Gönderen Konu: Çerkezler anadilde eğitim istedi  (Okunma sayısı 5423 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Çerkezler anadilde eğitim istedi
« : 29 Nisan 2012 »
Çerkezler anadilde eğitim istedi

Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, (DHA)
KAYSERİ’de düzenlenen mitingte konuşan Çerkez Hakları İnisiyatifi Yönetim Kurulu üyesi Kenan Kaplan, "Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Çerkezce eğitim veren okullar, yayın yapan gazeteler vardı. Şimdi de Çerkezce eğitim, 7 gün 24 saat Çerkes dillerinde yayın yapan radyo ve televizyon kanalları istiyoruz. Bu, tam demokratik Türkiye için gereklidir" dedi.

Fuar yolu Zümrüt Parkı’nda toplanan Çerkez Hakları İniyasitifi grubu üyesi 250 kişi, Kafkas halk oyunu gösterisinden sonra Kayseri Dünya Ticaret Merkezi önünde oluşturulan miting alanına, ellerinde pankartlarla yürüdü. Yürüyüş boyunca, ’Anadilde eğitim istiyoruz’, ’Anadilim onurum, savaşırım korurum’, ’Asimilasyona hayır’, ’Anadilde televizyon istiyoruz’ sloganları atıldı.

Miting alanına üst aramaları yapılarak alınan gruba seslenen Çerkez Hakları İniyasitifi Yönetim Kurulu üyesi Kenan Kaplan, Türkiye’de yaşayan tüm farklı renklerin temsilcileri ve kurumlarıyla birlikte Çerkezlerin de yok sayıldığını iddia etti. 80 yıl sonra artık sorunlarını konuşur hale geldiklerinin altını çizen Kenan Kaplan, "Bugün artık ayağımızdaki asimilasyon prangasını söküp atmak, dilimiz ve kültürümüzün geleceğinin güvence altına alındığını görmek istiyoruz" diye konuştu. Ankara ve İstanbul’da yapılan mitinglerden sonra Kayseri’de yaşayan Çerkezler için geldiklerini anlatan Kenan Kaplan, şöyle konuştu:

"Sadece şu iki mesajımızın net anlaşılmasını istiyoruz; Birincisi, devlet imkanlarıyla ana okuldan başlamak üzere tüm örgün eğitim kurumlarında Çerkez dillerinin öğretim ve eğitim imkanının sağlanması, ikincisi de yine devlet imkanlarıyla 7 gün 24 saat Çerkez dillerinde yayın yapan radyo ve televizyon kanallarının faaliyete geçirilmesi. Bu iki maddenin özeti, Türkiye’nin tam demokratik bir ülke olması ve bunun gereği olarak Çerkezlerin de dillerini ve kültürlerini koruyup geliştirebilecekleri ortamın sağlanmasıdır. Bunun için hükümetimizden, muhalefet partilerinden yeni oluşturacakları sivil yeni bir anayasa çalışmalarında dikkate almalarını istiyoruz."

