Devlet, ebed müddettir..!
Kendilerini devletin üstünde gören, hatta L' ETAT, C'EST MOİ (devlet benim) diyen zavallılar, arada bir çıkar....
Ama bir avuç toprak, O'na haddini bildirir.
Tayyip Erdoğan:
Ben gidersem tek devlet biter, tek bayrak biter!
Diyerek, devletin varlığını ve devamlılığını, kendisiyle özdeş tutuyor.
Yani iktidarı bırakmamak için devletin bekâsını öne sürüyor.
Vaktiyle benzer bir sözü Hitler:
Ben düşersem Almanya yok olur!
Şeklinde söylemişti.
Komünist diktatör Lenin:
Ben gittiğimde kapitalistler sizi, kör kedi yavruları gibi, boğacak!
Diye toplumu korkutarak kendi iktidarını sürdürmüştü.
Geçtiğimiz senelerde Trump ise senato ve meclisin azil görüşmeleri esnasında:
Beni azlederseniz piyasalar çöker, herkes yoksullaşır.
Diyerek ABD'nin refahını ve ekonomik varlığını kendi iktidarıyla özdeşleştirmişti.
Hitler'e rağmen Almanya, Staline rağmen Rusya, Trump'a rağmen ABD yerinde duruyor. Hepsi yerinde ve eskiye göre daha güçlü ve istikrarlılar.
Peki Atatürk ne dedi?
Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır! Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!
İşte liderlik budur!
Şayet bir sistemin, bir fikir ve inancın, bir devletin varlığı bir kişiyle var ise bütün fikir, din ve devletlerin söz konusu kişinin ölümüyle yok olması gerekirdi.
Bu gün baktığımızda Musa, İsa ve Muhammed peygamberler yok ama getirdikleri inanç sistemleri devam ediyor.
Ve hatta birer felsefi inanç sistemi olan Budistlik, Konfüçyüslük, Manilik, Hinduluk vb. felsefi kuramcıları öldükten binlerce yıl sonra bile devam ediyorlar.
Aynı şekilde ABD kurulalı 350, Rusya kurulalı 500, Almanya, İngiltere, Fransa kurulalı neredeyse bin yıla yaklaştı.
İran bir kaç bin yıldır varlığını sürdürüyor.
Hakeza, Türklerin Batı Türkilinde kurdukları, Türk Devleti; adı kah Selçuklu, kah Osmanlı, kah Cumhuriyet olarak yüz yıllardır devam ediyor ve iktidarlar, belki rejimler değişecek ama daha binlerce yıl, Acun var oldukça da, varlığını sürdürecektir.
Kimse, Ben gidersem tek devlet biter, tek bayrak biter! diyerek
kerameti kendinden menkul görmemeli!
Her hususta olduğu gibi bu hususta da sözün doğrusunu ve hayatın gerçeğini:
Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır! Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!
Sözleriyle Kutlu Türk Başbuğu Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK söylemektedir.
Bu tavrıyla Atatürk, varlığı sonsuza dek sürecek, bir tohum ve mayadır.
Ve bunun için, ikinci bin yılın hemen öncesinde, aynen Oğuz Ata gibi, Türklerin Atası ATATÜRK olmak makamına ermiştir!
Mahkeme kadıya mülk olmaz! Atasözümüzü unutmamak ve farkı fark edip, hakkı teslim etmek gerçek bir erdemdir.
Devlet, ebed müddettir..!
Kendilerini devletin ve milletin üstünde gören, muhterist, zavallıların hepsi yok olup gitti!
Tarih bunun, sayısız, örnekleriyle doludur.
Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
TTK.