TGRT'nin de bir araştırması vardı. Kimlik ve algı diye. Araştırma fena değildi. Dikkat çekici sayı Kürt olup Türk'üm diyenlerin fazlalığıdı.
emir25, Zazaların Türk olup olmadıkları gibi bir durum yok. Kürt değiller ama yakın akrabalar. Tartışmalı bir durumları da yok. Ha Kürt Ha Zaza neyi fark edecek?
Fazla bilgim yok bu konuda...Ben Erzurum'daki Türk nüfusun daha fazla olduğunu belirtmek istedim daha çok...
Başkaları bu diyeceklerimi anlamazsa şayet, sorun yoktur çünkü konunun önemini ve mahiyetini anlayamıyor olabilirler.
Çünkü onlar için: bölücülük=terör eylemleri.
Fakat terör eylemleri yapanlar açıktan bilinen bölücülerdir, ki onlardan çekinmemize gerek yok Türkçüler olarak.
Bizim işaret ettiğimiz, etmeye çalıştığımız gerçek tehlike; vatana bağlı görünüyor olupta, örneğin ikinci dil isteyen sözüm ona barışçı teröristlerdir. Bu ikinci zümre sıradan vatandaşlarımız tarafından kabul görür oldu, çünkü terör eylemleri yapmıyorlar.
Zazalar çoğunlukla PKK'lı olmadıkları için, hatta vatana bağlı göründükleri ve hatta PKK'ya karşı görünmeleri sebebiyle sempati bile kazanıyorlar.
Milletimize anlatmalı ve öğretmeliyiz ki, PKK= kürt ayrılıkçı hareketi değil.
PKK sadece bu ayrılıkçı hareketin bir yansıması. Toplamda eğer bütün olarak bakarsak, kürt ayrılıkçı hareketi çok daha geniş kapsamlıdır.
Emir25 kandaşım eğer Erzurumluysan şayet, muhakkak terör eylemleri yanlısı olmayan kürtlerin ve zazaların kabul gördüğüne şahit olmuşsundur. Bu dediğim Erzurum için değil, benim Adana Mersin'im içinde ve Türkiye'nin heryeri için de geçerlidir. Lütfen bilmemezlikten gelmeyelim.
Adana'da asimile politikası sonucu 1930'larda getirilmiş olan zazalar bir afra bir tafra, sözüm ona benden daha Türk geçinebilirler, fakat anadilimiz diye savundukları ayrı ağız veya lehçeleri dahi ayrılıkçı hareketin parçası olduklarını gösterir.
Bana deseler ki, nedir seni Türk-İslam Ülkücülerinden ayıran, hah işte bu konudur.
Türk olmayanların da, vatana bağlı görünmeleri veya silahlı ayrılıkçılık yapmamalarından dolayı kabul görmeleridir.
Dediğim gibi eğer Erzurum'lu isen, bilmemezlikten gelmenin gereği yok, çünkü aynı şeyler o güzide şehrimizde de ziyadesiyle yaşanmaktadır.
İyi olmak, vatana bağlı olmak = Türk olmak değildir, Türk kabul görmekte olmamalıdır.
Zazalar zaman zaman iyi niyetleri en iyi suistimal eden etnik döküntü sıralamasında rekor kıracak boyutta yansıyabilmekteler. Gerçekten iyi rol yapıyorlar.