötü günler geldiğinde kendi topraklarına sahip çıkabilecekler ve Türkiye İran sınırında kürt devleti değil Güney Azerbaycan Türk Devleti kuracaklardır. Bu olay erperyalizmin BOP projesinin sekteye uğraması anlamına gelecektir. Tüm emperyalist güçler, ve içerisinde milyonlaca Türk Barındıran Çin ve Rusya bundan korkmaktadır. Bu sebeple Abd, İsrail ve Avrupa İran da Türklerin tüm Türk Milliyetçisi hareketini engellemeye çalışmakta, Rusya ve Çin ise içimizdeki ulusalcı uzantıları vasıtasıyla Güney Azerbaycan teşkilatlarının abd den her türlü yardımı aldığı yalanını yayarak Türk milliyetçilerinin aklını karıştırmakta ve Türk Milliyetçilerinin Güney Azerbaycan davasına soğuk bakmalarına neden olmaktadır. Şu an Güney Azerbaycan için faaliyet gösteren tüm teşkilatlar parasız ve desteksiz şekilde kendi çaplarında birşeyler yapmaya çalışmaktadırlar.

                Şimdi kendi kendimize soralım. Güney Azerbaycan’a destek olmak mı BOP’a hizmet etmek, yoksa destek olmamak mı?
Kaynak: www.arazdergisi.org - Güney Azwebaycan'ın Sesi

http://www.arazdergisi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=211:bueyuek-kuerdstan-projes-kapsaminda-tuerkye-ve-gueney-azerbaycan&catid=38:manset-haberleri&Itemid=195

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Selamsiz sabahsiz geldigin icin hos gelmedin . Ekledigin yazida ulusalcilara iftira atarken , Azerbaycan devletinin Israille bir milyar alti yüz milyon dolarlik silah alisverisi yaptigini , Israile üs kiraladigini , Türkiyenin bu durumdan hic memnun olmadigini görmezden gelmissin . Güya bizi köpekistan kurulacak diye tehdit edip ,kendi cikarlariniza alet etmeye calisiyorsunuz . Biz sizin kim oldugunuzu kimlere hizmet ettiginizi seneler öncesinden biliyorduk . Verecegim köprüde pkk bayraklari altinda cektirdiginiz resimlerde var . Savunma hakkina saygi geregi simdilik  Üyeligini iptal etmeyecegim .  Söz sende GAMOH reklamcisi .

https://www.hunturk.net/forum/index.php?topic=4592.msg31119#msg31119
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir

Yazdiklarinizi okudum, ama on tane konuyu bir arada karistirmissiniz.
 .... Şu an Güney Azerbaycan için faaliyet gösteren tüm teşkilatlar parasız ve desteksiz şekilde kendi çaplarında birşeyler yapmaya çalışmaktadırlar. .... (sizin yaziniz)

      sonrada ....     Şimdi kendi kendimize soralım. Güney Azerbaycan’a destek olmak mı BOP’a hizmet etmek, yoksa destek olmamak mı? ...
Parasiz ve desteksiz bir seyler yapmaya calisiyorlarmis? Bundan anladigim siz para destegi istiyorsunuz. Tam da acik acik söyleyemediniz icin destek yapalimmi yapmayalimmi diyorsunuz.

Bence yapmayalim, yazik olur paralarimiza. Cünkü onlar size gidecek Aserbaidschana degil. Cünkü Aserbaidschan dünyanin en büyük yer gazina sahip. Paraya ihtiyaci yok onlarin. Orduya desen hic yok. 1 Aserbaidschanli 100 kisiye bedeldir, onlarinda kanlarinda TÜRK kani akiyor.

Amerikayada fazla yüklenmeyin. Onlar cowboy ates etmeyi bilir düsünce bize aittir. Bence siz bu yazdiklarinizi bir daha düsünün tam ne istiyorsunuz ve kim icin istiyorsunuz.


Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Arazdergisi sana söz hakki tanidik ! Kimlerin hesabina calisiyorsunuz ? Israil ABD AB AKP ile isbirligi yaparak kamuoyu olusturmayami calisiyorsunuz . Maddi olarak yahudi para spekülatörü Soros fonlarindanmi yemleniyorsunuz ? Sorularima aciklik getir bir sonuca varalim .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
İddia ediyorum, Urumiye''de villalarda yaşattıkları PKK elebaşlarını ve militanlarını değil günler, aylar; birkaç saat içinde paketleyip Türkiye''ye altın tepside gönderirler?..Ucuz petrol ve doğalgaz vermek için de Ankara''da bakanlığın önünde sabahlarlar. Efendim, ABD''nin desteklediği Güney Azerbaycan partilerinin ABD''nin kontrolünde olduğu iddia ediliyor.

Unutmayın ki Atatürk de amacına ulaşmak için Rusya''dan ciddi bir yardım almıştı.. Habur sınır kapısını kapatmaya ve yerine başka bir sınır kapısı açmaya dahi yetkisi ve gücü olmayan onuruna kukuleta geçirilmiş bir Türkiye, Güney Azerbaycan Türklerine sosyal, ekonomik ve kültürel yardımlar yaptı da onlar mı kabul etmedi.


http://www.gamoh.biz/yazdir.asp?hid=564

Alinti yazida kendi ifadeleri ile üstelik Basbug Atatürkün Rusyadan yardim aldigi yalanini ileri sürerek, ABD, dolayisi ile Israille isbirligi yaptiklarina haklilik kazandirmaya calisiyorlar.


Rus Yardımı Değil, Buhara Altınları

Rus Yardımı Değil, Buhara Emirlik Hazinesi Altınları
 
Sinan Tavukçu

 
M. Kemal Paşa, 26 Nisan 1920′de, Meclis’in açılışından hemen üç gün sonra yazdığı mektupla, Sovyetler Birliği’nden silah, cephane ve malzeme yanında para da istemiş, gönderdiği mektubuna cevap beklemeden 11 Mayıs’ta Rusya’ya bir de heyet yollamıştır.

Bu talep üzerine Sovyetler, 1920 yılından itibaren belli aralıklarla Ankara Hükümeti’ne cephane, savaş malzemesi ve para göndermiştir. Sovyetler Birliği’nin gönderdiği yardımın önemli kısmı, 16 Mart 1921′de Moskova Antlaşması’nın imzalanmasından sonra gerçekleşmiştir. Sovyetlerden temin edilen nakdi yardımlar üç yıl itibariyle aşağıdaki gibidir:

1920 yılında; 3.066.800 adet Altın Ruble ve 100.000 adet Osmanlı Altını.

1921 yılında; 9.800.000 adet Altın Ruble.

1922 yılında; 4.600.000 adet Altın Ruble.

Sovyet yardımı olarak bilinen bu paraların gerçekte Buhara halkı tarafından bağış yoluyla toplanan paralar olduğu anlatıla gelmiştir. Ancak bu bilginin doğruluğu tartışmalıdır. 1868 yılından beri Çarlık Rusyası işgali altında sıkıntılı bir hayat sürmüş olan Buhara halkının, bu dönemde yüz milyon altın ruble bağışlayacak bir maddi güce sahip olması pek akla uygun görünmemektedir. Son zamanlarda ortaya çıkan bilgilerden, Anadolu’ya gönderilen altınların, Bolşevikler tarafından yıkılan Buhara Emirliği’nin hazinesine ait altınlar olduğu ortaya çıkmıştır.

Buhara Cumhuriyeti’nin ilk ve son cumhurbaşkanı olan Osman Kocaoğlu, Sovyet Yardımının Hikayesini Anlatıyor

Buhara Cumhuriyeti’nin ilk ve son cumhurbaşkanı olan Osman Kocaoğlu 1972 yılında Yakın Tarihimiz Dergisi’ne yaptığı açıklamalarda yardım hadisesini aşağıdaki gibi anlatmıştır.

“1920 yılında Buhara Cumhuriyeti kurulduktan sonra, ben ilk cumhurbaşkanı olarak, yanıma başvekilimiz rahmetli Feyzullah Hoca’yı alarak Sovyet Rusya büyükleri ve bu arada Lenin ile temasta bulunmak üzere Moskova’ya gitmiştim. Bizden bir müddet önce, temmuz ortalarında Türkiye’den de milli hareketi temsil eden ilk heyetin Bekir Sami Bey’in başkanlığında Moskova’ya gelerek Lenin, Çiçerin ve Karahan ile, bilhassa yardım temini konusunda müzakerelerde bulundukları anlaşılıyordu.

