Gönderen Konu: Fetullah maalesef beraat etti  (Okunma sayısı 4412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İL TEGİN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 171
Fetullah maalesef beraat etti
« : 24 Haziran 2008 »
Fethullah Gülen beraat etti
Yargıtay, “Şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt oluşturmak” suçundan verilen beraat kararını onayladı.

07.03.2008 11:24

 Yargıtay, Fethullah Gülen hakkında “Şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt oluşturmak” suçundan verilen “beraat” kararını onayladı. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, bu kararı verirken Gülen Cemati’nin örgütlenmesinde “cebir ve şiddet” unsurlarına rastlanmamasını gerekçe gösterdi.

Yargıtay’ın oybirliğiyle verdiği kararda, Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) “terör örgütlerini” tanımlayan 7’nci maddesinde 2003 yılında yapılan değişiklik etkili oldu. TMK’da yapılan değişiklikle, “terör örgütü” tanımı için “cebir ve şiddet” unsuru şartı getirilmişti.

‘CEBİR VE ŞİDDET YOK’

Gülen Cemaati’nin yapılanmasını inceleyen Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, TMK’da yer alan “cebir ve şiddet” unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen “beraat” kararını oybirliği ile onayladı. Böylece Gülen, “şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt oluşturmak” suçundan aklanmış oldu.

Yargıtay Başsavcılığı “beraat” kararının bozulmasını istemişti. Tebliğnamede, Gülen’in “şeriat esaslarına dayalı devlet kurmak amacında” olduğu vurgulanarak mahkumiyeti gerektiği, ancak bunun zamanaşımı süresine takıldığına işaret edilmişti.


http://www.haberturk.com/haber.asp?id=59772&cat=230&dt=2008/03/07

 Kandaşlarım,

 Amerika, Tayyib'i harcayıp onun yerine başımıza fetullah'ı mı getirmek istiyor?. Geçen günlerde Tayyip dershaneleri kapatacağım diyr açıklma yapmıştı. Akp'nin içinde Gül-Tayyip rekabeti olduğunu bilmeyen yok.

 Bu işte Gül'ünde dahli muhakkak var diye düşünüyorum.

 ULU TANRI gazamızı mübarek kılsın. Çünkü TÜRK BUDUNU olarak, büyük ihtimalle tayyip ve akp'den daha güçlü düşmanlarla(Amerika) doğrudan savaşmak zorunda kalacağız gibime geliyor.

 TTK

Çevrimdışı NTürk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 158
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2008 »
Savaş gerekiyorsa savaşırız biz bu tarih boyunca kimlerle savaştık ne şanlı zaferler kazandık....

TTK!!!
HARAY HARAY MEN TÜRKEM!!!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2008 »
Beraat gerekcesine bak! Kafani duvarlara vurma! Cebir siddet kullanmamis efendim! Bu sözlerden su anlam cikmazmi? Cebir siddet  kullanmadiktan sonra,anayasal düzeni,cumhuriyeti yikmak mesrudur!!! Bu hainin afedilmesi,AKPnin kapatilmamasinin sinyali gibi geldi bana. Yine hainler serefsizler kazandi,biz kaybettik! T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #3 : 25 Haziran 2008 »
Bu AB uyum yasaları adı altında daha çok iti ,çakalı avluda yatırırız biz.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2008 »
Beraat Kararına Sevinemeyecek Fetoş



Fethullah Gülen hakkındaki beraat kararının ardından şok gelişme..

Fethullah Gülen hakkındaki kritik dava sonuçlandı. Fethullah Gülen'in laik yapıyı bozmak için örgüt kurmak suçuyla yargılandığı davada hakkında verilen beraat kararı için Yargıtay son sözünü söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın itirazı üzerine "Beraat kararını" değerlendiren Yargıtay Ceza Genel Kurulu Fethullah Gülen hakkındaki "Beraat kararını" onadı.

Böylelikle halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen'e Türkiye vizesi de verilmiş oldu.

Türkiye’ye dönmesi önünde engel kalmayan Gülen, kararla daha da rahatladı.

