Gönderen Konu: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi  (Okunma sayısı 11455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
     Çin'in yıllardır işgal ettiği Uygur Özerk Bölgesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

     Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'nın haberine göre, çatışmaların Turfan bölgesine bağlı Şanşan ilçesi, Lukçün nahiyesinde meydana geldiği kaydedildi.

     Çin Komünist Partisinin Doğu Türkistan bölgesel komitesi yetkilileri, bıçaklı kişilerin bir karakol, yerel yönetim binası ve inşaat alanına saldırdığını öne sürdü.

     İddialara göre saldırıda aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu 17 kişinin öldüğü, ardından olaya müdahale eden polisin ateş açması sonucu 10 kişinin daha hayatını kaybettiği savunuldu.

     Polisin olay yerinde üç kişiyi yakaladığı ve diğerlerini takip ettiği belirtilirken, olaya karışanların sayısı hakkında bilgi verilmedi.

     Yoğun olarak Müslüman Türklerin yaşadığı bölgede son dönemde artan tansiyon nedeniyle bu tür saldırılar sıklıkla görülüyor. Son olarak nisan ayında yaşanan çatışmalarda onlarca kişi ölmüştü.[BASIN]

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!

http://www.gokbayrak.com/haber_detay.asp?id=3076

BASIN AÇIKLAMASI

26.06.2013

Çin Halk Cumhuriyetinin 1949 yılında işgal ettiği ve bu süreden beri şiddetin, zulmün ve asimilasyonun her türlüsünü reva gördüğü Doğu Türkistan’da, bu sabah saatleri itibari ile çatışma meydana gelmiş, çatışma sonucu 27 kişi hayatını kaybetmiştir.

Çin devleti yetkililer aracılığıyla çatışmanın yaşandığı yer ve ölü sayısı hakkında kısa bir bilgi geçmiş ancak detay vermekten kaçınmıştır. Öyle görünmektedir ki Çin devleti yaşanan bu çatışma olayı sonrası Doğu Türkistan halkı üzerinde etnik temizlik yapmak ve bölge halkını sindirmek adına yeni politikalar uygulayacaktır. Geçmişte birçok isim adı altında Uygurlar etnik temizlik kampanyalarına tabi tutulmuş bunun neticesinde binlerce insanımız idam edilmiş veya hapishanelerde hayatını kaybetmiştir.

Bu sabah Doğu Türkistan’ın Turfan şehrinde vuku bulan çatışma ne yazık ki geçmişte yaşanan kötü olayların yeniden yaşanabileceğinin endişesini akıllarımıza getirmektedir. 2009 yılında Urumçi’de olanlar buna en yakın ve en basit örnek olarak durmaktadır. Şiddet ve şiddetin her türlüsünden uzak durma gayretinde olan Uygurlar Çin’in amansız ve acımasız politikaları nedeni ile yaşam mücadelesi vermektedir. Çin devletinin ve özellikle Doğu Türkistan’da Komünist Parti tarafından seçilerek göreve getirilen kişilerin şahsi tutumları neticesinde Doğu Türkistan’da yaşanan huzursuzluk gün geçerek artmaktadır. Güvenlik güçlerinden başlayarak, devletin her kademesinde keyfi tutum ve uygulamalar bölge halkında zaman, zaman istenmeyen infial ve neticesinde şiddet eylemlerine neden olmaktadır.

Doğu Türkistan işgal edildiği günden beri Çin için saklanması ve dünya kamuoyundan gizlenmesi gereken bir yer olmuştur. Böylelikle Uygurlar üzerinde her türlü sistematik şiddet ve asimilasyonu uygulayan Komünist Parti ve idarecileri bu günde bunu uygulamaktan geri durmamaktadır. Uluslararası gözlemcilerin bölgede tam olarak görev yapamaması yada bölgeye sokulmaması Çin devletinin adeta resmi politikası olmuştur. Biz Doğu Türkistan adına dünya kamuoyunu bilgilendiren sivil toplum kuruluşlarının en çok endişe duyduğu ise geçmişte yaşanan etnik temizliğin yeniden yaşanmasıdır.

Turfan bölgesinde bu sabah saatlerinde yaşanan olayların takipçisi olamaya devam edeceğiz bölgeden alınan en küçük bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşarak, Doğu Türkistan halkının hakkını koruma gayretinde olacağız. Yaşanan çatışma da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ALLAH’tan rahmet dileriz. Saygılarımızla;                           

Doğu Türkistan

Kültür ve Dayanışma Derneği

Genel Merkezi
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Sehitlerimizin Ruhlari sad olsun yazmaya elim varmiyor artik
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı giray-han

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 116
Şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Geberin soysuz çinliler!

