Gönderen Konu: Diyarbakırda Barzani Konferansı Neyi Çağrıştırıyor?  (Okunma sayısı 3204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Diyarbakır'da düzenlenen konferansta Kuzey Irak Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.


Diyarbakır’da İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin katılımıyla yapılan “Kürt Dil Konferansı”nda, cuma günü “Ey Rakip” adlı Kürt marşının okunmasının ardından dün de Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.

Kendilerine “Dicle Fırat Diyalog Grubu” adını veren bir grup, 1 Mart 1979’da hayatını kaybeden Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani’nin babası Mustafa Barzani için anma programı düzenledi. Habertürk gazetesi haberi "Barzani, Diyarbakır'a bayrak çekti" başlığıyla sürmanşetten verdi.

Grubun, Ofis semtindeki bürosundaki etkinliğe PKK’nın infaz listesini savcılığa veren siyasetçi-yazar İbrahim Güçlü ve HAK-PAR yöneticileri de katıldı. Etkinlikte Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı ve Mustafa Barzani’nin fotoğrafı asılırken, Türk bayrağına yer verilmemesi dikkat çekti. Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, Mustafa Barzani’nin Kürtler için “büyük bir kahraman” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘SEVİNCİMDEN KRAVAT TAKTIM’

“Kuzey Irak’a 2 hafta önce gittik. Kürt bayrağının dalgalandığını görünce çok duygulandım. Memurluk yaptığım zaman bile kravat takmadım. Ancak bugün Kürdistan bayrağını açtığımız için sevincimden kravat taktım. Kalbimizden geçen o ki Kürdistan bayrağı 4 parçadaki Kürdistan’da (Irak, Türkiye, Suriye, İran) dalgalansın. Biz de Türkiye’de yaşayan Kürtler olarak ilk kez Kürdistan bayrağı astık. Arap, Türk ve Acem kardeşlerimiz korkmasın, Kürdistan bayrağı kimseye zarar vermez tam aksine fayda verecektir."

KONFERANSTAN 'TEK ALFABE' KARARI ÇIKTI
kürt marşı olarak bilinen “Ey Rakip” marşıyla açılışı yapılan “Kürt Dil Konferansı”nın sonuç bildirgesi açıklandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in okuduğu sonuç bildirgesinde, “Kürtlerin birbirini anlaması ve ulusal bir bilincin oluşması için tek bir alfabeye ihtiyaç vardır” denildi.

GÜN ÖZGÜRLÜK GÜNÜDÜR

Sonuç bildirgesi öncesi konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Dünya bilsin ki artık Kürtler köle olarak kimliksiz yaşamayı kabul etmemektedir. Gün özgürlük ve birlikte olma günüdür” dedi. Konferansa katılan yabancı konukları yemekte ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, “Dil temeldir ve bir halkı halk yapan mayadır” diye konuştu.


Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Adamlar kafalarındaki hainligi pratige dökme adımını atmışlar tek alfabe tek bayrak bunuda ülkemizde konferans adı altında yapma cesareti gösteriyorlar.

Durmayıp yola devam eden ihanetçilerin açılım eserlerinin sonucu bunlar bugün bu zırvalara izin verilirse yarın daha fazlasını yapacaklardır taviz tavizi doğurur.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Devleti yöneten din tüccari ,emperyalist isbirlikci hainlere göre üst kimlik islam kardesligidir (!) bunlara göre üstünlük kulluktadir ! . Tanri adina AKP ye ne kadar kul köle olursaniz degeriniz o kadar artar ,geberdikten sonrada cennette altindan saraplar akan irmaklar , 70 bin dösegin  üzerinde ,70 bin huri kiziyla evleneceginiz müjdelenir !? Ne yazikki milletimizin ezici cogunlugu bu masallarla uyutulup uyusturulmus vaziyettedir .

Yukarida gerceklestirilen sözde konferansin benzerini AKP yapip konusmacisida RTE olsaydi , hazirlanmis metnin icinde kac kere , allah din iman , peygamber iskilipli Atif hoca zikredilirdi ? Ümmetci ihanetci tayfanin Türk düsmanligina dolayli yoldan yapacagi saldirilari saymamiza gerek bile yok .

Birde asirlarca yüce milletimizin usakligini yapmis maymun sürüsünün yaptigi konusmaya dikkatinizi cekerim ! Tek bir sefer dahi olsa ilahi argümanlara ihtiyac duyulmadigi gibi, en üst perdeden kürt irkciligi yapildigina sahit oluyoruz .

            Uyanmak icin gecmi kaldik bilemem ama , basbakanin yeni Türkiye söylemlerine bakilirsa ati alan üsküdari gecti ! Yeni Türkiyenin haritalari zaten hazir ,sadece anayasanin degistirilip itin kürtün resmiyete dahil olmalarini , Suriye Iranin yikilmasini ve gayri mesru itistani ilan etmeyi planladiklari gün gibi acik . Ortada ne muhalefet var nede baska bir direnc noktasi . Inanilacak gibi degil ama ne yazikki agir agir yok olmaya dogru gittigimiz asikar . Bir millet futbola gösterdigi hassasiyeti namusunu serefini beklesin diye emanet ettigi ordusunun generallerine göstermezse hazin son kacinilmaz olur .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Uyanmak için geç kalıyoruz hatta uyanma gayreti, niyetide yok! her emperyalist gücün öncü postal yalayıcısı dağ kaçkınları ülkemiz üzerinde"Birinci derece Tehlike" olmaya devam ederken kardeşlik havasıyla sarılmak Milletimize telafisi zor hatta belkide imkansız derin yaralar açacaktır.