Gönderen Konu: ENVER PAŞA'NIN TURAN'A ADANMIŞ HAYATI VE ŞEHADETİ!  (Okunma sayısı 100519 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berke tigin

  • Ziyaretçi
                MEYDANLARA DOLUŞURUZ,BAYRAKLARLA KONUŞURUZ!
                     UĞRUNA KURBAN OLURUZ,BAYRAKTIR BİZİM ÜLKÜMÜZ!

                SEFALARA TAKILIRIZ,KAZIKLARA ÇAKILIRIZ,
                    ORTA YERDE YAKILIRIZ,SEYRANDIR BİZİM ÜLKÜMÜZ!
           
                 GARDAŞ AZERBAYCAN GARDAŞ,KERKÜKLÜMÜN GÖZÜNDE YAŞ
                     BIRAK YAĞIDAN ALSIN BİR BAŞ,TURANDIR BİZİM ÜLKÜMÜZ!

                  HAİN KİMMİŞ BİLİNİRSE,YUVALARI BULUNURSA,
                     BEYDEN FERMAN SALINIRSA,BURHAN DIR BİZİM ÜLKÜMÜZ!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi

Shot at 2007-07-19


Enver Paşa mızın  Ruhu Şad olsun!

Çevrimdışı anti_kürd

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Enver Paşa gerçekten büyük bir adammış.

Çevrimdışı Erlik Han

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
Şevket Süreyya Aydemir, Enver Paşa isimli eserinde, onun unutulmaz şahadet anını şöyle anlatır:
"Şimdi 4 Ağustos 1922 tarihindeyiz. Kurban Bayramı’nın birinci günüdür... Enver Paşa, maiyetinde kalanların, evin önünde toplanmasını ve onların bayramını kutlayacağını söyler. Toplanılır. Kalan askerlerine dualarını, tebriklerini bildirecek ve kendilerine bir miktar para verecektir. Asker başlarına ise, kendilerinin de bildikleri gibi, onlara sunacak bir şeyi olmadığını söyleyecek ve bu müşterek mücadelelerin hatırası olarak kendilerine, kendi mühür ve imzasıyla birer belge, hatta rütbeler verecektir.
Balcevan Beyi Devletment Bey de Enver Paşa’ya , altın ve gümüş işlemeli bir çapan, yahut ipekli cübbe ile bir sarık hediye etmiştir. Hulasa herkes bu hüzünlü Kurban Bayramının havası içindedir. Çünkü bilinir ki bu günler, artık son beraberlik günleridir. Arkadan ve çevreden ise düşman ilerler. Doğudaki Pamirler yol vermez karlı dağlardır. Kesilen kurbanların toprağa akan kanları, hala tazedir.

İşte tam bu tören sırasındadır ki doğuda, vadinin dere-i Hakiyan kısmı ile Çeğan tepesi istikametinden silah sesleri gelir. Bu bir baskındır ve tören yerindeki kalabalık, baskıncıların makineli tüfek ateşleri altında eriyebilir.

İşte o anda Enver Paşa, hemen atına atlar. Dört beşi Osmanlı Türklerinden olmak üzere 25 kadar atlı, hemen onu takip ederler. Doğru Çeğan Tepesi’ne yönelinir. Çegan, Abıderya suyunun kuzey sırtlarına düşer. Altta, Dere-i Hakiyan vadisi uzanır. Çeğan, Balcevan’a (yahut Belh-i Cevan) 15 kilometre kadar doğudadır. Tepede mevzilenmiş ve makineli tüfekleri bulunan bir düşman müfrezesine karşı aşağıdan, vadiden ve ancak atlar üstünde çekilmiş kılıçlarla, azlık bir nevi fedai süvari grubunun saldırıya geçişinin sonu bellidir. Ama Enver Paşa en öndedir. Atını yıldırım gibi sürer. Kılıcıyla havayı yararak koşar. Yanındakiler de ondan geri kalmazlar.

Bir Kumandanın, bir Başkumandanın, bir baskın müfrezesine karşı en önde ve atla, kılıçla karşı çıkışı, askeri savaş usullerine sığmaz. Ama burada artık askerlik değil, yolun sonu, son hamle ve beklenen sonu arayış konuşacaktır. Bu son ise, ölüm ve şahadettir...

Şimdi bütün yollar kapalıdır ve 1908’de Makedonya dağlarında başlayan serüven artık Himalaya dağlarının kuzey silsilelerini teşkil eden Pamir eteklerinde, yiğitçe sona erecektir.