Kabartay Balkar Cumhuriyeti İnsan Hakları Derneği Başkanı Hatajuko Valeri de "Suriye’de, Ürdün’de, Türkiye’de bulunan Çerkezler dillerini korumak için ellerinden geleni yapmalıdır. Daha küçük milletler dil ve kültürlerini korurken, biz neden asimilasyona uğruyoruz" ifadelerini kullandı. Mitingde, Kafkasya’dan gelen sanatçılar şarkılar söyledi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2012 »
Anadillerinin onurunu savasarak koruyacaklarmis ! Moskofa karsi savasarak onurlarini koruyamadilar ama,kendilerini Rus zulmünden kurtarip , vatan sahibi yapan Türklere gözleri kesiyor ! Bülent Arincin ortalik mali fahise karisida Cerkez . Yoksa Cerkezleri Arincmi ayaklandiriyor ? Ebu Suuda Iskilipli Atifa sahip cikan Cerkezleri niye ayaklandirmasin ? Ne kadar sahipsiz bir millet olduk ciktik pes yani iyimi ? Göz göre göre etnikler ayaklandirilip ic savasin temellleri atiliyor ,kimsenin umurunda degil .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2012 »
Yarim kan cerkez olan Murat Bardakci bile bunlarin Türkiye’den hak hukuk talep etmelerine isyan etmisti. Hakkinizi hukukunuzu Türkiye’den degil Rusya’dan gidip isteyin dediginde vay efendim senmisin bunu söyleyen hemen cümbür cemaat Murat Bardakci’ya karsi linc kampanyasi baslatmislardi.
Sayilari kürtlerin yarisi kadar olmus olsaydi onlara rahmet okuturlardi. Kürtlerin IQ seviyeleri normalden daha düsük oldugu icindir ki güdülen bir topluluk olma özellikleri bin yilda gecse degismeyecektir, gerci bu at hirsizlarininda IQ seviyesi düsük oldugu icin 2.Mahmud döneminde belli kademeden sonra yükseltilmiyorlardi lakin buna ragmen cerkezler cok sinsi ve numaraci olduklari icin her ortama rahatca girebiliyorlar, oyunu kuralina göre oynamasini biliyorlar, tabiri caizse nabza göre serbet vermesini cok biliyorlar nitekim Osmanli Saray’ina karilarini kizlarini rüsvet gibi pazarlayan bu at hirsizlari bunun karsiliginda ödül olarak Anadolu’nun en verimli ve güzel yerlerine Türkler o topraklardan sürülerek yerlestirildiler.


Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2012 »
Yazılı ve görsel basında Türkücü filmci entel liboş solcu bir çok isim çerkezdir sık sık Türk'e dil uzatırlar eleştirirler iliğimize kadar işlemiş etnikleri halkımız doğal olarak Türk zanneder.
Geçenlerde Mehmet Aslantuğ adındaki çerkez kişi Diyarbakıra gidip belediye başkanıyla halay sekecem demişti. Sade bir vatandaş : bak bir Türk sanatçı kürtlerin mücadelesine destek veriyor demekki haklı yanları var diyebilir


 Her şeyi birbirine karışmış kimin eli kimin cebinde belli olmayan acayip bir Ülkeyiz malesef

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2012 »
Eh be ne senaryoymuş yahu, en kaliteli o.ç. şey pardon figüranlar burada.. Çeşit çeşit, boy boy :evil: :evil: :evil:

Bu vesile ile Atsız Beğ'in Vasiyetini okumayan kalmasın, sevgili misafirler..

“ Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigâr olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.
Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içerideki düşmanlarımızdır.
Bu kadar düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı. Tanrı Yardımcın olsun !”

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2012 »
Bu etnik grup azınlık milliyetçisidir. Bunlar, seçimlerde, %50'den fazla sol partilere oy verirler.
Solcu bir yürüyüş olunca dikkat edin grup içindekilere; ekseriyet kıro, mezhepçi çirkin tiplerdir (pkk, dhkpc, ..). Kızlı erkekli mide bulandırır tipleri.
Ama arada bazen sarışın, beyaz filan kızlar olur. Genelde çerkez çıkarlar.

Tuhaf bir etnik grup bunlar.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2012 »
Ciddiye alınmayan varlıklarının derdine düşmüş zavallılar.Acıdım.

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
Ynt: Çerkezler anadilde eğitim istedi
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2012 »
 Dil haklarını gitsinler, ülkelerini işgal eden Ruslardan istesinler. Burası Türk Yurdu, burada Türkçe'den başka bir dil konuşulmayacak !
Bu sığıntılar, 150 yıldır ülkemizde davetsiz misafir olarak bulundukları cennet vatanımızı, sefil varlıklarıyla kirletiyorlar. Madem çerkezce konuşmak istiyorlar; geldikleri mağaralara geri dönsünler!

TTK