Gönderen Konu: Gagauz Teğmen  (Okunma sayısı 4798 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Açina Öktem

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Gagauz Teğmen
« : 29 Nisan 2011 »
 :turan: Gagavuz Teğmen


Gagavuz asıllı teğmenin şu sözleri benim açımdan "özel tarih" tir. Sene 1990...Dağlık Karabağ savaşının Akdam Cephesi'nde Azeri milis teşkilatı lideri Katır Mehmet’le birlikteyiz. Ermeniler Kızıl Ordu generallerine rüşvet vermişler, bölgedeki Rus tank birliği bizim bulunduğumuz bölgeyi cehenneme çeviriyor.

Birden, aralarından iki tanesi koptu, üzerimize doğru geliyor.İlerleyen yıllarda şehitlik mertebesine ulaşan Memet ile göz göze geldik.Belli ki tanklardan kurtuluşumuz yok!Aynı anda kelime-i şehadet getirdiğimizi hatırlıyorum.

Fakat iki tank tam bulunduğumuz yere geldiklerinde birden namlularını karşı tarafa çevirip ateşe başlayınca şaşırdık.İşte o anda, tankların telsiz antenlerine takılı, mavi zemin üzerine BOZKURT işareti olan Gagavuz bayrağını gördük.Daha sonra tanktan inip yanımıza gelen Gagavuz asıllı teğmenin şu sözleri benim açımdan "özel tarih" tir.

"Şu Ruslara bak!Parayı almışlar,bize Türk kardeşlerimize ateş emri verdiler.Biz de isyan edip buraya geldik.Şimdi durumlar eşittir,merak etmeyin"

Gagavuzlar Ortodoks Hristiyan.Tıpkı Ermeniler ve Ruslar gibi.Azerbaycan Türkleri ise Müslüman...

Hristiyan Gagavuz, din kardeşini çiğneyip kan kardeşinin yanında duruyor..

YUKARIDAKİ YAZI TÜRKLÜK ŞUURU BUDUR DİYEBİLECEĞİMİZ, GERÇEK YAŞANMIŞ BİR TARİHİ NOTTUR..

(Ardan Zentürk'ün Savaş Anılarından..)

İşte gerçek Türkçülük'ten kastımız bu bizim; İslam-Şaman-Budist-Hristiyan ayırt etmeden Tüm TÜRK kardeşlerimizle kenetlenmek.

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Ynt: Gagauz Teğmen
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2013 »
Alıntı
İşte gerçek Türkçülük'ten kastımız bu bizim; İslam-Şaman-Budist-Hristiyan ayırt etmeden Tüm TÜRK kardeşlerimizle kenetlenmek.
GökBörü Turanci derneginin farki kalitesi burda iste.Ne Mutlu bunun idrakine varabilene 
Tanri Türkü Ve Türk Yurtlarini Korusun
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimdışı giray-han

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 116
Ynt: Gagauz Teğmen
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2013 »
Malazgirt savaşında Türk tarafına geçen Peçenek kardeşlerimiz gibi.
Ama ne yazık ki bugün ve geçmişimizde Türk kandaşlarımıza, biz tam tersini yaptık. Onlar Azerbaycan'da silahlarını Urus ve Ermeni'ye çevirirken, biz Mavi Alay'ı, ve vaktinde Azerbaycan'dan bize göçüp kaçmış olan nice Türk'ü düşmanlarına teslim ettik. Bugün yine aynısını devam ettiriyoruz. Ama Türk kandaşlarımız yine bugün bize bir ağabey, bir kurtarıcı gözü ile bakmaya devam ediyorlar.
Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin.