Gönderen Konu: Değerli Sanatçımız Embiya Çavuş  (Okunma sayısı 3250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı brakisefal

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 188
    • http://www.vatankirim.net/
Değerli Sanatçımız Embiya Çavuş
« : 13 Aralık 2007 »
Embiya Çavuş 1926'da Şumnu'da doğmuş bir sanatçı. Hayatını Türklük meselelerine çözüm bulmak amacı ile çilelerle doldurmuş, bu uğurda sürgünlere yollanmış, prangalar vurulmuş, çalışma kamplarında çalıştırılmış bu dava adamını tanıma fırsatına eriştim.

Embiya Çavuş şu aralar İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sergisinin başında sabah 10'dan akşamüstü 5'e kadar ileri yaşına rağmen ayakta, gençlere Türk milliyetçiliğini - dış Türkler'in mücadelelerini anlatıyor.

Embiya Çavuş'u biz Türkçüler pek bilmeyiz ama k.rtler, komünistler çok iyi bilirler. Öyle ki; sergileri pekaka sempatizanlarınca basılmış, nice tehtidler almıştır. Kanada'dan Moğolistan'a kadar açtığı sergilerin hepsinde Türklük davalarını sanatıyla-resimlerle anlatan Çavuş, Türkiye'deki hain sürüsünce aldığı tehditlere inat hala sergiler vermekte, gençlerle konuşmakta,Türklük sevdasıyla harmanlanmış anılarını bizlere aktarmakta. O 80 yaşında bir koca kurt.

Şahsına karşı beslediğim bu saygı ve minnet duygularıyla okul gazetemiz adına yarın kendisine sorular yönelteceğim. Bu röportoj öncesi kendisi hakkında son kez bir araştırma yapmak istedim ve hazır internette bu konu üzerine çalışırken bu değerli bozkurdun ismini otağa aktarmak istedim.

Embiya Çavuş gibi değerlerimiz ile Türk milleti benliğini, bilincini, moral değerlerini koruyor. Irkdaşlarıma tavsiyem bu değerli şahsiyetin sergilerine katılma imkanı bulsunlar ve bu kocakurtla düşüncelerini paylaşmaktan çekinmesinler.

Sizlere Embiya Çavuş sergisinden bir kaç resim aktarmak istiyorum. Bu resimler hala İzmir Ekonomi Üniversitesi sergi alanında görülebilmekte. İzmir'deki ırkdaşlarımın dikkatine.







Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Değerli Sanatçımız Embiya Çavuş
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2007 »
Güzel resimler; değerli sanatçımızın eline yüreğine emeğine sağlık.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!