Çevrimdışı AFŞAR BÖRÜ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 43

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Alıntı yapılan: Uygur Haber Ajansı
Dün sabah Doğu Türkistanımızın Turpan iline bağlı Lükçün kasabasında meydana gelen olaylar netlik kazanmaya başladı: UHA'a düşen en son habere göre;Çin Devletinin temsilcisi olan polislerin mahremi alan gözetmeksizin istediği anda istediği evi basarak arama yapması herkesi potansiyet Devlet Duşmanı görmesi bir grup delikanlıyı çileden çıkardı,kendi yöntemleriyle patlayıcı hazırlayan gençler kent merkezindeki karakola saldırdı. karşılıklı büyüyen çatışma da Çinli polislerin de aralarında bulunduğu 123 kışı hayatını kaybetti. gerginlik hala sürüyor.


Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti,dün Turpanda Uygur Direnişçilerle Çinli polisler arasında meydana gelen kanlı çatışmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Alıntı
Şincan Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan’da son aylarla artarak devam eden terör ve şiddet olayları bizleri endişeye sevk etmektedir.

Yerel yöneticilerin özellikle güvenlik güçlerinin Han Çinlisi olmayan unsurlara yönelik sergiledikleri haksızlık ve aşağılama gibi hakaretimsi davranışlardan ve keyfi baskılardan kaynaklanan olayların tüm bölgeye yayılacağı endişesi içindeyiz. “Arap Baharı” ve “Turuncu Devrim” gibi halk hareketlerinin arkasında yer alan küresel güçlerin bu tür olaylardan faydalanacağı ve masum gençlerimizi tahrik ederek kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları düşünülmektedir.

Şu bilinmelidir ki, Doğu Türkistan bölgesi Çin’in yumuşak karnı durumundadır. Dolayısıyla bölgede yaşayan halkın sorunlarının bir an once çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması, bölgedeki halkın dini ve milli kimliklerinin korunması ve sosyal ve ekonomik ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması ile mümkün olacağı gerçeği unutulmamalıdır. Küresel lider olmayı arzulayan Pekin Yönetimi’ni Doğu Türkistan halkının hak ve hukuklarına saygı göstermeye ve sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Ayrıca başta Türkiye olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri’ni, İslam Konferansı’nı, Rabıta teşkilatını da arabulucu görevini ifa etmek üzere girişimde bulunmaya davet ediyoruz. Sorunların gündeme getirilmesi, çözüm bulunması için Diasporadaki Doğu Türkistan kuruluşlarını temsilen oluşturacağımız bir heyetin bölgeye davet edilmesini teklif ediyoruz.

Bu heyetin bölgede yapacağı temasların huzur ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını ümit ediyoruz.

SALDIRININ PERDE ARKASI : DOĞU TÜRKİSTAN’IN TURFAN VİLAYETİ, PİÇAN İLÇESİNE BAĞLI LÜKÇUN NAHİYESİ’NDE BİR SÜREDİR ARTARAK DEVAM EDEGELEN ÇİNLİ POLİSLERİN KEYFİ BASKI VE HAKARETLERİNDEN BUNALAN BİR GRUP ÇİFTÇİ UYGUR ELLERİNDE ORAK-ÇEKİÇ VE BIÇAK GİBİ ALETLERLE YEREL YÖNETİM VE KARAKOL BİNASI İÇİNE GİRMİŞLERDİR. KARAKOL ÖNÜNDE VE İÇİNDE ÇIKAN ARBEDEDE 9 POLİS VE 8 SİVİLİN ÖLMÜŞTÜR. OLAYLARIN DEVAM ETTİĞİ ESNADA BÖLGEYE GELEN TAKVİYE POLİSLERİN KARAKOL ÖNÜNDE BEKLEYEN ÇİFTÇİ UYGURLARA RASTGELE ATEŞ AÇMASI SONUCU 1O UYGUR’UN ÖLDÜĞÜ, OLAYLARA KARIŞTIĞI ÖNE SÜRÜLEN 3 KİŞİNİN SAĞ OLARAK YAKALANDIĞI, ONLARCA KİŞİNİN DE YARALANDIĞI ÖĞRENİLMİŞTİR. OLAYLARA KARIŞANLARIN SAYISI VE SALDIRININ SEBEBİ KONUSUNDA YETERLİ BİLGİ VERİLMEMİŞTİR.
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz

