• Türkçü Turancı Otağ forumuna hoşgeldiniz.

Eyyy Kandaşım... Ne kadar Türksün... Soyunu anlat...

Başlatan bozkurt_cepni_053, 16 Haziran 2006

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATASAGUN

Hem ana hem baba tarafım Toroslardaki Yörük-Türkmenlerden. Öğrenebildiğim kadarıyla 1800'lerden beri Karaisalı'dayız.

almila_13

Osmanlı zamanında Kerkük'e yerleştirilmişiz.
Tam bilmiyorum ama Sivas taraflarındaymışız daha önceden.
Şehitlerden elli milyon bekçisi olan
Aşılmaz bir kayadır bu ebedi vatan!

GöK-BöRü

babamda annemde selanik göçmeni
tam olark detayını bilmiyorum ama türküm ve trüklüğümle gurur duyuyorum

Atatürk te selanikli
Bu vatanın ekmeğini yeyipte bu vatana ihanet eden birgün ekmeği yediği yerden kurşunu yer

GÖK-TÜRK

Babam Kars,Annem Erzincan Türkmen'i.Hatta Dedemin babası,Fahrettin erdoğan,Karsta bir yıl süren Kars Garb-i Cenub-i Kafkas Cumhuriyeti'nin dış işleri bakanıydı.Sonra Kars Türk topraklarına katılınca dedem Atatürk'ün milletvekili olmuş.2.TBMM'nin ilk milletvekillerinden.Sonra büyük dedem milletvekilliğini bırakınca,Kars'ın tiknis adlı köyüne yerleşmiş.Ama kürtler buraya yerleşmek isteyince,"bu toprakları kürtlere satmam" demiş ve erzurumlu ve ığdırlı Kürt aşiretleri ile kavgaya tutuştu.Ama malesef artık o köyde kürtler var,dedem öldükten sonra Türkmenleri dağıttılar,sadece bir evimiz kaldı.Ne yapacağız bilmiyorum.
BÜTÜN TÜRKLER BİR ORDU,KATILMAYAN KAÇAKTIR.TÖREMİZDE YAZILI;HARPTEN KAÇAN ALÇAKTIR!!!
:turan:

alimurat33

ben de karsın kömürlü köyündenim ve türkmenim
siz şu an hala karstamısınız

GÖK-TÜRK

Alıntı yapılan: alimurat33 - 29 Ağustos 2006
ben de karsın kömürlü köyündenim ve türkmenim
siz şu an hala karstamısınız

Hayır kandaş,ben şu an İstanbul'dayım.2 Hafta önce Kars'taydım.
BÜTÜN TÜRKLER BİR ORDU,KATILMAYAN KAÇAKTIR.TÖREMİZDE YAZILI;HARPTEN KAÇAN ALÇAKTIR!!!
:turan:

alimurat33

ben de şu an istanbuldayım
biliyormusun akraba bile olabiliriz çünkü bizim de kars tiknisten akrabalarımız var(erdoğan soyadlı)

alperatilla

bende ana ve babadan aslımız 950 yıl önceiaran üzerinden gelen avşar göçer soylu soysoylayan av boylayan karamana yerleşen konya beyleri ve devşirme osmanlı paşalarına kök söktüren sonrada sürgünlere tabi tutulan ölen ama onur namus ve haysiyetinden zerece taviz vermeyen türkün mayası safkan bir avşar uşağıyım avşar salur bayat kayı kınık çepni bozok yürük manav sıraç bütün türkler birleşin  kandaşlar soydaşlar mankurtluk bizi bozar uyanın uyanalım uyandıralım.....

Alkaroglu

Bozoklarin Günhanogullarindan Alkaravli(Alkarevli) boyundanim.
Ey mavi göklerin kizil ve beyaz süsü
Kiz kardesimin gelinligi, Sehidimin son örtüsü
Senin destanini okudum, senin destanini yazacagim
Sana benim gözümle bakmayanin mezarini kazacagim

Arif Nihat Asya

4_hilal

Iki taraftanda Bozok koluna mensubum.
Bir tarafim Avsar, bir tarafim Kayı boyundandir.
Anne tarafim Karakaya Yörük'leri, baba tarafim ise Karaçalı Yörük'lerindendir.
TTK