Nitekim, Kremlin Sarayı’nda kendisi ile görüştüğümüz gün Lenin, önem verdiğini hissettirdiği “Türkiye”den söz açarak, bana

“- Ankara’dan bir Türk heyeti geldi. Vaziyetlerini anlatarak acele yardım istedi. Bu hususta sizin fikriniz nedir? “ dedi.

Hiç tereddüt etmeden kendisine:

“- Elbette yardım etmek gerek… ve vakit geçirmeden yapılmalıdır.” deyişim üzerine bu işte zaten kararlı olduklarını, fakat bazı zorluklarla karşılaştıklarını belirten bir ifade ile,

“-Yardım meselesi için bizi düşündüren iki zorluk var.” dedi ve devam etti.

”- Birincisi Türklerin istedikleri altın para bizde pek azdır.” deyince sözünü kestim.

“- Bizde altın para vardır! dedim. Verebiliriz de…”

Lenin memnun olduğunu belirten bir baş eğişiyle devam etti.

“- İkincisi, yol meselesidir. Çünkü Türklere yalnız para değil, her türlü harp malzemesi de vermemiz gerekiyor. Bunları emniyetle Ankara’ya ulaştıracak yol lâzım! Halbuki Kafkaslar’daki durum dolayısıyle yollar kapalıdır. Ne zaman açılabileceği malum değildir.”

Biz, bu hususta ayni kanaat ve fikirde olduğumuzu söyleyerek ilave ettim:

“- Kafkaslar’da kurulan cumhuriyetlerle anlaşmak mümkündür. Bu bölgede Müslümanlar çoğunluktadır. Gürcüler de menfaatleri icabı Müslümanlara yakındır. Ermeniler de keza… Çalışılırsa müşterek bir yol bulmak imkanı vardır.“ dedim.

Ayrıca paranın miktarını tespit etmek icap ediyordu. Bunu mütehassıslar tespit etsinler dedik ve bizim -aynı zamanda Hariciye Nazırı olan- Başvekil Feyzullah Hoca ile Rus mütehassıslardan mürekkep bir heyete havale ettik. Bu heyet uzun müzakereler sonunda yardım miktarını en az yüz milyon altın ruble olarak tesbit etti. Tekrar Lenin’le buluştuk. Lenin bu sefer yaptığımız konuşmada sözü tekrar para konusuna getirerek ne kadar verebileceğimizi sordu.

“- Yüz milyon ruble…” dedim.

Lenin tekrar etti:

“-Yüz milyon mu?”

“-Evet… Derhal verebiliriz!”

Çarlık zamanından kalma altın rublelerimiz çoktu. Buhara hazinesindeki bu paraya Ruslar el sürmezler, dokunmazlardı. Buhara bir Çar emâreti olduğu halde, idari ve mali işlerde müstakildi. Bu sebeple bizde altın belegan mâbelâg (haddinden fazla) çoktu.” (Yakın Tarihimiz, Cilt.1, shf.292-293)

Lenin’le bu şekilde mutabık kaldıktan sonra heyet Buhara’ya geri döner. Para yardımı meselesini meclise götürürler. O sırada Buhara’nın nüfusu dört buçuk milyondur. Buhara parlamentosu Türkiye’ye yüz milyon altın ruble yardımını tek itiraz sesi yükselmeden oy birliğiyle alkış ve tezahüratlar altında kabul eder.

Parlamentonun bu kararının hemen ertesi günü gereken muameleleri tamamlayarak parayı, Ankara’ya yetiştirilmek üzere Rus hazinesine teslim ederler.

Bu hadiseyi, Türk subayı Raci Çakırgöz’de hatıralarında anlatmaktadır. 1. Dünya Savaşında esir düştüğü Ruslardan kaçarak Türkistan’a gelen ve Taşkent’te öğretmenlik yapmakta olan Raci Çakırgöz, “Çarlık ve Bolşevik Rusya’da 10 Yıl” adıyla yayımlanan hatıralarında, Sovyet yardımları olarak bilinen yardım hakkında aşağıdaki hususları yazmaktadır.