Çin’in (ablukasın daki sözde ) Uygur Özerk Bölgesi’nde dün çıkan çatışmalarda 27 kişi yaşamını yitirirken, ‘Uygur Ana’ lakaplı ‘Dünya Uygur Kongresi Başkanı’ Rabia Kadir olayları telefonda Hürriyet’e anlattı.
Alıntı
Uygur Türklerinin lideri Kadir, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ile birlikte bölgeyle temas halinde olduklarını ve olayların Çin’in baskıcı asimilasyon politikaları ve nüfus transferleri nedeniyle meydana geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“(Dün) Sabah saat 06.00’da Uygurların yoğun yaşadıkları Doğu Türkistan’ın Turfan vilayeti Piçan ilçesinde kalabalık bir grup Uygur köylüsü topraklarının ellerinden alınıp Çinlilere verilmesini protesto etmek için hükümet binasına yürümüş ve polisle karşı karşıya gelince çatışma çıkmış, çatışmaların polis karakoluna sıçramasıyla olaylar büyümüş.

İlk gelen haberlere göre 17’si Çinli polis, 10’u Uygur köylüsü 27 kişi öldü, 3 kişi tutuklandı.” Resmi Çin kaynakları ise ‘bıçaklı bir güruhun’ hükümet binası ve bir inşaat şantiyesine saldırması üzerine çıkan olaylarda 27 kişinin öldüğünü bildirdi. Uygur Ana, Hürriyet’e anlattı Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, dün Uygur Özerk Bölgesi’nde 27 kişinin öldüğü çatışmayı Hürriyet’e anlattı.

Kadir, “Toprakları elinden alınan Uygur köylüleri, hükümet binasına yürürken çatışma çıkmış, olaylar büyümüş” dedi.

6 milyon Çinli bölgeye yerleştirildi Kazak Türklerinin yoğun olduğu Altay ve Çöçek vilayetleri dışında Doğu Türkistan’ın tüm vilayetlerinde Uygur Türklerinin toprakları, işyerleri ve evleri çeşitli bahanelerle ellerinden alındığını iddia eden Rabia Kadir, şöyle konuştu: “Bu güne kadar Çin hükümeti, 6 milyon Çinliyi bölgeye getirip Doğu Türkistan köylülerinin arazilerine yerleştirdi. Uygur Türklerinin inanç hürriyeti ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan tanınmıyor.

Bu eylemleri şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere, bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.” Muammer Elveren. kaynak:www.hurriyet.com.tr

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Çin polisi şikayete gelen Uygurlara saldırdı
Doğu Türkistan'ın Lemçin şehrindeki olayların toprakları zorla ellerinden alındığı için karakola şikayete gelen halka Çin polisinin saldırması ile başladığı ortaya çıktı.

27 Haziran 2013, 15:03
Hamid Göktürk/ Dünya Bülteni- Haber Merkezi

Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de beş yıl önce düzenlenen katliamının beşinci yıldönümü yaklaşırken, Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan'da katliam, şiddet ve baskılarını arttırarak sürdürüyor. Bölgenin Lemçin şehrinde Çin'in topraklarına el koyup Çinlilere vermesine karşı çıkan köylülerin karakola şikayet etmesi üzerine polis gruba karşı şiddet kullandı.
Çin'de dün resmi Şinhua ajansı ile Sina İnternet sitesi kesici aletlerle silahlanan bir grubun Lemçin Polis Merkezini bastığı 9'u polis ve 8'i Çinli Sosyal İşçi (Silahlı Çinli Milis) toplam 17 kişinin öldüğünü iddia etmişti. Ajans, saldırganlardan 10 kişinin öldürüldüğünü, üç kişinin ise sağ yakalandığını açıklamıştı.
Olay mahallinden ulaşılan bilgilere göre ise, olaylarda Çin yönetiminin iddia ettiği gibi ölü sayısının 27 değil çok daha fazla olduğu, içlerinde yaşlı kadın ve çocukların bulunduğu yüzlerce kişinin ise yaralandığı, Lemçin Hastanesinde yer bulamayan yaralıların bölgedeki diğer hastanelere sevk edildiği bildiriliyor.

