Gönderen Konu: Dede Korkut Öyküleri film oluyor...  (Okunma sayısı 3858 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Öğreniyor...
Dede Korkut Öyküleri film oluyor...
« : 23 Ağustos 2006 »
Uyuyan budunumuzu belki biraz yozluktan uzaklaştırır.

Alıntı
12., 13. ve 14. asırlarda Anadolu’nun doğusuna gelip yerleşen ve bu bölgeyi vatanları olarak benimseyen Oğuz Türkleri arasında yayılmış Dede Korkut Öyküleri şimdi film olarak izleyicilerle buluşacak.

Orta Asya’dan Anadolu’ya Oğuz Türkleri ve Türk boyları arasında yaşananmış olayları destansı bir dille konu alan Dede Korkut Öyküleri’nin çekimlerine Ürgüp ev sahipliği yapacak.

12 ayrı öykünün yer alacağı film, önce TRT’de gösterilecek. Film, aynı zamanda Türkçe ve lehçelerini konuşan Orta Asya ülkeleri, Kıbrıs, Kuzey Irak ve Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Balkan ve Avrupa ülkelerinde de gösterime girecek.

Filmde, Burak Sergen ve eşi Işıl Sergen’in yanı sıra Azerbaycan’ın ünlü oyuncusu Fuad Poladov da rol alacak. Burak Sergen, Deli Dumrul’u eşi Işıl Sergen ise Ay Kız’ı canlandıracak. Azerbaycanlı oyuncu Fuad Poladov ise Dede Korkut’u oynayacak. Poladaov, filmde ayrıca öyküleri anlatacak.

12 ayrı hikayenin yer alacağı Dede Korkut Öyküleri’nin çekimleri Ürgüp’te gerçekleştirilecek. Ürgüp’e o dönemi yansıtan özel bir plato kurulurken, Kazakistan’dan özel olarak Otağ çadırları getirtildi.
http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/4963324.asp?gid=90

Çevrimdışı tomris

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: Dede Korkut Öyküleri film oluyor...
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2006 »
Bu uzun zamandır olmasını beklediğim bir şeydi.
Sevindirici bir durum.
Umarım Atam ATSIZ'ın eserlerini de sinemaya taşırlar, böylelikle kitap okumayan kişiler de ATSIZ Ata ile tanışıp, bozkırlar da gezinip,sohbet etme fırsatını sahip olurlar.

Koca ATSIZ yolun yolum olsun
TENGRİ TÜRK'ü koruyacak

Çevrimdışı Erendiz

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2006 »
"Otağ çadırları", sözüne bir anlam veremedim?
Kırgız Türkleri bu çadıra: Aküy;
Kazak Türkleri: Kiyiz üy, der.
Ben bu çadırlarda Alatoo, Isıkköl, Aktöbe, Yer Tolkun... gibi dağ ile yaylaklarda kaldım.
A. Enis Turan'ın aktardığı "Kırgız Edebiyatından beş romanı salık veririm".
TTK

Çevrimdışı BOZKIRKURDU

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • " TÜRK IRKI SAĞOLSUN... "
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2006 »

Son bir aydır  " Deli Dumrul"  Ürgüp'te çekilmekte. Setteki otağları gördüm; harikaydı...

TTK