Öyle de olur. Ceğan tepesinde ve Kulikov kumandasında ateş saçan mitralyözlerin üzerine, yalın kılıçlarla hücum eden bu 25 kadar süvarinin akıl almaz saldırısı, karşı tarafta, hatta şaşkınlık da yaratır. Bu kılıçların altında yaralananlar, teslim olanlar bile olur. Öndeki mitralyöz susturulmuştur bile, ama ateş kesilmez ki. Daha arkadaki ikinci mitralyöz, ateşini, huzmesini, en önde ilerleyenlerin üzerinde yoğunlaştırır. Bunların en önünde de, Enver Paşa vardır. Böylece, çağdaş Mitralyöz, ortaçağın ünlü silahı olan kılıcı yener. Enver Paşa vurulur. Atından düşer. Onunla beraber diğerleri de yerlere serilirler. Paşanın kır atı Derviş, bütün bu tür sahnelerde olduğu gibi, efendisinin baş ucundadır. Ama mitralyözün şeritleri ateşlerini kusmaya devam ederler. Derviş de önce ön iki ayağı üzerine çöker. Sonra yana devrilir. O da son nefesini vermiştir.

Çeğan tepesine arkadan kalabalık yardımcılar gelemez. Abıderya panik içindedir. Ama Doğu Buhara Beylerinin en vasıflısı, en sadık olanı ve en yiğidi olan Balcevan Beyi Devletment, köye biraz geç yetişmiştir. Paşasının Çeğan’a saldırdığını öğrenince, hemen atına atlar. Son sahneye yetişir. Ve Devletment Beyin de cesedi, bu tepede Paşasının biraz berisinde toprağa serilir."
Bu büyük kahraman asker, 42 yaşında, Türklük ideali uğrunda şehit düştüğü Türkistan topraklarında, diğer şehitlerle birlikte, Abıderya Suyu kenarında ve vadisindeki Abıderya köyünde, bir pınarın başındaki ceviz ağacının altına gömülür ve Türkistan, yeniden özgürlüğüne kavuşuncaya dek burada inatla bekler. İdeallerinin gerçekleştiğini görünce de, ebedi istirahatgâhına çekilmek üzere, İstanbul’a getirilir. Tören sırasında onu yeniden toprağa vermek üzere mezarına inen Ayvaz Gökdemir; bu büyük kahramana ait naaşın 70 yıldır hiç bozulmadan kaldığını görür. Şehitlerle ilgili olarak söylenen bir mucize daha gerçekleşmiş, Şehid Enver Paşa’nın naaşı da bozulmadan doğduğu yere dönmüştür...

Rahat Uyu Başkomutan, Rahat uyu Hayalleri ile ölümsüzleşen yiğit,Rahat uyu Asil Türk...
Arab' ın İblisi varsa Türk'ünde ERLİK HAN' ı var...

Çevrimdışı Karaçoban

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
Allah izin verirse orada olacagim... Görüsmek zere. Simdiden içim kipir kipir.
Türk

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
ENVER PAŞA ÇANAKKALEDE DENETLEMEDE




ALMAN FELDMAREŞALİ İLE BERABER



KAYZER VE PADİŞAH İLE BERABER



ENVER PAŞA,BABASI VE KARDEŞİ NURI EFENDI  HEP BERABER



ENVER PAŞA VE YURDA TEKRAR DÖNÜŞ




Çevrimdışı karatonn

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 38
Enver Paşa rumelide balkanlarda kafkasyada mazlum Türk milletinin kanına ekmek doğrayanların tepesine bir kartal gibi inmiş yunan sırp makedon rus ermeni Türk'e düşman ne varsa icablarına bakmış akıtıkları Türk kanının hesabını fazlasıyla çıkarmış Türk milletinin ölümsüz kahramanı olmuştur.tarih ispat etmiştirki Türk asla sahipsiz değildir.mutlaka bir başbuğ çıkarmıştır.çıkarmayada devam edecektir.. enverler tükenmez..

Bu kutlu mekanda tüm kandaş larımla bir arada olmak bir Türk için onurdur.
Meçhul kaderin çizdiği yoldan gideceksin,
Bilmem ki bu meçhulleri hep Tanrı mı yazmış?
Öyleyse bırak,ruh bütün işkenceyi çeksin,
Bin kere ölmeksizin insan yaşamazmış.


TÜRK TANRININ İZNİ İLE DOĞAR,VATANI İÇİN YAŞAR, ŞEREFİ İÇİN ÖLÜR

yedikule

  • Ziyaretçi

Bu kutlu mekanda tüm kandaş larımla bir arada olmak bir Türk için onurdur



Yüce TANRI izin verirse oradayız..
Bu onur hepimizindir..

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
İstanbulda oturan tüm Otağ mensuplarının katılımı önemle rica olunur.

C.tesi çalışanlar ise izin alıp katılsınlar.Tam kadro halinde kabristanda bulunulacaktır ve "gelemiyorum yada gelemeyeceğim" şeklinde hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir.

Böylesine önemli bir ziyarete katılmayanlan üyelerin durumu gözden geçirilecek ve akabinde üyelik iptaline gidilecektir.

Önemle duyurulur!!!

alper_bozkurd

  • Ziyaretçi
Büyükçekmece civarında oturan ırkdaşlarım bana ulaşırsa gidiş ve dönüş konusunda yardımcı olabilirim.