YENİ DAVA AÇILABİLİR

Ancak genel kurulun, suçun niteliğinin TMY’nin 7. maddesinde düzenlendiğini, dolayısıyla kararın da bu hüküm üzerinden yürütülmesi gerektiğini tartıştığı öğrenildi. Bu çerçevede kurulun, başsavcılığın dikkat çektiği eski TCY’deki 313, yeni TCY’deki 220. maddede düzenlenen “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” yönünden bir değerlendirme yapmadığı belirtildi. Kurulun, başsavcılığın, TMY’den açılan ve karara bağlanan davada, suç vasfını değiştirerek yeniden yargılama yapılması yönünde itiraz hakkı bulunmadığı görüşü öne çıktı.

Yüksek yargıçlar, genel kurulun bu kararı uyarınca Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini ya da savcılıklarca TCY’nin 220. maddesinde düzenlenen “suç işlemek için örgüt kurma” suçundan soruşturma açılabileceğine dikkat çektiler.

ABD'DEN AYRILMAK ZORUNDA

Öte yandan ABD’de oturma, seyahat etme ve çalışma izni sağlayan "Green Card" (Yeşil Kart) için yaptığı başvuru ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) tarafından reddedilen Fethullah Gülen, kararın düzeltilmesi için açtığı davayı da kaybetti.

Mahkeme, Gülen’in "olağanüstü yetenekli eğitimci" statüsünde Yeşil Kart alabilmesi için öne sürdüğü argümanları yetersiz buldu. Göçmen bürosunu haklı bulan Pennsylvania Doğu Bölgesi Mahkemesi yargıcı Stewart Dalzell’in kararı sonrası Gülen’in bir ay içinde ABD’yi terketmesi gerekiyor. Ancak yasalarda açıkca belirtilmediği için bu süre kesin değil. Kaçak olarak ülkede kalabileceği bu sürenin de 6 aya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ ?

Gülen'in avukatı Abdulkadir Aksoy ise "Olması gereken bir karardı. Biz bunu bekliyorduk." dedi. Davanın yasal delillere dayanmadan, kolaj metinlerle oluşturulmuş iddianameyle açıldığını vurgulayan Aksoy, "Müvekkilimin isnat edilen suçları işlemediği yargının en üst kademesince de tespit edilerek hüküm altına alınmıştır" tespitinde bulundu.

Bazı televizyon kanallarında Fethullah Gülen'in karardan sonra Türkiye'ye döneceği yorumlarının yapılıdğının hatırlatılması üzerine de Avukat Aksoy şunları söyledi:

"Sayın Gülen'in yurtdışında bulunması bu davayla bağlantılı değil. Sağlık sebepleri nedeniyle yurtdışında bulunuyor. Bu davanın Türkiye'ye dönüp dönmemesinde bir etkisi olmadığını düşünüyorum."

Türkiye'de beraati onanan Fethullah Gülen'i bu iki gelişme karşısında yine sıkıntılı günler bekliyor..

HABER3.com

ilteris7

  • Ziyaretçi
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2008 »
 Beraat gerekçesi çok komik hakikaten... Motun Yabgu Andama katılıyorum.

 Yargıtay Başsavımız ve arkadaşlarının zamanında, yerinde müdahalesi muhtemel bir iç savaşı geciktirdi. Onlara şahsen tekrar teşekkür ederim. Şimdi tarihi yük ve vazife; Anayasa Mahkemesi'nin üzerindedir. Akp ve Akp mensuplarının tamamına siyaset yasağı getirmek şarttır. Böylelijkle emanetçi bir parti kurup, onu idare etmeleri ihtimali de ortadan kalkmış olacaktır.

 

 


 


Çevrimdışı Kağan_Bahadır

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Fetullah maalesef beraat etti
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2008 »
Fethullah Gülen'e açılan bu davada, eksik bir çok bölüm bulmak mümkündür. Fethullah Gülen'e “Şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt oluşturmak” suçunu işlediği için dava açmak, ne yazık ki kanıtlanması çok zor bir iddiadır. Fazla incelenmeden bir dava açılmış.
Terör örgütü kurmak suçuyla dava açılıyor ama, yargılanması istenen tek birey Fethullah Gülen!
Bu durum, "Tek kişilik örgüt olur mu?" sorusunu usumuza getiriyor. Eğer bu dava genişletilse ve fethullahçı okullların yöneticilerine, derneklerine, dershanelerine, ışık evlerine kadar genişletebilseydi, bu dava bu kadar çabuk düşmeyecekti.

Ayrıca bu davanın düşmesi Eski Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e de yarayacak, onun siyasi yasak almasını engellemiş olacaktır.

Ne yazık ki, durum bu...