“Ben Taşkent’teyken Buhara Geçici Hükümeti’nin İstiklal Savaşı vermekte olan, Ankara Hükümeti’ne para yardımında bulunduğunu haber aldım. Maalesef bu yardım bizim gazetelerde Rus para yardımı şeklinde geçmiştir. Ancak son zamanlarda yetkili kimseler bu olayın içyüzünü aydınlatmışlardır. Türkiye’ye bu yardımın yapılmasında en büyük rolü oynayan kimse, o sırada Maliye Nazırı olan Osman Hoca (Kocaoğlu) idi. Osman Hoca 1921 yılında ilan edilen Buhara Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunuyordu. Sonra 1923’te Afganistan’a ve oradan da Türkiye’ye geçti. 28 Temmuz 1968’de İstanbul’da vefat etti.

Sonradan öğrendiğime göre Buhara Hükümeti’nin Ruslar aracılığıyla Türk Hükümeti’ne yaptığı 100 milyon altın rublelik yardımdan, Ankara Hükümeti’ne ancak 10 milyon altın ruble ulaşabilmiştir. Ruslar, geri kalan 90 milyon altını, herhalde aracılık ücreti olarak almış olacaktır!

Esasen Ruslar, Buhara halkından ve saraydan topladıkları 12 vagon dolusu altın ki, aralarında çok ağır bir altın avize vardır. Ziynet ve çok kıymetli kuzu derilerini Moskova’ya götürdüler. Bu kuzu derileri ‘astragan’ı sağlayan Buhara’nın koyunları, Karakul denen gölün civar mıntıkasında, üretiliyordu.” (shf.68)
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı arazdergisi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
Ülkemizde ulusalcıların çin, rusya ve iran aleyhine konuştukları tek kelime göremezsiniz. Batı emperyalizminede karşıyız avrasyacılığada. Türkçüyüz ve Türk Birliğinden tarafız. Türk'e karşı olan her düşünceye ve ülkeye karşıyız. Ulusalcılar ülkemizde Türk düşmanı çin, rusya ve iran'ın sözcüleridir. Ayrıca Gamoh konusunda yukarıda yazdığınız tamamen iftiradır. O işin aslını Gökbörü Türkçüler Derneği Başkanından öğreniniz. Geçen ay düzenlenen GAMOH kurultayına kendileri de katılıp konuşma yapmışlardı.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Konuyu yönetime tasiyorum . En dogru karari sayin genel baskanimiz verir . Saygilarimla . T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı arazdergisi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ILfiTW9LchA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ILfiTW9LchA</a>  İftira attığınız Gamoh teşkilatı Ankarada geçen ay çok başarılı bir Kurultay geçirmiştir. Gamoh Güney Azerbaycan'ın en güçlü Türkçü siyasi teşkilatıdır.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
  İftira attığınız Gamoh teşkilatı Ankarada geçen ay çok başarılı bir Kurultay geçirmiştir. Gamoh Güney Azerbaycan'ın en güçlü Türkçü siyasi teşkilatıdır.

                    Iftirayla ne alakasi var kardesim ? Size verdigim köprüde , gecmiste gamoh hakkindaki tartismalarimizi okumadinmi ? Kurultay yapildigini ilk defa sizden ögrendim . Neden daha önce eklemediniz?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı arazdergisi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
O  toplantı BM tarafından düzenlenen bir toplantıydı. İran’daki Azerbaycan Türkleri, Türkmenler,Araplar, beluçlar ve kürtler davet edilmişti. Kürtler bilindiği üzere Güney Azerbaycan’ın özellikle Türkiye sınırında olan topraklar üzerinde hak iddia ediyorlar. Emperyalist güçlerin, rusya’nın ve çin’in isteğide bu yönde. Kürtler o bölgelerde çok küçük nüfusa sahip olmalarına rağmen( oda göçlerle) tüm uluslar arası kamuoyuna Güney Azerbaycanın en kritik topraklarını kendi topraklarıymış gibi tanıtıyorlar. Uydurma haritalar çıkarıp bunu uluslar arası tüm toplantılarda tanıtmaya çalışıyorlar.
Belirttiğiniz toplantıya iran daki Türk teşkilatlar o sebeple katılmışlardır. Meydanı Kürtlere ve kürt tezlerine bırakmamak için katılmışlardır. Güney Azerbaycanda esas savaş farslara karşı değil kürtlere karşı verilmektedir. Kürtler planlı bir şekilde iran devletininde teşvikiyle Güney Azerbaycanın Türkiye sınırı boyunca ermenistan’a kadar olan bölgeye planlı bir şekilde yerleştirilmektedir.  Şimdi öncelikle bu toplantının içeriğini anladığınızı umuyorum.
Toplantıya Güney Azerbaycan ve Türkmen teşkilatlar katılmışlardır. Toplantıya birçok teşkilat katıldığı halde Gamoh hain ilan edilmiştir. Halbuki Gamoh bayrağının hemen ilerisindeki bayrağa bakarsanız onunda Gaip( Güney Azerbaycan İstiklal Partisi) nin bayrağı olduğunu görürsünüz. Ama bu fotoğraflar çarpıtılarak birileri tarafından servis edildikten sonra sadece Gamoh günah keçisi yapıldı. ‘GAİP’İN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI’ şeklinde haber yapılmadı. Aynı toplantıya aynı şekilde Gaip ve GÜNAZ TV sahibi Ahmet Obalı da katıldı. ! GÜNAZ TV’NİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI’ diyede kimse haber yapmadı. ‘Toplantıya katılan GAİP LİDERİ SALİH YILDIRIM  geçenlerde sizin site yöneticileriyle de bir araya gelmişlerdir. 

