Sokağa inip bir soralım bakalım Ülkülem deyince mi Türk Mileti anlar yoksa Ülkü deyince mi ? - lam ve - lem eki , -sal ve- sel ekleri Türkçemize tahmin edebileceğinden daha çok zarar veriyor. Zararı yok gayet az diye Milletin anlayacağı kelimeleri , başka eklerle bozma yarışında " amaan adam sende , bir iki kelime ne olacak " dersek bizde katılmış oluruz.
Ülkülem kelimesinin zararını açıkladım... Ülkü kelimesinden , ülkülü , ülkücü , ülkücülük gibi kelimeler türer. Ayrı zamanda Ülkücü insan , Ülkülü millet gibi bizim kullandığımız terimler oluşur. Diğer konu ülkülem hangi manaya geliyor ? Ülkülem , ülkü kelimesine denk geliyorsa ülkülemi çoğaltırsak ülkülemci , ülkülemcilik , ülkülemli... Göze ve kulağa hitabı ortada olmakla beraber ülkülem kelimesi , ülküden doğan diğer kelime ve deyimleride yok eder. Yani Türkçenin günlük kullanım kelime haznesinden kelime eksilir.
Şimdi ben sana soruyorum , ülkülem zarar verebilir miymiş ? Art niyetiniz yok bunu biliyorum ama hitabım genel olaraktır.. Bizim Anadolu'da bir laf vardır afedersiniz ama "kızım sana söyledim , gelinim sen anla".
-lam ve -lem eki gibi Türkçemize yapışmış komünist tilcilerin uydurduğu , Fransız kökenli - sal ve -sel ekidir. Bugün bu eklerden türeyen bütün kelimeler Türkçe değildir.. Duygusal , bireysel , kişisel , onursal gibi... -Sal ve -sel ekli kelimeleri kullanmamaya da azami dikkat edin. Duygulu , şahsi , şerefli kelimeleri Türkçe olmasa da Türk milletinini anladığı kelimeleri kullanın ve bunların yaptığı yıkımı da hafife atmayın. Bu - sal ve - sel eki yüzünden Mantık dersi gibi umursanmayacak bir dersten zayıf aldım dersem şaka yapıyorum zannetmeyin.
Esen olsun..