Çin işgal yönetimi yıllardan beri Doğu Türkistan'da Uygur Çiftçilerin topraklarına zorla el koyuyor ve destek ve teşviklerle ülkeye getirdiği Çinli göçmenlere bu toprakları tahsis ederek yerleşmelerini sağlıyor. Lemçin'deki olayların da topraklarını kaptırmak istemeyen Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin protesto gösterisi düzenlemesi üzerine gerçekleştiği ve polisin eylemcilere şiddet kullandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz ay da topraklarını Çinlilere kaptırmamak için Gulca bölgesinde yaşayan çiftçiler tarlalarında kulübeler yaparak sürekli nöbet tutmaya başlamışlardı.

Dünkü olayda topraklarına el konulan çiftçiler mahalli yöneticilere şikayette bulunmuş ise de, sonuç alamamıştı. Bunun üzerine bölge halkı, Urumçi ve Pekin'e giderek başta Çin Ulusal Halk Kurultayı ve yargı organlarına başvurmuş ancak, sorunu mahalli makamlar nezdinde çözmeleri söylenerek polis nezaretinde memleketlerine zorla geri gönderilmişti. Toprakları zorla ellerinden alınan ve geri alma başvurularından hiçbir sonuç alamayan Turfan Vilayeti Piçan ilçesi Lemçin Gungşe (Kasabası) halkından bir grup 26 Haziran Salı günü sabah namazından sonra topluca Lemçin Kenti Polis Merkezine giderek ellerinden alınan ve Çinli göçmenlere verilen topraklarının kendilerine iade etmelerini istedi. Çıkan tartışma daha sonra çatışmaya dönüştü. Çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı, polis merkezinin ateşe verildiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca, bölgenin Çin askerlerince kuşatıldığı, sıkı yönetim ilan edildiği, giriş çıkışların yasaklandığı, bölgeye Çin'den çok sayıda askeri birlik sevk edildiği bildiriliyor.

ABD'de yönetim karşıtı Çin muhalefetinin internet siteleri ile Çin'den yayın yapan bağımsız siteler de olayları isyan olarak nitelendiriyor.

RABİA KADİR: ÇİN'İN ASİMİLASYON POLİTİKASININ BİR SONUCU
Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ile birlikte bölgeyle temas halinde olduklarını belirterek olayların Çin'in baskıcı asimilasyon politikaları ve nüfus transferleri nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Kazak Türklerinin yoğun olduğu Altay ve Çöçek vilayetleri dışında Doğu Türkistan'ın tüm vilayetlerinde Uygur Türklerinin toprakları, işyerleri ve evleri çeşitli bahanelerle ellerinden alındığını söyleyen Rabia Kadir, şöyle konuştu:
"Bu güne kadar Çin hükümeti, 6 milyon Çinliyi bölgeye getirip Doğu Türkistan köylülerinin arazilerine yerleştirdi. Uygur Türklerine inanç hürriyeti ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan tanınmıyor. Bu eylemleri şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere, bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz."

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=265250
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı Aksungur

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 39
  • Türk Milliyetçisi
Suriye'nin, Filistin'in derdiyle uğraşan hükümetimiz Doğu Türkistan ve Kerkük'te meydana gelen kıyımdan bir haber yaşamaktadır. Büyük bir utanç tablosu bizler için.
Sonsuza dek sönmeyecek ateşimiz, Tanrı dağında savaştıkça kardeşlerimiz.

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Yaziklar Olsun Filistine Suriyeye Somaliye Arikana aglayip Kerkük DoguTürkistani Görmezden gelenlere
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı KökTürk

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Gazze,Filistin,Suriye için ağlar,ağıtlar yakarak kükrer misali aslan,

Kerkük,Türkistan,Karabağ için göz kör,kulak sağır,olur adeta dilsiz şeytan

alıntı.

İçim kan ağlıyor.
“Öd tengri yaşar. Kişi oglı kop ölgeli törümüş.”
(Zamanı Tanrı yaşar. İnsanoğlu hep ölmek üzere türemiş.)

- Bilge Kağan

Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındıkta, ikisi arasında insan oğlu kılınmış.
İnsan oğlunun üzerine ecdadım Bumin Kağan, İstemi Kağan oturmuş.
Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş.
Dört taraf hep düşman imiş.
Ordu sevk ederek dört taraftaki milleti hep almış, hep tâbi kılmış.
Başlıya baş eğdirmiş, dizliye diz çöktürmüş...