https://www.hunturk.net/forum/guney-azerbaycan-istiklal-partisi-gaip-yoneticileri-turkiyedeydi-4486.html

GAMOH BAYRAĞININ ASILI OLDUĞU DUVARDA EN SONDAKİ AZERBAYCAN BAYRAĞININ ÜZERİNE ÇİZGİ ÇEKİLMİŞ OLAN BAYRAK GAİP’İN BAYRAĞIDIR.



Gaip teşkilatının web sitesindede bayraklarını görebilirsiniz.
http://gaip.biz/

Gamoh’un bu kadar üzerine gelinmesinin sebeplerini inceleyelim şimdi:
Gamoh Güney Azerbaycan Milli Teşkilatları içerisinde halk tabanı en güçlü olan, 1995 yılından itibaren istikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren, Türkçü bir teşkilattır. İran’da 1995 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde Tebriz’den aday olmuş ve 600.000 (Altı yüz bin) oy alarak milletvekili seçilmiştir. Çöhreganlı’nın bu yükselişini hesap edemeyen İran devleti ‘ Dedem Settar Han’ın çizmelerini giyerek meclise gideceğim’ diyen Çöhreganlıyı meclis yerine hücreye göndermiştir. Şimdi burada Çöhreganlı’yı anlatmayacağım. Merak edenler hayat hikayesini araştırıp bulabilirler. Dikkat çekmek istediğim konu neden Gamoh hain ilan edilmeye çalışılıyor. Çöhrganlı hakkında İran’da idam cezası var. Şu an abd’de yaşıyor. 2005 yılında sürekli kalmak niyetiyle Türkiye’ye geldi. 3 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunduktan sonra İstanbul’da İran’ın Türkiye’ye yaptığı baskı neticesinde İran’a teslim edilmek üzere tutuklandı. İran‘a teslim edilmek üzereyken BM’ lerin devreye girmesiyle Azerbaycan’a sınırdışı edildi. Azerbaycan’da gözetim altında tuttuğu Çöhreganlıyı tekrar abd’ye yolladı. 2 ay önce  Çöhreganlı tekrar Türkiye’ye gelmek istedi. Ancak turist olarak dahi gelmesine izin verilmedi. Çöhreganlı Türkiye’ye gelmek için vize alamazken Gaip ve diğer teşkilatların başkanları istedikleri zaman Türkiye’ye ve Azerbaycan’a girip çıkmaktadırlar. Peki neden Çöhreganlı kabul edilmezken diğerleri Türkiye’ye istedikleri zaman girip çıkabiliyorlar. Bunun sebebi İran’ın korku duyduğu tek Güney Azerbaycan liderinin Çöhreganlı olmasından kaynaklanmaktadır. Diğer tüm liderle İran için önem arz etmezken Çöhrenanlı hakkında Türkiye ve Azerbaycan’a kesin şekilde bu rahatsızlığı iletmişler ve kabul edilmemesi yönünde baskılar yapmışlardır.