Kıbrıs harekatında adanın tümünü almamız gerekirdi. Ama bu adam sayesinde olmadı. Tipik birisi diyoruz ya. Yerli marka arabaya binmesi mütevasi yaşantısı ilginçti. Ama ihtilal olmadan önce milliyetçi camiaya yaptıkları yenilir yutulur değil.
Kürdüm demişti sanıyorsam bir konuşmasında.
Erbakan'ın cihat hayali Kıbrıs'ın tümünü almak.Kıbrıs'ta 1960 Anayasasını ihlal eden ENOSİS yolunda adımlar atan Yunanistan'a ses çıkarmayan ABD ,İngiltere, BM Türkiye'nin Çıkarma yapmasıyla anında harekete geçtiler.30 temmuzda Cenevre deklarasyonu imzalandı.Bu konferans Türkiye''nin başarısı ile sonuçlanmıştı.Ama yunanlılar bu aşamada Türkiye'yi oyalıyorlardı.Sonunda ABD nin bütün karşı çıkmalarına karşı Türkiye 14 Ağustos 1974 de 2.Kıbrıs Barış Harekatını başlatarak 2 günde Türk kuvvetleri adanın %38 ini ele geçirmiş ve BM nin ateşkesine uyduğunu kabul etmiştir.
2.Kıbrıs Harekatı işgal olarak algılanmış ve en sert tepki ABD ve SSCB den gelmiştir.Türkiye en büyük darbeyi herzamanki gibi müttefikimiz ABD 'vurmuştur..1975 şubat ayında Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaya başlamıştır.Türkiye kendi haklı savaşında bu kadar kıskaca alındığı halde , Kıbrıs'ın tamamını almaya kalksaydı ne olurdu tahmin bile edemiyorum.
Atatürk'ten sonra Türk halkı ne yazık ki hep kötünün içinden iyileri seçmek zorunda kalmıştır.Bunların içinde de en iyisi adı hiçbir yolsuzluğa karışmayan,lüks bir yaşam tarzı sürmeyen lider Ecevit'tir.
Ecevit'te sevmediklerim Fettullah Gülen için söylemiş olduğu 1- 'Şimdi 1970'lerdeki verilerle eleştiriler yöneltiliyor.Oysa insanlara değişme hakkı tanınmalıdır.Bugünkü gözlemlerim içinde F.Gülen ve ve çevresindekileri rejim için kaygı verici bir durumda görmüyorum.'demesi.
2-Vahdettin hain değil çıkışı,
Dedim ya kötünün iyisi, mütevazi hakçı Ecevit,haşhaş ekme yasağını deldiğinde ,İstanbul'u bombalarım,Kıbrıs'a müdahele ederseniz amborgo koyarım diye tehdit eden müttefikimiz ABD karşısında dimdik duran ,TBMM 'ne giren sıkmabaş kadın için, bu hanıma haddini bildiriniz diyen Laik Ecevit'i seviyorum.